Trodde jag ja!

Efter en lugn natt, en hyfsad frukostaptit och ett konstaterat glatt barn så vågade vi oss på att skicka L till dagis. Men det borde vi visst inte ha gjort. Efter lunch ringde personalen och sade att L inte hade ätit "och det är inte likt henne",  hon var tydligen hängig fortfarande. Ajaj, dåligt mamma-samvete! M stack och hämtade henne direkt, hon sov redan i vagnen då. Skönt att hon inte var ledsen åtminstone! Hon somnade på dagis och vaknade hemma och det var inget konstigt men hon verkade glad att se oss. Imorgon chansar vi inte, hon får vara hemma och så gör vi ett nytt försök nästa vecka igen.

På bättringsvägen!

Ja, det är vi nog både L och jag. Hon har varit piggare idag, orkat leka, vi har varit ute och hon sov hyfsat på dagen. Kvällarna har krånglat, hon hostar och snörvlar och på natten ska hon ligga nära, nära intill. Igårkväll kom hon inte alls till ro innan jag gick och lade mig och ikväll vägrade hon somna i sin säng. Hon skulle ligga i vår säng med mig bredvid, då kunde hon somna. Tveksamt om det blir dagis imorgon men vi får se.

Jag ska iaf äntligen gå och klippa mig imorgon, hurra! Min frissa kommer väl inte att känna igen mig, vet inte när jag var där senast.. Skönt ska det bli, vardagslyx!

Nu ska man väl sova ett par timmar, när barnet äntligen sussar någorlunda lugnt!

Dagen efter kalaset!








Febrigt igen!

I lördags firade vi sambons extrasyster S som fyllde 25 år. Mycket trevligt var det och vi bjöds på smörgåstårta (som var lika god som vanligt) och S hade gjort smarriga tårtor (som vanligt). L lekte ute på fotbollsplanen nästan hela kvällen, vi fick locka henne med fika för att hon skulle komma in och värma sig en stund. Lek med D blev det två dagar i rad eftersom M åkte till täby även i söndags för att hämta hem utlånade prylar och titta på när extrasyster K spelade fotbollsmatch. L hade lite, lite feber på morgonen så M vågade sig iväg ändå men på kvällen hade hon 40 grader i feber. Hu! Själv var jag rätt ur slag och gick hem tidigare från jobbet och bara däckade i sängen. Vet inte riktigt vad det är, kan vara nåt virus på balanssinnet enligt vårdcentralen. Nu börjar det kännas bättre iaf men otäckt var det och jobbigt att inte kunna ta hand om L utan behöva lägga allt på M.

L har varit ganska seg och suttit mycket i soffan, vi har läst bok och tittat på barnprogram. Mat vill hon inte ha, vatten och glass går ner utan tjat men tom saft och kakor får man truga med. På dan idag gick febern ner men nu på kvällen hade hon 39,6 igen. Stackarn, hoppas att hon kan sova lite bättre inatt och inte hostar så mycket.

L tittar på sitt fina plåster!


Syskonduell i karaoke på festen!





L och D proppade i sig popcorn.


Klockren bild på D!

I morbrors moppehjälm!


Man kan klättra på stolen för att nå saker!


Veckan har bjudit på...

Sovmorgon, två dagar i rad tom. I tisdags somnade hon om i sängen efter att ha fått välling vid sex på morgonen och sov sedan till halv nio. Jag var helt chockad (och fantastiskt utvilad) hon har nog inte sovit så länge någonsin. Rent allmänt har den här vecka varit hyfsad när det gäller sovandet. Och det var ju ganska bra innan hon blev sjuk också, så nu kanske man kan våga hoppas på att det äntligen börjar bli bra på riktigt.

Närvaro på dagis blev två dagar; onsdag och torsdag. Hon hade nog längtat för hon gick direkt ut i hallen och hämtade skorna när jag sade att hon skulle dit. Och när jag lämnade henne hade hon knappt tid att säga hejdå, hon grävde för fullt i sandlådan.

Idag var det dags för vaccinering på bvc. Jag är ledig idag så L skulle också vara hemma hela dan. Eftersom jag är så spruträdd själv var jag nervös innan men det gick bra. L blev ledsen men det gick fort över. Vi tittade på hennes fina plåster och så fick hon ett bokmärke av sköterskan. Nu behöver vi inte komma dit förrän hon är fem år tror jag. Lite konstigt känns det faktiskt eftersom man har sprungit där en hel del och vägt och mätt och kommit med frågor. Nu såg jag en grupp med mammor på väg in till sin mammaträff med sina små bebisar. För dem har det precis börjat, vad märkligt det kändes.

