Berg och vatten!

Härliga tider för barnen nu! Vatten, sand och roligt skräp överallt på marken. Vi har varit på upptäcksfärd idag! Ett plus för oss vuxna också att det inte längre bara är en plåga man ska härda ut att vara utomhus. Det var riktigt skönt i solen! 





Pappabus innan jobbet!


Vecka 39!

Nu är det knappt två veckor kvar, fyra om jag har otur! Jag börjar få svårt att föreställa mig mig själv som ogravid.

Igår tog vi oss ut till mina föräldrar. Fikade och lyssnade på Lova som sjöng och kvittrade medan hon lekte nånstans i huset. Mormor skulle helst vara med och leka men långa stunder satt hon och pratade för sig själv medan hon grejade med bilarna och garaget.
Vi kom hem sent igårkväll, det där med sommartiden ställde till det lite. Imorse fick Martin väcka henne och då hade hon inte ens hunnit vakna och komma över till oss ännu.

Nätterna (förlåt om jag tjatar) är ljuvliga just nu. Hon sover faktiskt! Hela nätter fulla med sömn! Tänk att vi fick uppleva det till slut. Det kommer komma perioder när hon sover dåligt igen visst, men just nu så sover hon. Jag vaknar varje morgon och blir förvånad.

Idag ska galonvantar inhandlas. (Och så har vi fortfarande vardagsrummet fullpackat med kartonger och kassar...)

Så skönt med ledig helg!

Ja, jag är ju ledig hela tiden men sambon är ledig och det är skitmysigt att ha honom här på kvällarna. Jag är helt slut efter veckans alla trevligheter, vi har en hemmahelg och det känns rätt lagom. Lite röj och fix i förrådet så nu har vi kartonger i hela lägenheten! Förhoppningsvis hinner vi sortera bort dem imorgon, jag är lite besatt av att få ordning här innan bebisen kommer. Skulle hata att komma hem till den här oredan.

I onsdags firade vi brorsbarnet som fyllde tre år!



I fredags var vi hos tandläkaren med Lova. Det verkade vara något slags barnens dag där, hela väntrummet fullt med ungar. Efter avklarat besök och hon till slut öppnat munnen fick hon en ballong och kunde glädjestrålande traska ut därifrån. Något annat än ens egna traumatiska minnen! Varför har de inte tänkt på det tidigare? Alla ungar älskar ju ballonger, var det så enkelt?

Efteråt åkte vi hem till Lotta och Skatten och åt lunch. Trots två trötta barn gick det riktigt bra att umgås. Sedan blev det promenad i solen och så hängde vi med på rytmiken vi hört så mycket om. Egentligen var det för mindre barn men Lova hade kul ändå. Sjunga och dansa kan hon nog inte få för mycket av.



Dagens roligaste var vattenpölen utanför förrådet. Sådan jävla tur att vi tog med galonbyxorna!







Vi lyckades faktiskt få till en mysig middag ikväll!
(Sambon fotar mat haha, bloggsmittad?)


Mitt tacksamma barn!

"Idag blir det mat!" Så sade hon igår, med mycket glad röst när jag började greja vid spisen. Hon uttrycker sig sådär rätt ofta och även om det ju är trevligt med ett glatt och tacksamt barn så kan det ju låta lite konstigt. Jag hade iofs sjukt svårt att hålla mig för skratt.

Här står jag i fönstret och fotar, de har just kommit till gården efter hämtning på dagis. "Hej mamma! Jag vill inte komma upp till dig."  Nähäpp!


Det är överlag en trivsam period just nu! Viljestyrkan finns kvar men hon testar oss inte hela tiden. Kvällar och nätter är overkligt bra. Igår somnade hon vid åtta, utan en enda protest och på ca fem minuter. Sov till halv sex då hon kom över till vår säng med famnen full av nallar. Sedan låg vi och knuffades, kramades och halvsov till klockan sju. Trångt men mysigt. Lämningarna på dagis går hur lätt som helst; solsken, puss och kram och hejdå!
Jag försöker att bara njuta av det så länge det varar och inte tänka på att det snart kommer vända.Om inte förr så lär det bli kaos när bebis kommer.

