Peppar, peppar...

Vi har varit friska hela veckan! Igår var vi och fikade hos Lovas gammelfarmor. Hennes farfar och T var också där, det var ett bra tag sedan vi sågs så det var trevligt. Det blev också en kort sväng förbi Martins morbror och L var uppenbart förtjust över att träffa hela familjen där.

Idag var sista dagen med jobb och dagis på ett tag för mig och Lova, nu har vi sommarlov! Härligt! M jobbar en vecka til och sedan blir det landet och sommar på riktigt.





Bäbä..

Såhär ska "Bäbä vita lamm" sjungas!

Bä bä pita lamm
Har du  ... oll
Jaja paarn ... oll

Användes vid alla tillfällen; när man gjort något man inte får och blir tillsagd.
Med hög och stark röst, bara för att testa hur det låter.
Och tyst för sig själv lite då och då.

Även jag..

blev drabbad av de onda magbacillerna. Jag låg halva dan igår och ojade mig. Fick springa mellan soffan och badrummet hela kvällen. Tur att L mådde bättre och att M var hemma och tog hand om oss. Jag tröstade mig med att titta på Robinson och sedan på Henrik Schyfferts "The 90`s". Skönt att få garva lite mitt i all misär!

Idag mår jag bättre men är fortfarande helt orkeslös, skulle ha jobbat men det fanns inte en sportslig att jag hade tagit mig upp imorse faktiskt. Vi tar det lugnt, tittar på solen och om vi orkar så åker vi och handlar.

Varför vara frisk?

När man kan vara magsjuk! Suck! L har nog åkt på någon magbacillusk. Natten mellan onsdag och torsdag kräktes hon men verkade må bra på dagen sedan. Vi trodde att det var något hon ätit och lät henne åka till mormor och morfar på torsdagen. Hon fick sova över och det var inga problem, lite dålig i magen bara. Vi hämtar henne på fredag kväll och efter att ha sovit två timmar i sin egen säng så kräks hon igen! Är det inte ganska knäppt? Nu är hon riktigt risig i magen men äter ändå hyfsat. Man får väl förbereda sig på att få spendera helgen i badrummet då!

Trevligt hade hon haft det, vår lilla kråka. Bakat med mormor, badat badkar, sovit hela natten (också typiskt), gungat och lekt på tomten.








Vi fick äta upp kakan sedan. Den var god, men L fick banka som hon ville så den blev rätt kompakt...

Idag missar vi inflyttningsfika, trist men ingen idè att ge sig ut på nersmittningsturnè. Ännu en helg med teletubbies som sällskap!

Trevlig helg!

Härligt hoppande!

L och D "hoppade" studsmatta hos farmor förra helgen. Jag tittade inte igenom bilderna förrän igår, slarvigt. Farmor hade också fixat små utemöbler så att de kunde sitta där och fika tillsammans i solen.







Fina kalasbilder!

Kusin E tog fina bilder på L igår!







Jo, jag har städat idag. Bland annat åstadkommit ett randigt köksfönster (men det är rent nu iaf) och städat badrummet. Jag har också suttit på vår minimala balkong med en kopp kaffe i näven och bara njutit i solen en stund. Hopp om sommar!

Sol, sol, sol!

Så firades moster igår i strålande solsken, med tårta och blommor. Barnen lekte ute hela eftermiddagen, L fick busa med både kusiner, morbror och mormor. Vi blev kvar till sist, åkte sedan hem och petade L i säng. Tittade på schlagern, inte oväntat men lite synd att Sverige kom så långt ner.

L fikade först hos morbror och sedan hos mormor. Varmt i solen!


Kusinerna!


Brorsbarnet, har börjat le och charmade oss allihop.


L gillar att banka!


Jag fick en lång och härlig sovmorgon imorse, härligt! M och L har åkt till farmor och jag ska snart börja städa här.
Snart...

Bla!

Det blev två hela dagar på förskolan den här veckan, man får vara glad för att det blir lite jobb mellan vabbandet. Igår (torsdag) dök vi lydigt upp för att fira förskolans dag på eftermiddagen, sol, dansande treåringar och picnick på gården! Enligt personalen hade L varit slö hela dagen, inte ätit så mycket och inte velat vara med och leka. När de andra barnen röjde runt på golvet och sprang omkring så hade L lagt sig ner mitt i. Då fick hon sitta i soffan hos fröken istället. Alltså blev det bestämt att hon skulle vara hemma idag! M jobbar sent och jag tidigt så vi har turats om. L har varit mycket piggare idag men hostar och snorar fortfarande lite grann. Idag var sista dagen med antibiotika också, kanske blir hon lite piggare när hon slipper den?

