Det finaste namnet!

Fortsättning följde på gårdagens samtal. Lova; "mamma, varför heter Ellen Ellen?" Jag svarar att det är för att vi tycker att Ellen är ett så fint namn. Men se det tyckte inte Lova och när vi frågade vad hon tyckte att Ellen skulle heta, gissa vad hon svarade då?
Tuva - såklart!  Jag tror att hon saknar sin kompis lite.

Inget särskilt...

...blev det av den här helgen! En monsterförkylning slog ner på hela familjen så vi har hållit oss hemma. Så gott det nu går att hålla en halvförkyld tre åring med spring i benen inne, igår blev vi tvugna att gå ut och lufta oss en stund i solen. Hon blir så vansinnigt stor vår lilla Loppa och igår fick hon mig nästan att börja gråta vid middagsbordet. Efter en genomgång av småsyskon och storasyskon i familjen så förklarade hon att hon vill ha en lillebror och att hon kan ha en när hon blir stor. "Den ska heta Tuva mamma" sa hon och såg helnöjd ut. Och mamman fick en liten tår i ögat. "Då blir jag mamma, och du blir mormor och pappa blir morfar." Sedan såg hon lite fundersam ut och sade; "fast vi måste ju hitta en pappa också". Det blir det tid till, älskade lilla unge!
Ellen, den lilla klätterapan, håller oss på tårna kan man säga. Hon ger sig iväg på små äventyr i lägenheten och får tag på en massa roliga (olämpliga) saker. Klädhögar, toaborstar, grus i hallen och sophinken tex. Hm.. städar vi för dåligt kanske? Hon tar sig utan problem upp i Lovas säng, soffan, pallarna och barnens små stolar. Ner kommer hon också men inte alltid smärtfritt. Igår drabbade hon samman med hörnet på soffbordet, ett fult sår i tinningen blev det. Men glad är hon och ganska tuff minsann!

Årets semla!

Åts såklart hemma hos familjen W! En solid tradition vid det här laget. I år blev det en kombo med melodifestivalen och middag på kvällen också.
Tjejerna var inte så imponerade av sånginsatserna, de gosade ner sig i soffan och tittade på film istället.
Tack fina ni för en mysig dag!

Nostalgitripp till våra gamla kvarter!

Igår var vi och hälsade på på Lovas förra förskola. Vi fick säga ordentligt hejdå till favvopedagogen som var sjuk när Lova slutade och så lekte Lova och Tuva en stund på gården. Sedan gick vi hem till Tuva och fikade och tittade på hennes nya rum. Som avslutning blev det mat från kinan, kändes ju nästan som att vi fortfarande bodde där.
Och alla barnen växer och blir så stora så fort...

Det går framåt!

Med både det ena och andra! Tack vare svärfar har vi nu gjort i ordning Lovas rum och det blev superfint.
Lova mäter djuren!
Tofsen rök i helgen, svärmor var snäll och klippte två luggar.
I lördags tog Ellen sina första steg! Hon gjorde en klassiker och lurade sig själv med att hålla något i handen (en ballong tror jag att det var) och tog sedan ett par steg ut på golvet hemma hos Stigge där vi var på middag. Snart så går hon! Var tog tiden vägen? Det första ordet har också kommit, även det en klassiker: baapa = lampa!
Jag har ju börjat jobba nu och Martin är hemma. Det har inte gjort Ellen mindre mammig än, utan precis tvärtom. Och det är skitjobbigt men bara att acceptera och bära och kramas. Snart går det över och hon väljer pappa framför mig och då kommer jag att gnälla över det!

De har gjort det igen! Vansinnigt kul ju...

bild0115 (MMS)

De har gjort det igen! Vansinnigt kul ju. Godmorgon!


Sista helgen i "frihet" spenderade jag och...

bild0114 (MMS)

Sista helgen i "frihet" spenderade jag och barnen hos mina föräldrar. Lova lekte ute i flera timmar. Nu är jag på väg till jobbet, andra dagen på heltid minsann. Det går fint, sköter jag mig får jag köra själv ikväll. Yey!


RSS 2.0