På eftermiddagen och kvällen var det meningen att vi skulle sammanstråla med ett gäng andra barn och deras mammor, först ut i solen och leka lite och sedan äta tidig middag tillsammans. Tyvärr blev några av barnen sjuka men L och jag mötte upp Hanna och så hängde vi i en park på söder ett par timmar. Det var massor av barn och föräldrar ute och njöt av vårvärmen. Det var verkligen inte så dumt att sitta där på "sandlådekanten" och fika.
Efteråt mötte vi upp en kompis till H och hennes bebis och gick och käkade grekiskt. Jättegott men inte alldeles lugnt och harmoniskt. Bebisen var trött och L hade lite myror i baken. Jag lyckades muta henne med russin så att jag iaf hann äta upp maten medan hon satt kvar vid bordet. Mot slutet hittade L en kompis som hon sprang omkring med mellan bordet, de var jättesöta!

M träffar lite kompisar ikväll och jag ska bara sitta i soffan och slöa.
Trevlig kväll!

Aha!

Till slut kom vi nog på vad det var som knockade vår lilla skrutta. När hon fick en massa svagt röda utslag över kropen trillade poletten ner och jag gick in på vårdguidens hemsida och fick misstanken bekräftad. Tredagars feber!
Idag var hon ganska hängig på morgonen så det kändes skönt att hon fick vara hemma från dagis, särskilt som eftermiddagen bjöd på kalas. Jättegrattis till Robbin som fyller 15 år! L har tydligen lekt med kompisen D och de har haft kul ihop som vanligt.

Nu är det bäst att krypa i säng så att man orkar vara en glad och trevlig mamma (läs vid medvetande) när L vaknar imorgon bitti. Hon brukar vakna runt klockan sex men om jag har tur blir det lite sovmorgon imorgon eftersom hon kom i säng rätt sent ikväll.

Sov gott!

Mammas tjej!

Hon kan inte prata (även om vi tycker att hon är sjukt duktig och babblar på med fler-ords meningar ibland) men börjar redan sjunga. Hon har varit på gång ett tag nu och att sjunga är en favoritsyssla. Allt som oftast kommer det en befallning/önskan; mamma unga åten! Då ska man sjunga om båten, sedan om "ninden", "uuset" osv. Men idag när M sjöng björnen sover så fortsatte hon när han gjorde en paus och det var klockrent. Rätt ord och melodi och allt. Helt paffa blev vi över vad vår gullunge kan! Framförallt är det så himla roligt att hon gillar sång och musik, nu får tiden  utvisa om hon brås på mig eller sin far haha.

Ut kom vi en stund på eftermiddagen, upp till lekparken och gungade och grävde i sandlådan. Jag tror att hon tyckte att det var skönt att få komma ut och få lite luft och röra på sig, äntligen. Efter middag och bad var hon rätt trött så hon har nog inte hämtat sig riktigt ännu. Hon blir nog hemma imorgon, turligt att vi jobbar så att vi slipper vaba då iaf.

Från pigg till feberskrutt och tillbaka igen!












Feberfri!

Idag verkar febern ha försvunnit och L är mycket piggare. Intresset för leksakerna har kommit tillbaka jag klurar på om vi ska gå ut en sväng i eftermiddag. Vi får väl se hur det blir med dagis imorgon, kanske kan det vara bra att vara hemma en dag extra och vila upp sig. Nätterna har ju varit rätt stökiga dessutom. Inatt höll hon igång ett par timmar runt tolv och två men sedan sov hon ända till halv åtta imorse. Hon tar sig runt munnen och gråter så nu borde det vara fler tänder på gång. Vi gav alvedon och borstade med tandborsten, inte mycket mer man kan göra. Bara att hoppas att de kommer fram snart!

Skruttigt!

Inte mycket aktivitet här denna vecka. Sambon har jobbat tidigt så vi har haft kvällarna tillsammans, då kan man inte sitta och häcka vid datorn. Själv har jag dessutom jobbat snortidiga mornar och då blir det inga sena kvällar heller.

L har feber. Jag märkte det när vi kom hem från dagis i torsdags, efter att ha varit ute och lekt en halvtimme (dåligt samvete) hon blev gnällig direkt när vi kom in genom dörren och då kände jag att hon var varm. Tog tempen och då hade hon 38,6 med örontempen och 39,4 med stjärttempen. Hm, vet inte riktigt vilken man ska lita på. Hon var i vilket fall ganska mosig, satt en lång stund i min famn med huvudet mot min axel och bara vilade.
Idag har hon varit piggare och hon äter hyfsat, vi mutar friskt med både saft och glass. Febern verkar hålla sig rätt stadigt men så länge hon äter och orkar leka lite behöver man nog inte oroa sig.

