Loppans fredag och lördag!

Loppan hade också haft en trevlig fredagskväll med bad i badkar och lek med  P och tågbanan. Hon hade hållit mormor och morfar uppe i omgångar på natten men snabbt somnat om. Enligt mormors rapport hade hon ätit lite dåligt och eftersom hon sov i tre timmar efter lunch (vi fick väcka henne dessutom) undrar vi om hon håller på att bli sjuk. Hon har varit lite gnällig och suttit mycket i knä och känts varm. Alla andra på dagis har ju varit sjuka så det vore nästan konstigt om det inte var hennes tur nu. Imorgon jobbar jag, blä!

Det ser iofs inte så ut men det var visst roligt att åka pulka!


Kanske var det den friska lantluften som gjorde susen.


Hon (och vi) hade roligt när hon spelade på orgeln som ärvts av min farfar.


Är det någon som drömt om en egen orgel så hojta till! De måste göra sig av med den nämligen.

Varför har jag inte gått och lagt mig än?

Det blev inget dagis på fredagen. Personalen ringde på morgonen och berättade att de var sjuka båda två så L fick självklart vara hemma med oss. Vi åkte till forum och shoppade lite nya kläder till L, åt god meze till lunch medan L sov och sov i vagnen. Efter att ha lämnat av vår lilla skrutt hos mormor och morfar åkte vi åt varsitt håll efter snabbt ombyte här hemma.

Filmen var helt okej och det var himla trevligt att hänga med E lite. Vi hann med middag före och ett par bacardi breezer efter bion. Ovant att vara på stan en fredagskväll men skoj att titta in på gamla haket anchor även om vi lämnade och åkte hem lagom till livebandet drog igång.

Sambon är fortfarande på vift så jag antar att han har en trevlig kväll! Jag har ätit upp nästan allt mitt biogodis och ska snart krypa ned i sängen.

Sov gott!

Barnvakt!

Vi har haft ett par hyfsade nätter nu, riktigt skönt men man blir bortskämd alldeles för fort. De tidiga mornarna gillar vi inte men det är nog bara att vänja sig, sex-sju verkar det vara morgon hemma hos oss numera. Bara hon sover så...

Idag ryckte min mamma in och var barnvakt. M hade match och jag jobbade till kl 19 så L fick hänga med mormor på hälsomöte. Hon blev avlämnad här strax efter åtta och med hennes nya rutiner var det efter läggdags, alltså en mycket trött loppa som gjorde tappra försök att hålla igång. Efter välling sagor och lite sång och buffning så gav hon ganska snabbt upp och somnade sött. Det finns inget bättre faktiskt än att titta på henne när hon sover. Att sova själv säger ni kanske? Nej men det kommer som god tvåa.

Imorgon är vi lediga båda två. L går fortfarande på inskolning så hon ska vara på dagis ändå. Vi vågar oss på en chansning imorgon kväll, både M och jag hade för en gångs skull planer en fredagskväll. Med tanke på dagisstart och sömnövningar så tänkte vi att okej då får jag vara hemma med L och gå ut en annan gång. (M bokade kvällen först och hans partaj är mest svårflyttat.) Men det går bra på dagis och hon har varit där ett tag, vi behöver inte bråka så mycket
med henne på kvällarna så hon klarar nog en natt borta. Dessutom vore det rätt skönt att få sova ut, det ska erkännas.

 Så imorgon får L sova hos mormor och morfar medan M festar med sitt kompisgäng från gymnasiet och jag gör något så galet som går på bio! (Kom just på att jag skulle boka biljetter ikväll, oopps. Ska kolla det på en gång!) Jag och E ska se "Låt den rätte komma in"! Äntligen svensk skräckis som håller måttet. Boken var sjukt bra hoppas filmen är det också.  

Godmorgon! (Jag menar det verkligen.)

Jag har just kommit hem efter att ha lämnat L på dagis. Vink vink och hejdå, sedan ut på gården med de andra barnen. Jahapp, bara att gå hem då. Jag är oändligt tacksam (och lite förvånad) att det går så bra, det känns konstigt att gå ifrån henne bara. Undrar när man vänjer sig?

Inatt har det gått superbra, sex timmar första omgången och bara tre uppvak på hela natten. Strax före sju fick hon välling i sängen men sedan var det dags att gå upp. Sju är ju inget att gnälla över; någon dag efter en okej natt så vaknade hon och var pigg klockan fem. Det är inte roligt! Sedan satt hon och somnade i maten (bokstavligt) så det var nog lite för tidigt även för hennes smak kan man hoppas.

