Ösregn och åska!

Jädrar i min lilla låda vad det smällde och dundrade idag, jag tror att blixten slog ner precis bredvid oss när vi satt i bilen. Regnet vräkte ner så man knappt såg ut;perfekt shoppingväder alltså. Efter att vi lämnat av vår dyrbara last på söder så åkte vi efter ett snabbt rådslag vidare till täby för att göra av med lite pengar.

Det första som händer när vi kliver innanför dörrarna till centrum är att vi möter Tobbe så då började vi rundan med lunch och kaffe på ett fik. Lite märkligt att vi inte har träffat honom på åtta månader och nu två gånger på lika många dagar.  Sedan gick vi och köpte förlovningsringar. Jag har ju en redan men den är tänkt som en temporär, nu skulle vi skaffa likadana. Det blev enkla, släta något rundade guldringar. Jättefina och lätta att kombinera med lite bling på vigselringen sedan om man skulle vilja...

Bäst idag var iaf messet från L, bebis jympar järnet därinne! Tydligen har h*n en snygg profil också, förvånar mig inte med en så vacker mamma. Heja er!!!

Här har det firats!

Hela helgen lång och vi började med min mormors 85-årskalas i fredags. M tog ledigt, mysigt annars hade han inte kunnat vara med och vi hade inte hunnit ses ordentligt förrän på kvällen. Det blev picnic och tårta i solskenet i mormos trädgård. Sedan lämnade vi Lova till mina föräldrar och åkte in till söder för en middag på tu man hand och lite festande med några jobbarkompisar senare på kvällen.

Vi åt på en mysig grekisk retaurang där vi fick massor med god mat och då och då lyckades vi tom prata om sådant som inte hade med Lova att göra. Vi ringde faktiskt bara en gång för att kolla hur det gick med barnvakten och det gick tydligen så bra så. På vägen från restaurangen så blev jag ordentligt chockad när M  harklade sig och sa att han hoppades att jag var pigg nog för att svara på en fråga... (jag stod där under träden i den ljumma sommanatten och gäspade, skamligt men sant. Så är det att vara småbarnsförälder.) Och sedan kom den; frågan som jag ju såklart svarade JA på!
Jag svarade tom ja två gånger för när han hade frågat första gången så gick han ner på knä och gjorde om det, med ring och allt. VI HAR FÖRLOVAT OSS!!!!  Sedan firade vi med fuskskumpa på krogen en liten stund innan vi åkte hem och passade på att sova ostört, tänk vad skönt det är att sova.

Idag var det middag hemma hos svärmor i hennes nya lägenhet som kommer att bli kanonfin när den är färdigrenoverad, vi firade Tobbes hemkomst med grillat och vin. Och så passade vi på att berätta vår glada nyhet förstås.

Imorgon ska vi gå och titta lite på ringar. Så småningom ska vi planera för bröllop men vi vet inte när det blir, vi börjar med förlovningsringarna och så tar vi resten sedan. Imorgon ska också en efterlängtad bebis ses på ultraljud, spännande. Jag kommer att tänka på er hela dagen imorgon och vill se bilderna bums!



Välkommen hem! Såhär länge har du varit borta.. haha


Några semesterbilder



Vacker natur och sten - gotland!




Det är tydligen gott med sten, hon smakade på så många som hon kom åt.



Vi åkte ett gammalt stentåg till ett kalkbrott, P var lyrisk. Här ska det ske en rundgång för er som vet vad det betyder.



Lova äter en jordgubbe.



Lova och mormor bakar. (Ja just det, hon kan klappa i händerna nu.)



Sover sött i husets snygga retrovagn.

        

Håll igång på båten!

Hemma igen!

Vi har haft det så bra, man kan ju alltid önska sig mer värme och sol men det har varit helt okej! Mest har vi hängt på tomten; spelat fotboll, lekt i gräset, fikat och grillat och fixat med huset.

Lova har lärt sig en massa nya saker, nästan så att hennes pappa tyckte att det blev jobbigt tror jag när han hörde henne på telefonen. Hon skakar på huvudet, pussas, står helt utan stöd ibland utan att vara medveten om det och de senaste dagarna har hon börjat säga dä och ädä samtidigt som hon pekar på lampan eller någon sak. Skitkul!