Ledig helg, skönt men vi får väl ta det lugnt så L får en chans att bli frisk! Ska försöka ladda upp lite glassbilder imorgon.
Trevlig helg!


Bilder (i urval) från påskhelgen!

 

   

 

Telefonkontakt!

Pratade med min familj på telefon för en liten stund sedan. L var tyst först men sedan kom det ett "mamma" och när M tog telefonen igen sa han att hon vinkade åt telefonen. Saknad! Att man kan längta så mycket efter så lite tid. De hade det kanonbra såklart, varmt och skönt och de hade varit ute hela dagen. Jag kan inte låta bli att tänka på förra påsken. Då var vi på landet, L var fem månader, påsken inföll i slutet av mars och det var ganska kallt. Det var fel på elen till stugan så de första dagarna innan det blev fixat var det kallt inomhus också. Första natten klädde vi på oss massor när vi skulle sova och jag var orolig att L skulle frysa. Hon hade fortfarande ont i magen då och höll igång ordentligt på nätterna vilket väckte alla andra, hu vilken stress det var. Men mysigt också såklart (på dagarna iaf) och det är något man kommer minnas ganska länge.

Nu ska jag gå och lägga mig! Imorgon ska jag jobba tidigt och sedan kommer äntligen familjen hem.

Sov gott!

Istället för påskliljor!?

Funderade på att köpa påskliljor i kruka och ställa på köksbordet men det blev inte av. Får nöja mig med mina fina orkideèr som bara fortsätter att blomma. Härligt!



Jag har dammsugit och skurat golven (det var väldans välbehövligt) och kört några maskiner tvätt. Dammat litegrann och snyggat till köksbordet med en duk och en blomma, i vanliga fall är det liksom ingen idè eftersom det brukar kladdas och kastas mat lite överallt på bordet. Skönt nu att sjunka ner i soffan och slötitta på en film innan det är dags att krypa ner i sängen. Imorgon är det jobbardags!

God morgon!

Igår mitt på dan åkte M och L och jag blev ensam hemma. Det känns underligt att vara här utan dem, det är så tyst utan L. Jag gjorde faktiskt inget särskilt på hela dan. Åkte och handlade en sväng, satt vid datorn, läste och pratade i telefonen. Jag hade tänkt gå och lägga mig ganska tidigt men fastnade på msn och babblade med Lotta till efter tolv. Vi diskuterade män, och huruvida deras idioti är genetisk eller ej. Jag är väldigt glad att jag har M, han är en av de bra. Jag är ganska säker och jag vet att jag har tur som har honom!

Jag ramlade i säng och efter att ha legat och skruvat mig en stund (tomt och tyst i sovrummet) somnade jag och sov som en stock. Vaknade vid nio imorse och var sjukt utvilad. Nu har jag ätit frukost i lugn och ro så nu är det dags; här ska storstädas. Äntligen! Kanske hinner jag sticka ut näsan i det fina vädret en stund också..

Glad påsk!

Kaosnatt!

Inatt var det riktigt hemskt. Mest för L men för M och mig kändes det som att vi ramlade många månader bakåt i tiden. L vaknade och grät efter att ha sovit ett par timmar. M försökte trösta och söva om men hon var otröstlig och bara skrek. Då fick hon komma upp. Efter ett tag förstod vi att hon hade ont i magen för inget vi gjorde hjälpte. Hon var jättetrött och gnuggade sig i ögonen, sedan kom en attack och då stod hon på golvet och grät och skrek tills hon nästan kräktes. Jag kände mig så otroligt hjälplös. Det enda som fick henne att lugna sig var att vi gick med henne i famnen och gungade henne.

Vi turades om att bära, gick fram och tillbaka i lägenheten med L halvsovande mot axeln. M åkte till apoteket mitt i natten och köpte laxermedel för barn efter att vi pratat med sjukvårdsrådgivningen två gånger. Korta stunder sov hon i vår säng för att plötsligt vakna med ett förtvivlat tjut. Vid fem somnade hon äntligen och sov tätt intill mig ända till halv åtta. Då fick hon äntligen ur sig orsaken till det onda (bara för att jag är småbarnsförälder så behöver jag ju inte skriva en massa "blöjdetaljer") och den långa plågan var äntligen över. Eftersom hon var på bra humör och åt frukost som vanligt så fick hon faktiskt gå till dagis, men M pratade med personalen som lovade att höra av sig om hon verkade hängig.

Vi har funderat massor över vad som gjorde att hon fick så ont i magen och blev förstoppad. Förut var vi ju så himla försiktiga men nu har vi släppt kollen lite eftersom magen har funkat så bra. Nu får vi väl tänka lite på vad hon äter igen, antagligen hade hon druckit för lite under dagen och ätit för mycket "stoppande mat".