Kollad!

Och allt är bra! Även om varken barnmorskan eller jag trodde att det var något (jag mår ju bra annars), så ska man tydligen alltid kolla att det inte är havandeskapsförgiftning på gång när man ser suddigt. Testerna såg bra ut, som sagt. Barnets hjärta slog lika snabbt som vanligt och magen hade växt sedan sist. Vi fick en ny tid om två veckor, det är väl bara att ställa in sig på att fortfarande vara gravid då!

Svar på tal!

Vår? Nej snöstorm! Okej jag fattar; man ska inte jubla när solen skiner utan titta lite åt sidan och låta den skina ifred, inte skrämma den då kanske den stannar. Men jag var ju inte ensam om att få hoppet tillbaka i lördags och sedan mulat i ansiktet igår. Folk planerade att grilla, altaner skottades fram och solglasögon inhandlades. Inte ännu, men snart kommer våren och hundlortarna fram igen.

Så när tänker bebis komma då? En gissning? Jag pendlar mellan att tro att det är dags närsomhelst och att det kommer dröja fem veckor till, vilket ju tyvärr är fullt möjligt. Jag går in i vecka 38 idag och nu börjar jag bli lite gnällig känner jag. Fötterna är fulla med vatten, jag ser suddigt och magen känns liksom obekväm hur jag än bär mig åt. Imorgon ska vi till mvc, får se vad barnmorskan säger.

Igår var vi och fikade hos Martins farmor. Lovas farfar och Tove var också där. Lova tog en vilopaus i soffan medan hon väntade in sockerchocken.


Och barnet fotar tåg...

Vad ska man säga?




Blir det faktiskt vår?

Jag hittade vattenfärgerna idag, hurra! Trodde att de låg förlorade i nån låda nånstans. Roligt tyckte Lova ända tills hon välte både sig och vattenmuggen ner på golvet. Då blev det lite trauma men med löfte om bad efter maten så lugnade hon ner sig.



Vilken fröjd det har varit idag, ljudet av droppande vatten och nio plusgrader utanför fönstret! Vi var ute på förmiddagen och nu går det faktiskt att ta sig runt på lekplatsen. Spadar och hinkar kryper fram men har tyvärr sällskap av ett stort antal hundlortar. Blä! Kan man högtryckstvätta gården tro?

Vi pratar mycket om årstider, uppblandat med julafton och födelsedagar och jag tror att det är ganska förvirrande för L. Något hon gärna återkommer till är att det blir sommar när det blir gräs på marken och man kan gå barfota. En viss risk för besvikelse den närmaste framtiden. En av de roligare sakerna hon säger är att när snön smälter så säger det pang! Smälter=smäller.

Jag ska bara...

Ska snart gå och lägga mig men först ska jag bara; äta vindruvor och titta färdigt på ett avsnitt av något som jag knappt ägnar någon uppmärksamhet eftersom jag ska blogga lite och sedan städa upp legot som ligger över halva vardagsrumsgolvet. Jag tror att jag fått min dotter att anamma denna fantastiska egenskap. Hon använder jag ska bara som svar på det mesta. Sjukt frustrerande!

Trevlig lunch idag, synd att man ses så himla sällan! Mötte upp Martin och Lova efteråt för mellisfika och trängas-med-alla-andra-handling på Ica. Det gick bra, vi överlevde även om vi blev lika chockade som vanligt när vi råkar handla samtidigt som alla andra. Det är värst i början, man ska hitta parkering, inte en solig gammal tant i sikte utan bara sönderstressade medelålders par och barnfamiljer som handlar till sitt fredagsmys. Så småningom vänjer man sig och börjar knuffas tillbaka lite vänskapligt med kundvagnen och det är väl nästan ännu värre egentligen. Människans förmåga att anpassa sig och sluta tänka!