Födelsdagsfirande av min äldsta moster imorgon och på söndag blir det nog städning här och trädgårdsfix hos svärmor.

Efterlängtat besök!

Fick vi, jag och Lova igår eftermiddag. Det blir ju inga långa stunder och inte hinner man prata så mycket, när man väl äntligen ses. Men väldans trevligt var det!

Skatten har blivit så stor!


L var inte jätteförtjust över att låna ut sina saker men verkade rätt förtjust i Skatten.


Inatt och idag har hon pekat på stolen och sagt skattens namn ungefär fyrtio gånger. (Han satt där igår och åt ärtpurè med halva sig.)


Hoppas vi ses snart igen och att L håller sig lite friskare i fortsättningen, trist om det ska behöva gå månader mellan varje gång.

Nja!

 Det vill inte riktigt ge med sig. L är feberfri men fortfarande lite skruttig, det verkar ta tid att bli frisk. Hon hostar och snorar, mycket mindre men ändå så att det stör och framförallt nätterna blir jobbiga. Hemma från dagis idag och imorgon, sedan får vi se... Jag börjar misstänka att hon fortfarande har ont i öronen, hon pillar och drar med handen över öronen. Hoppas, hoppas att jag har fel och att det "bara" är förkylningen eller lock för öronen som spökar. Jag får nog ringa vårdcentralen imorgon och rådfråga.

Nu duggar födelsedagarna tätt, idag svägerskan som vi firar senare i veckan och imorgon svärmor som ska ha fika på kvällen. Håller dessutom tummarna för att vi äntligen ska få träffa Lotta och Skatten imorgon en sväng, det var så länge sedan och vi saknar!  

Superfina presenter från sambons släktingar i England, thank you!!!  Och så L som visar att hon vet hur "snorsugen" fungerar..
  

Bus!


L somnade i soffan kvart i sju ikväll!



Jag ska nog också gå och lägga mig tidigt, är så väldigt trött.

Bättre och bättre!

Men inte riktigt bra ännu. Igår började L äta igen och visa att hon är hungrig. Mormor och morfar kom och åt lasagne med oss på kvällen, mysigt. Särskilt som vi missade både sista badet och föräldrafikan på förskolan igår. L åt ganska bra, men ville bara äta om jag matade henne med mat från min tallrik. Vi har curlat fram en mycket viljestark loppa nu när hon varit sjuk. Det visade sig väldigt tydligt ikväll. L säger; titta tubbies, titta tubbies. Vi svarar; nej inte ikväll, du ska ju snart sova. Du får titta imorgon! Hon upprepade sitt "titta tubbies" och blev mer och mer upprörd, vi svarade likadant varje gång men till slut började hon nästan gråta och snyftade fram "tiihiitta tuubbiies, ooouuuäää". Jag tyckte synd om henne (hon var ganska trött faktiskt) men det var svårt att hålla sig för skratt.

Trött var hon som sagt och läggningen gick supersnabbt. Synd bara att hon måste vakna hela tiden och snörvla och hosta. Tänk om hon kan bli frisk snart så att vi får sova lite allihop!

I helgen blir det jobb för mig och förhoppningsvis kalas för M och L, bara hon blir lite piggare. Emma och Lovas "kusin" Danielle ska firas imorgon och det vore ju kul om tjejerna fick leka lite. Många grattiskramar skickar vi till Emma som fyller år idag! Hoppas du hunnit med lite firande idag och inte bara städat!  ;-)

Trevlig helg!

En lugn dag!

Natten blev sådär. L var varm och ville ligga nära mig, helst borra in sig ordentligt med näsan mot min hals. Mysigt förvisso men varmt. När hon sedan ligger och sparkas eller gnäller har jag svårt att sova lugnt. Men vad tusan, det är henne det är synd om, hon har det inte lätt stackars liten. Hon kompenserade lite imorse med att sova ända till halv nio, skönt! 