Om någon timme kommer M hem. Det ska bli mysigt att ses, jag har saknat honom! Det känns bra att vara hemma igen av flera skäl, ett är familjemiddagen i helgen. Synd att vi missade överraskningen men det ska bli kul att ses!

Packar det sista..

Imorgon åker jag och Lova till gotland, vi ska vara i vårt hus där i 10 dagar. Vi åker med min mamma, M får vara hemma och jobba. (Och sova och dricka en och annan öl kanske.) Jädrar vad mycket mer man måste packa när man åker med en bebis! Eller inte så mycket mer men det är ju en till att komma ihåg allting till. Här skriver jag när jag kommer hem igen, nu tar jag internetpaus. Spelar fotboll med P, solar (hoppas jag), badar och äter jordgubbar.
 
Vi har köpt en ny kamera, äntligen. Så jag ska ta massor med bilder, på midsommarfirandet i regnet antar jag.
Glad midsommar på er!

Här kommer första testbilden!


Vägd och mätt!

När jag jobbade i onsdags var M med Lova på bvc för vägning och mätning. Jag förstår att 74-kläderna började kännas lite små för nu är hon 78 cm lång och väger 9,6 kg!

Igårkväll spydde hon massor, kanske var det hennes tur att vara magsjuk nu (lite märkligt för ingen annan än vi verkar vara magsjuka) men idag verkar hon må bra igen. Jag och M turades om att sova ut efter nattens övningar och sedan åkte vi in till stan för att fixa pass åt L, vi åker ju till mallis i augusti med farmor.

Vi struntade i att ta med oss vagnen, istället bar jag L i nya selen och det gick alldeles utmärkt. Inte ett pip förutom när hon blev hungrig. L är ett riktigt bärbarn, hon gillar inte vagnen någon längre stund och därför blir det ibland en riktig plåga att åka någonstans. Vi har haft en babybjörn som har funkat bra men nu börjar hon bli tung och det blir jobbigt att bära längre stunder. Så nu har vi köpt en ergosele, dyr men väldigt mycket skönare att bära i. (Jag ger upp alldeles, snart blir jag väl en galen sjalmamma!)


Idag var det premiärtur så jag bar på magen men man kan bära på ryggen och tom på höften, vilken finurlig uppfinning!



Kommentarer är väl överflödiga här? Vi ordnar kopior till dig farmor!

En liten tand!

Verkar ha varit anledningen (åtminstone delvis) till att Lova har varit så gnällig de senaste dagarna. Igår kände jag en liten bula i underkäken på henne och idag syntes det ett litet riskorn. Så sött! Och så fånigt att man beter sig som att det är en enorm händelse. De flesta får ju faktiskt tänder, det vore konstigare om hon inte skulle få det. Nåja!

Idag har vi varit och fikat med mammagruppen en snabbis innan vi åkte vidare till mammas skola. De hade skolavslutning idag med sång- och dansuppvisning och picknic i gräset. Mammas klass där min "extralillebror" går sjöng "Oh boy" med stor inlevelse, roligt. Innan vi vände hemåt igen testade L att gunga för första gången (ja, vi är lite sena med en del saker) och oj vad det var kul. Synd att vi inte har några gungor här i närheten! Och trist att jag glömde kameran hemma men jag får sno en av bilderna som pappa tog och lägga in längre fram.

Nu ska jag kolla på fotbollen och sedan förhoppningsvis sova lite, imorgon är det morgonpass på jobbet!

Hyfsat!

Är etiketten på livet för tillfället. Jag mår bättre efter magsjukan och försöker nu äta massor så att jag ska orka göra lite saker. Men det är ju så varmt! Fast det är skönt att det är varmt trots att det är en del trixande med Lova när man är utomhus. Hattar och parasoller hit och dit och se till så att hon äter och dricker. Dessutom får man kontrollera mängden gräs som hon stoppar i sig, undrar vilken dos livsmedelsverket rekommenderar som max?

Hon sover ganska bra nu, några timmar åt gången och somnar oftast om direkt när hon har fått mat. Lyxigt, men det kanske också beror på värmen. Ätandet har gått lite trögt i ett par dagar men det går  väl i perioder. Förhoppningsvis betyder det inte att hon har ont i magen utan att zantacen fortfarande hjälper. Jag är lite nojig över hennes mage men försöker att inte leta symptom utan intalar mig att det kommer växa bort och snart bli helt bra. Eller hur?