Nu ska jag väl passa på att städa och betala räkningar, börjar inte jobba förrän vid två och igår sov jag hela dan. Så nu borde jag göra lite nytta! Ska ta en kopp kaffe bara...

Helgens bilder!

Man måste ju testa, eller?
      
Hemma hos farmor, lek med D och nya balla tofflorna från bonusfarmor.
   
Hjälper till att sätta ihop hyllorna.
   
Sagoläsning på pottkanten.

Helgen är redan slut!

Fredag: vi hämtade L på dagis tillsammans. Hon hade haft det bra som vanligt, det är visst många barn sjuka nu så de hade bara varit två barn på hennes avdelning. På eftermiddagen kom Lovas farfar och fikade.

Lördag: L fick vara hos farmor ett par timmar medan vi gav oss in i kaoset på IKEA bland alla andra lördagslediga tillfälligt rika svenskar. Vi skulle bara köpa hyllor som var slut sist vi var där så det var en snabb shoppingrunda. Hem till Liza efteråt och åt middag och lekte med D, tittade på matchen och åkte hem senare än vi egentligen tänkt oss. Vi försöker hålla fast vi rutinerna för L men det är inte alltid det funkar. 

Söndag: skruvar ihop hyllorna och städar lite. Här borde storstädas men vi orkar aldrig ta tag i det ordentligt. I förmiddags trotsade L och jag duggregnet och gick ut på gården och lekte medan M sov. Nätterna är inte jättebra just nu, men de blir nog det snart (hoppas, hoppas) tror vi. 

Lite oskarp men jag tror budskapet på tröjan går fram ändå.
 

Sagoläsning med pappa!


Tittar man riktigt noga ser man att det är favvolåten "Imse vimse.."

L är hungrig!



Det rullar på!

Igår hade vi en hyfsad natt, L somnade kl nio och sov till två innan hon vaknade första gången. Vid sju var hon pigg, M gick upp och jag fick sovmorgon. Tack! Idag var hon på dagis mellan nio och två och det hade gått alldeles utmärkt att sova middag där. Hon hade inte sovit lika länge som hon brukar men varit glad och pigg när hon vaknade iallafall. På eftermiddagen var det bad för L och M och sedan kom jag hem från jobbet lagom för att lösa av M som har match ikväll och åkte vid sex.
 
Än så länge har jag en perfekt ensam hemma kväll. L fick välling vid halv åtta och somnade i mitt knä i soffan, sedan var det bara att lägga henne i sängen och där sover hon fortfarande.  En kopp kaffe, lite dator och handboll på tv och sedan ska jag ramla i säng för att orka upp tidigt imorgon bitti.

Vi börjar närma oss någon slags vardag, om en eller ett par veckor ska M börja jobba igen och det känns konstigt. Men jag har aldrig varit så nöjd med att ha ett skiftjobb som jag faktiskt är nu. Jag har mest sett nackdelarna (som ju såklart finns kvar där och stör) men nu inser jag de stora fördelarna. L kommer i stort sett aldrig behöva äta frukost på dagis eller vara den som är sist kvar. Den av oss som ska jobba kväll kommer kunna mysa med henne i lugn och ro på morgonen innan lämning på dagis och sedan ändå kunna gå hem och sova innan det är dags att jobba. Vi har lediga dagar mitt i veckan båda två och kommer kunna vara hemma med L om vi vill eller sticka iväg och hitta på något roligt. Den stora förlusten är ju helgerna men än så länge löser det sig genom att M tar föräldraledigt sina helger. Framöver får vi hitta någon sorts lösning på det...

Morgonstund...

Lite straffade sig den tidiga läggningen igår. Vid fyra imorse (när jag gick upp) var L superpigg. M försökte söva om henne, hon fick välling i sängen men det hjälpte inte ett dugg. Kvart i fem kom hon ut till mig i köket och ville ha frukost. M var inte särskilt road men fick vackert ställa sig och fixa gröt. Turligt nog somnade de om sedan och sov ett par timmar till innan det var dags att gå till dagis. Vi hoppas att det inte blir en trend att hon byter ut sina sena kvällar och blir extremt morgonpigg!

Det hade gått bra på dagis idag också, imorgon tar vi nästa steg då ska hon vila där och bli hämtad på eftermiddagen. Det kan bli en skön dag för M!

Ikväll är hon inte lätt att söva alls. Vi får väl se hur lång tid det tar, ännu är klockan bara barnet!

Dag fyra på dagis avklarad!