Lova har pratat med både farmor och mormor idag. Mest om lego tror jag!






Finaste brorsdottern!



Nu är det tamejtusan godnatt!


Bilder!

Enda dokumentationen från trevliga söndagsmiddagen hos svärmor!
Nyklippt loppa snodde farmors sista pepparkakor och satt nog sista gången i den barnstolen för sedan gick den sönder. 



Läser nya fina böckerna (present av farfar) och hjälper dockan med nappen.



Världens finaste spöke!



Jag är helt oinspirerad just nu. Av skrivande och allt annat nästan. Har ordentligt med förvärkar idag, glad att sambon är hemma och kan hämta på förskolan.

Ikväll är det badardags! Martin och Lova ska plaska, jag sitta på kanten. Imorgon blir det förhoppningsvis lunch med en kompis jag inte träffat på länge! Ska försöka ladda lite energi till dess så att jag är lite kul att umgås med.

Vecka 37!

Och plötsligt så rusar tiden iväg. Plötsligt vet jag inte om jag är redo (blir man det?) för en liten bebis igen. Hjälp! Det var ju så mycket som jag skulle hinna göra de här veckorna. Framförallt skulle jag vara avslappnad, lugn och harmonisk och väldigt mentalt förberedd på förlossningen. Strosa omkring i mitt välstädade hem, baka och göra yoga. Ha! Men eh det blir nog bra det här. Andningen får man ju öva när man har värkar, eller hur? Resten fixar sig nog och harmonisk får jag väl vara när jag går i pension. (Eller när jag får dricka mycket vin nästa gång?)

Hursom; har haft en bra dag idag. Lunchat och fikat med en gammal kompis och gosat lite med hennes stora lilla bäbis. Hämtade en gnällig Lova på dagis och sitter nu och velar över om jag ska ha henne hemma imorgon. Vet inte om hon är på g att bli sjuk eller bara lite allmänt ur slag just nu.  
Håhåjaja!


Hemma hela dan!

I lugn och ro, välbehövligt tror jag. Sambon och jag har turats om att sova ut. Han tog första passet och sedan när jag tagit mig upp så klädde vi på oss och gick ut, L och jag. En stunds lek på gården och sedan ville hon gå på promenad, så vi gick ner på kajen en sväng. Kikade efter fåglar (inte en enda i vattnet, bara isflak) och grävde i snövallarna. På vägen hem hoppade hon i alla vattenpölar hon såg och lekte Bambi på hal is på isfläckarna.



Hemma igen så däckade hon i soffan och fick således sova före lunch för ovanlighetens skull. Resten av dan har vi lekt inne, fikat och busat med sambon innan vi släppte iväg honom ut på stan för att äta middag och dricka öl.

Vi tittar på Pippi!







L somnade redan vid åtta ikväll så jag har haft det hur lugnt som helst. Tittade lite på melodifestivalen men orkade inte riktigt engagera mig. Borde väl hoppa i säng snart. L har gnällt en hel del i sömnen men än så länge inte vaknat. Hoppas på en bra natt!


Lova sjunger!



Sådärdå kanske! Tack Lotta!

Lekfredag!

Imorse strax efter klockan sju vaknade jag av att min dotter låg i sin säng och sjöng. Ingen dålig start på dagen minsann. Särskilt som jag fått sova hela natten, var bara uppe en gång för att gå på toa. Hon hade tydligen vaknat en gång men då hade sambon petat in nappen och så somnade hon om. En hel natts sömn, utan knän i magen, armbågar i ryggen eller händer i ansiktet, det är fantastiskt skönt!