Igår åkte jag och L och kusin E hem till mormor. Vi åt god hemlagad lunch och god somrig efterrätt i trädgården, bar upp lite trädgårdsmöbler från källaren och sedan latade vi oss i gräset. Vi hade med oss en filmkamera och började göra en sorts intervju med mormor, ett sätt att få henne att berätta lite om sitt liv och bevara alla hennes berättelser. Vi har pratat om det jättelänge men det har aldrig blivit av, nu har vi iallafall börjat. I början var hon ganska självmedveten och lite obekväm över vårt påhitt (kameran och "manuset" som hon kallade pappret med frågor som E hade ställt upp åt sig själv) men sedan pratade hon på. Mormor är 85 och har vuxit upp på söder, hon kan verkligen berätta bra historier och vi har tur som får lyssna på dem! Det ger en ett visst perspektiv på tillvaron kan jag säga.


Fler sätt att använda myspölen på...

image34

Inomhussolning!

image35

Jag lånar lite bara..  Tack svärmor!!!

Tack farmor!

För min fina myspöl!

image30

image31

Puss och kram!

Vårruset!

Jo, det blev av. Släpade mig in till jobbet igår eftermiddag och slängde i mig en pastasallad medan farmor matade Lova med kvällsgröten. Med lite ny energi i kroppen så kände jag mig faktiskt ganska pigg. Vi kvitterade ut tröjor och väskor med RB-logga och åkte sedan i samlad tropp till universitetet för att hänga vid jobbets tält före loppet.

Några duktiga sprang/joggade runt men vi lunkade i den härliga kvällsolen och gjorde varvet på ungefär en timme.
I sista stund bestämde jag mig för att lämna barnvagnen vid tältet och bära Lova i selen istället, kändes bara jobbigt och trångt med alla människor. Hon slocknade mitt i folkmassan under "uppvärmningen" trots hög musik och alla ljud. Sedan vaknade hon efter ca två km och fick sitta framåtvänd resten av varvet, som tur var verkade hon helnöjd med att sitta där och titta på allt som hände runtomkring.

image29
Glada lunkare!

Efteråt bjöds vi på mackor, frukt, choklad och vin i tältet och lagom till solen försvann och myggorna började anfalla på allvar så åkte vi hem. Nu känner jag mig nästan lite peppad att börja träna igen (det var ju ett tag sedan...) det kändes rätt bra att röra på sig faktiskt. Iofs så går jag ju med vagnen nästan varje dag men det är inte riktigt samma sak. Kanske blir man lite hjärntvättad av att se så många hurtiga människor på en och samma gång?

Kompisträff; de blir glada när de ser varandra L och C men igår var medaljerna nästan lika intressanta!



image32

image33

Sol och magsjuka!

Underbara, ljuvliga sommarväder! Vi fick njuta av det i fredags och lördags; lunch på stan med L i fredags och det var riktigt mysigt. Det var invasion av Kizz-fans med galna utstyrslar och studenter som tjoade från lastbilsflak, så det fanns en del för Lova att titta på.

I lördags körde snälla storebror oss ut till mina föräldrar där vi slappade i skuggan, blev bjudna på grillat och Lova testade barnpoolen.

image28

Söndagen blev en tråkig historia. Jag blev magsjuk och med sambon bortrest över helgen blev det minst sagt en utmaning att underhålla Lova samtidigt som jag mådde illa och var ganska kraftlös. Jag blev verkligen glad att se honom när han klev in genom dörren vid tio-tiden igårkväll. Stackarn fick sedan ta hand om loppan i stort sett själv på natten och fram till två idag. Jag ammade då och då, annars sov jag och det var så skönt. Så dagens stora puss till sambon som sedan åkte och handlade sådant som jag skulle kunna äta och fixade avslagen cola innan han åkte till jobbet.

Ikväll har jag tom ätit lite mat så nu verkar det iaf vara över men det dröjer nog innan man känner sig på topp igen. Det är meningen att jag ska gå vårruset med jobbet imorgon och ha Lova med mig i vagnen, vete tusan om jag orkar men jag får se hur det känns imorgon. Nu ska jag passa på att sova!

RSS 2.0