Idag har hon haft det jobbigt, sovit mycket och ätit väldigt lite. Det enda vi har lyckats få i henne är välling, glass, vatten och mjölk. Man får väl vara glad för det antar jag. Febern försvann en stund på eftermiddagen men ikväll hade hon 40 grader igen. Hoppas att hon mår bättre imorgon.

Hos doktorn del två!

Jag har aldrig sett en så slö loppa som under eftermiddagen idag. Hon sov massor och låg däremellan i soffan och bara segade. Vatten drack hon frivilligt och jag lyckades peta i henne lite saft och en glasspinne, annars var det "inte" och ett bortvänt huvud. Vid fyratiden tog jag tempen och fick en liten chock; 41.4! Av med alla kläder, i med en halv iprensupp och mata med glasspinne medan jag ringde sjukvårdsupplysningen. Trots att vi varit inne på vårdcentralen på morgonen och påbörjat en kur antibiotika så tyckte den jag pratade med att vi skulle åka in.

Vi fick en tid på lättakuten halv sex och fick utsätta L för proceduren med koll av öron och lyssna på lungor, den här gången blev det ett blodprov dessutom. Inte alls populärt! Väl hos doktorn hade febern gått ner och hon var piggare men det kändes ändå som ett bra beslut att åka in. Hellre åker jag in en gång för mycket och framstår som en fjantig övernervös mamma och får veta att min unge är okej.





Nu önskar vi oss (som vanligt) en bättre natt, hoppas ni får sova gott inatt!

Hos doktorn!

Var vi imorse klockan kvart i nio, så vi fick släpa upp en mycket trött loppa ur sängen strax före åtta imorse. Såklart att hon sov som bäst när vi var tvugna att gå upp efter att ha stökat halva natten!
Öroninflammation och "en rejäl förkylning" är det som sätter L ur spel. Nu har vi börjat en kur med antibiotika och hoppas att hon snart blir bra igen. Jag räknar med att vi blir hemma resten av veckan iaf.


Huvaligen!

Febern var just uppe och vände på 40.6. L var helt utslagen och vi blev lite oroliga faktiskt. Men eftern en ipren föll febern raskt till 39.2 och hon piggnade till. Pust! Nu sitter hon här i soffan och läser bok efter att ha hoppat och åkt kana på soffkuddarna. Det vänder snabbt ibland...

Mera feber och mera snor!

Vi har haft en stökig natt och idag är L superseg. Febern är uppe på 38.9 och snoret bara rinner (bildbevis på det kommer längre ner, känsliga läsare varnas härmed) hon äter lite och dricker bra men vill helst sitta i soffan och titta på "bubbis". Vi som inte är bortskämda med ett barn som sover, har fått vara med om att hon spontansomnar i famnen eller i soffan och det känns märkligt.

Imorgon blir det hemmahäng för M och L, möjligen en sväng till doktorn. Vi hade utvecklingssamtal inbokat på förskolan imorgon eftermiddag, får väl se hur det blir med det.



Bästa barnprogrammet enligt mig..


..och de här otäckingarna är Lovas favoriter.


Mariekex och nyponsoppa funkar.


Jag ska upp väääldigt tidigt imorgon bitti så jag hoppas verklgen att natten blir hyfsad!

Feber igen!

Valborg firades inte alls, M jobbade halvsent så det blev lite soffmys på kvällen bara. Det kändes inte som läge att släpa ut en förkyld loppa heller. Badade gjorde vi dock, bara en gång kvar sedan på den här terminen så jag ville passa på. Jag tog det himla lugnt med henne, hon fick plaska och busa med kusinen mest.
 Första maj spenderade vi ute hos mina föräldrar. M jobbade så L och jag tog bussen ut. L sov på bussen och jag satt och läste tidning, rätt skönt. Hon har kastat om sina rutiner totalt den här veckan som hon varit hemma från dagis, somnar tidigare på dagen tex. Vi måste nog försöka peta tillbaka henne när hon blir frisk. Om hon bara blir frisk någon gång! Hon snorar och snörvlar och hostar. Ikväll fick hon feber igen, suck. Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt och hon sov längre än vanligt imorse, ändå satt hon och somnade vid lunchen. Kanske måste ta en sväng till doktorn i nästa vecka...

L somnade i soffan framför teletubbies.


Blåbärssoppa, jag tycker hon ser ut som Jokern.














Glad och pigg orkar man vara en liten stund när man just har sovit och får klä ut sig!

Trevlig helg!

RSS 2.0