Vi har haft sällskap hela dan idag! Strax före lunch kom H och C hit och hängde med oss. Tjejerna har lekt, fajtats (jösses vilket drama det blir emellanåt) delat nappar (!) och läst böcker. Vi gick en promenad efter lunch i solen, tjejerna sov och vi ömsom svettades och huttrade. En liten stunds utelek på gården och sedan fick vi äntligen gå hem och fika. Dan gick fort och vi spontanbestämde oss för att käka pizza tillsammans innan två trötta töser vinkade hejdå till varandra.

Ibland hade de riktigt kul ihop, de smet in i sovrummet och vi hörde hur de gapskattade därinne. Åt vad? Det vet jag inte säkert men det är ju så det ska vara!




Tack för trevligt sällskap idag!

En liten stjärna!

Vi (Martin) satte ihop en bokhylla igår och L hjälpte till. Strax innan de började kom hon på att kliva upp på paketet med hyllan, som en scen och så stod hon där och sjöng för oss. Blinka lilla stjärna och Ja må han leva, fick vi höra. Hon svängde på höfterna och jag skrattade så inte en enda bild blev skarp. Filmade också och om jag orkar ska jag faktiskt lägga upp en filmsnutt, det var underbart. (Kanske ska man vara hennes föräldrar för att tycka så, jag vet inte.)




Inte så glammigt!

Men dock; profilbilder på magen i vecka 36!




En månad kvar!

31 dagar till dagen D, åtminstone den beräknade! Nu kan det ju hända närsom, även om det lär dröja minst ett par veckor till. Jag är stor som ett hus, anfådd för minsta lilla och svettas så att jag knappt klarar att ta en kopp kaffe. Härligt då att ha en liten kamin till dotter som gärna kryper tätt intill på natten. Händer och fötter har "äntligen" börjat svullna litegrann och jag är sjukligt trött. Tittar mig i spegeln när jag gått upp på morgonen och fnissar (för att inte börja gråta och göra saken värre) åt påsarna under ögonen, jag ser alldeles svullen ut.

Vi har väl fortfarande en del att fixa med men det mesta har vi hittat nu iaf. Babykorgen ska rotas fram och rengöras, vagnen ska plockas fram och utrustas med mjuklift, syskonvagn ska anlända och hämtas i affären, babyskyddet till bilen ska hämtas i förrådet och så är det en laddning med kläder som ska tvättas.

Jag klurar en del på hur det ska bli runt förlossningen, både före och efter. Det praktiska, som barnvakt och stanna på bb vs åka hem så fort som möjligt. 

Idag har vi badat och lekt med Lovas kusiner. Imorgon väntar trevligt besök, håller tummarna för att alla håller sig friska till dess. Jag gillar verkligen våra lediga fredagar men L såg lite besviken ut när jag sa att vi ska vara hemma imorgon. Hon blir nog nöjd när kompisen C dyker upp! 



Vår lilla plutt ska snart bli stor storasyster, så otroligt konstigt det kommer kännas!  

Det går bra!

Än så länge verkar det inte vara så mycket biverkningar från gårdagens vaccindos (håller tummarna för att det fortsätter så) så vi låter Lova gå på dagis idag. Hon har sovit skapligt inatt, vaknat en eller två gånger och varit ledsen. Vid halv fyra gav vi henne alvedon eftersom hon klagade på ont i armen men hon somnade om ganska snabbt sedan. Återigen undrar jag hur barn kopplar; "mamma jag har ont i armen, igår när vi åkte rulltrappa då fick jag ont i armen". Då svarade jag att nej, du fick ont i armen av sprutan som du fick hos doktorn igår. Jaaa, säger hon "och sedan fick jag en klubba". Man undrar, som sagt!

Resten av natten sov vi gott, förutom när jag vaknade av att hon låg och skallade mig i ryggen. Kul med variation!

Idag tänker jag ta det löjligt lugnt. Bara ligga i soffan och halvsova. Jag har haft en del sammandragningar och känner mig verkligen astrött. Så nu ligger jag här och laddar för promenad och lite utelek efter dagis. Ut vill jag ändå när det är så fint väder.