Imorgon åker sambon och L till landet. Jag stannar hemma och jobbar. Det kommer att bli fruktansvärt tomt här utan dem. Nattade L ikväll och ville inte gå och lägga henne i sängen när hon hade somnat i mitt knä, jag vill inte vara utan henne i flera dagar. Men visst ska det bli skönt att få sova ut ordentligt... Och L kommer ha det kanonbra! Mysa med farmor och de andra, bli lite bortsämd i några dagar och få vara ute och leka hela dagarna.

Men kanske får hon komma över lite tidigare än vanligt till vår säng inatt, jag måste tanka lite kärlek och gos.

Godnatt!

Helgen i bilder!

I lördags kom Lovas farmor på besök. Vi var i lekparken hela eftermiddagen, så skönt att kunna vara ute och leka utan att frysa ihjäl!

Så här kul är det att få krascha farmors sandkakor!


Fika på karusellkanten.


Solsken och kärlek!


Sagostund på kvällen.


På söndagen var det kalas för kusin A som fick en finfin bil. L fick prova en liten stund. Roligt att se hur bygget artar sig, nästan  helt färdigt nu och snart kan de flytta hem igen.

"Ova ööa iilen".

Eftermiddag i solen!

Hämtade L från dagis i eftermiddags, då var hon ute på gården och lekte i vinteroverall. Ungen måste ju ha halvt svettats ihjäl! Varmt och skönt och alldeles underbart ute idag. Vi stack hem, jag gjorde kaffe och bytte kläder på L och sedan gick vi ut på gården. Där hängde vi länge och njöt av vårsolen. Sällskap hade vi av några grannbarn som då och då kom fram och pratade om allt från nyckelpigor till kaksorter (5-års varianten) eller tittade, log och sade hej (ett-nånting varianten). Det var rätt bra fart på de två och efter ett tag sade deras mamma till mig; hur har du gjort det där? Och pekade på Lova, som hela tiden suttit på ett ställe och grävt i sandlådan. Hmm ja hon verkar gilla att gräva helt enkelt.. Nyhetens behag kanske?  







Det syns inte på bilderna men det är bilar på jackan. "Visst är det en pojke?" Haha, jag kan knappast klandra dem för det hade nog jag också trott. Intressant det där; L jag ska nog rota fram en klänning så får vi se....

Stordåd!

På pottan! Tänk att man kan bli så larvigt stolt över att ens lilla barn bajsar på pottan. Jag tror att det är dagis som snabbat på utvecklingen, några av barnen på Lovas avdelning pottränas nu nämligen. De senaste dagarna har jag märkt en liten förändring på L när det gäller blöjbytandet. Hon säger till när hon vill ha en ny blöja och går in och ställer sig i badrummet. Idag efter middagen stog hon och stånkade lite och så sade hon;ajsa. "Jaså, ska du bajsa?" Då svarade hon; aa på poppan och gick till badrummet. Lite häpna blev vi för vi har inte hållt på särskilt mycket (alls) med pottan. Men visst fick hon gå på pottan och sedan lyckades hon, även om hon i det avgörande ögonblicket tänkte resa sig och gå därifrån. Puh, man får nya utmaningar hela tiden! Men roligt är det och nu får vi uppmuntra henne så mycket som möjligt.

Idag har vi badat, alla tre. Mysigt! Hon börjar bli väldigt säker i vattnet nu och slänger sig ut när vi sätter henne på kantstången.

Tack för hårtipsen! Kruxet är ju att vi har klippt henne ett par gånger men får nog be farmor ta lite extra just på rufset. Ska testa balsamsprej också.

(Jo, jag både filmade och fotade händelsen idag men några gränser har jag allt kvar. Alltså lägger jag inte ut det här, haha!)

Vad gör man åt sådant här?



Det blir som svinto på baksidan av huvudet och jag vete tusan vad jag ska göra. Antagligen blir det bättre när håret blir längre men det ser ju för kul ut. Galet rufs!

Skatten på besök!

Äntligen vår (?) och uteväder! Häromdagen gick jag genom stan och det var fullt med folk överallt, sollängtande stockholmare satt och lunchade på uteserveringar eller promenerade med en kaffe i näven. Jag och L har trotsat blåsten och lekt ute ett par timmar efter dagis. Förutom idag då vi har haft fint besök av Lotta och skatten. En lunch i forum har också hunnits med och sedan har Lova fått prova lera, present från Lotta. Hon ville helst äta den och fattade nog inte riktigt grejen men det kommer nog med lite övning.



Skatten undrar nog vad tusan de håller på med..

RSS 2.0