Magbilder!

Några av bilderna som Lotta tog på mig, magen, Lova och Martin!
Tack igen för att vi får ha kvar så fina minnen av den här magen!












Namn!

Haha! På svenskanamn.se finns en slumpgenerator där man kan skriva in mammas och pappas namn och sedan tar den fram vad ens barn ska heta. Det första flicknamnet jag fick fram var Esmeralda, vilket Lova heter i andranamn. Skumt va? Pojknamnet som slumpades fram var Fjodor. Inte riktigt lika klockrent och jag tror att jag stryker det från listan direkt.

Vaccinerat!

Imorse blev jag så alldeles väldigt uppiggad av solskenet  när jag lämnade L på dagis att jag gick en extra promenad på vägen hem. Skönt att bara vanka fram i solen i mitt eget tempo och njuta lite. På eftermiddagen var det dags för föräldrautbildning på mvc som vi lite tveksamt tackat ja till. De andra  som var där hade också barn och tanken var väl att repetera lite och gå igenom sådant som vi själva undrade över och få diskutera med andra som är i samma sits som en själv. Visst var de andra föräldrarna trevliga men överlag kändes det ganska menlöst faktiskt. 

Idag kom jag äntligen iväg och vaccinerade Lova, första dosen mot svininfluensan. Spruträdd som jag är var jag skitnervös, men det gick bra. Mysig mottagning och trevlig läkare (som efter att ha kollat att det var okej mutade med klubba för att L skulle få något annat att tänka på efteråt) så våra trasiga nerver lugnade sig ganska snabbt. Sedan träffade vi Lotta och Skatten (som går, massor) och åt lite middag. Jag släpade mitt stackars barn genom konsum innan vi åkte hem och det slutade såklart med gräl och storgråt, suck. Hon pallar inte hur mycket som helst på en eftermiddag, tänk om jag skulle lära mig det någon gång!  

Lysande lördag!

Trött idag men laddad med bra energi från gårdagens kusinmiddag. Ute har jag inte varit men jag har ju sett solen skina in genom våra oputsade fönster, härligt! Vi har haft fint besök, Lotta var här och fikade och fotade magen. Skatten saknades men det var mysigt att bara hänga lite.

Lotta gjorde underverk med smink och hårfix, tack och lov. Bilder kommer väl framöver... 



Fina tjejer i allvarligt samtal.



Sedan har vi målat, ätit hämtkina till middag och vinkat av sambon när han åkte till jobbet. Kvällen blev lugn och skön, vi har läst i prinsessboken och lekt lejon. Just nu; sömn för henne, kaffe och lösgodis för mig!


Gott och blandat!

Vårt barn är begåvat med en väldig vilja. Den används just nu flitigt, mest till att säga nej. Man blir lite galen, fast mest trött. Jag vet att det är en positiv del av utvecklingen och jag vill ju gärna att min dotter ska ha en stark, egen vilja men jäklar vad det är jobbigt ibland. Igår var allt en kamp. Gå från dagis, kliva ur vagnen hemma ledde till ett raseriutbrott. Gå hemifrån för att åka och bada krävde ett storbråk men väl på badet gick det bra. Mellan utbrotten är hon också världens finaste som kan en massa saker själv.

 Igår kväll bjöd hon dessutom på en riktig överraskning när hon ville gå och lägga sig helt själv. Hon skulle prompt somna i vår säng, på Martins kudde så då fick hon det. I vanliga fall sjunger vi tills hon somnar, igår somnade hon ensam. Framgångar är härligt men man får sig alltid en spark på smalbenet efteråt. Natten innehöll flera hysteriska uppvaknande, antar att hon hade mardrömmar och då dög inte pappa, bara jag. Blä!

Men idag skiner solen, jag har fått fotbehandling och sedan var det familjelunch (alla är lediga idag). Nu sover L, vi dricker kaffe. Ikväll ska jag på kusinmiddag, M är hemma med Lova men får sällskap av en kompis. Det känns som en riktigt bra fredag!

Vägd och mätt!

Idag var det dags för koll hos barnmorskan igen. Blodtryck (jämnt och fint), mäta magen (glömde fråga om måttet men växt hade hade den), lyssna på litet hjärta som slog lika snabbt som vanligt (över 150), känna om huvudet låg nedåt fortfarande och det gjorde det (inte helt rörligt men inte fixerat heller). Hon eller han verkar nästan färdig för att komma ut, ska väl bara växa på sig lite till och borra ner sig ännu lite mer i bäckenet.

Vi pratade lite om graviditeten och konstaterade att det inte fanns så mycket att säga eftersom jag mått så bra. Jag fick väga mig för första gången sedan inskrivningen och blev faktiskt lite förvånad över att jag inte gått upp mer än tolv kilo. Förra gången gick jag upp 25-30 så det är ju en viss skillnad. 

Barnmorskan frågade lite om hur jag kände inför förlossningen och vi pratade smärtlindring. Jag klarar mig ju gärna utan ryggbedövning om allt går bra, bara för att slippa att det stannar av som sist. Men tar det lång tid eller gör jävligt ont så vill jag ha knark, tack! Bäckenbottenbedövning kan jag också tänka mig, den tror jag inte att jag hörde så mycket om förra gången. Tensapparat beställer jag igen, den funkade bra på förvärkarna iaf.

Nu är vi nästan färdigshoppade dessutom! Efteråt åkte vi till Barnens hus och köpte amningskudde, (något som jag dumt nog inte hade med Lova) ståbräda och hämtade ut babyboxen och en blöjhink. Just det, nappar köpte vi också. Krypet ska lära sig att använda napp från start (är förhoppningen) så slipper jag vara napp den här gången.

Tralalala!

Gravidots gnällrapport!

Då går vi in i vecka 35! Imorgon (tisdag) är det 40 dagar kvar till beräknat datum. Jag mår och har ju mått väldigt bra genom hela graviditeten så jag klagar inte, egentligen. Men, som jag sade till min fina sambo häromdan; jag tror att mina gnällveckor börjar nu. De är nog närapå obligatoriska för alla gravida, (för en del är de fler än för andra) alltså de där jobbiga sista veckorna som ska få en att längta efter att få gå igenom en smärtsam förlossning.

Min kondis är snudd på obefintlig och att knyta skorna är faktiskt ganska plågsamt. Jag får ont i svanskotan om jag sitter för länge och höfterna värker. Halsbrännan börjar göra sig påmind igen, ska jag tvingas sluta dricka kaffe? (Buhu, jag vet.) Tröttheten kom som från ingenstans, jag känner mig som en zombie när jag sovit lite för lite. Tursamt nog kan jag tupplura på dagen när L är på förskolan, kanske ett måste för att vara en halvkul mamma att umgås med framåt eftermiddagen.

Jag vill ju att krypet stannar kvar i magen några veckor till och växer på sig men jag längtar nu. Jag har tvättat bebiskläder och letat fram bebiskorgen i källarförrådet. Jag fattar ju att jag inte fattar vad det innebär att vara tvåbarnsförälder och att vi kommer vara så trötta att vi blir lite knäppa ibland. Men snart är det faktiskt dags och jag tor att det börjar gå upp för mig nu.

Långhelg!

M var ledig idag så L, som fortfarande snorade och hostade, fick vara hemma hon också. Jag fick sovmorgon (M fick sova ut igår) och stack sedan in till stan för lite lyx hos frissan. Klippa, färga, en kopp kaffe och en inredningstidning och sinnet blir genast lite lättare! Imorgon tror jag det är dags att låta L gå till dagis igen. Vi har haft det jättemysigt men också en massa fajter. Viljan och lusten att testa oss växer sig starkare och starkare och även om det är positivt så är det påfrestande.










RSS 2.0