Idag tog jag över inskolandet medan M tog sovmorgon. Klockan nio imorse lämnade jag av L på gården där de andra barnen var ute och lekte i slasket. Jag höll mig på min kant medan L kollade in de andra som stojade, cyklade och lekte med bollar. Efter en kvart sade personalen åt mig att jag kunde gå hem om jag ville, L verkade klara sig bra så det gjorde jag. Vinkade och sade hejdå och sedan gick jag hem. Det kändes så konstigt att vara hemma både M och jag utan L! Efter lunch hämtade jag henne och då lekte hon och verkade alldeles nöjd, ingen känslostorm varken glad eller ledsen. Medan personalen stuvade ner de andra barnen i sina vagnar för middagsvilan så packade jag ner L i sin vagn och tog en sövningsrunda. Det känns bra att hon redan går på dagistid med sina rutiner och att de sover ute i sina vagnar på förskolan.

Antagligen tog det på krafterna att vara på dagis för ikväll somnade hon kvart över sju! Välling i soffan och sedan lade jag henne i sängen och sjöng "bä bä vita lamm" några gånger och så somnade hon. Makalöst!

Nog för att jag hejar på Obama men nu har vi sett hans tal till nationen (eh nej förlåt till hela världen, han verkar vara typiskt amerikansk när det gäller ödmjukhet) ett antal gånger ikväll och jag misstänker att det kommer analyseras en del de närmsta dagarna. Gör ett bra jobb och rädda världen bara!

Hon sover!



Ikväll är inte en sådan här kväll, men det var det igår. Väldigt mysigt! L somnade hos mig i soffan vid åtta och sedan fortsatte hon att sova i sin säng (med lite avbrott, vi fick buffa och sjunga ett par gånger under kvällen) till runt två-tre då hon blev pigg och arg på allvar. M fick ta en dust med henne då och sedan ge välling vid fyra ungefär. De två fick sova vidare till halv åtta, jag gick upp och åkte till jobbet vid halv fem. Fy!

Inskolningen går bra, idag har L ätit lunch med de andra barnen medan M satt kvar på avdelningen och väntade. Det hade gått jättebra. På eftermiddagen idag var vi hos bvc-psykologen för att prata om sömnen, ett samtal som bokades innan vi själva tog tag i problemet. Så det blev mest ett peppande från henne, hon tyckte att vi var jätteduktiga och det kändes ju skönt att höra. Och så drog hon lite faser så att vi vet vad som kan dyka upp under vägen. Det kändes bra hursomhelst men vi behövde inte boka någon ny tid utan hör av oss om det krisar ihop igen.

Nu sover L, efter en stunds bråkande med M och klockan är åtta. Jag tror inte att hon har somnat så tidigt någonsin. Fantastiskt!

Lördag!

Även fast jag får sova så himla mycket mer nu är jag trött ändå. Jobbar skithelg och det kramar musten ur mig. Ikväll har vi iaf varit på trevlig middag hos sambons morbror, kul att känna att man gör någonting annat än jobba i helgen. Vi hade "kusinbord" i köket och farmor lekte med L, väldans trevligt som sagt. För att få chansen till en bra sovnatt åkte vi hem innan L blev alldeles övertrött, hon fick välling i bilen och somnade sedan. Nu sover hon vidare i sin säng, det blev bara lite gnällande när vi lyfte över henne när vi kom hem.

Har ni läst Aftonbladet idag? Något av det hemskaste jag sett som träffade mig rätt i hjärtat helt utan förvarning. En stor bild på tre döda små barn som låg på golvet i en korridor bredvid varandra. En kolumn bredvid bilderna förklarade att de ville få oss att reagera och stödja Rädda barnen för att hjälpa de civila som drabbas i gaza. Jag tror att de ville att vi skulle bli arga men jag blir allra mest så innerligt sorgsen. Och djupt tacksam! Men jag tror att jag ska skicka en extra slant till Rädda barnen imorgon. Alla barn i världen förtjänar att ha det som mitt lilla barn har just nu; trygghet, mat, värme och kärlek. Jag kan inte fixa det men jag kan stödja dem som försöker!

Sömnrapport från igår!

Det verkar vara varannan-natts-principen som gäller. Igår gick det bra, L sov i fem timmar första sovningen för att sedan sova i lite kortare intervaller framåt morgonen. Helt okej! Inatt verkar det gå sämre. Nattningen gick tydligen hyfsat smärtfritt men nu har hon vaknat ett par gånger redan och verkar ganska ledsen. Det tar nog ett tag innan det ordnar till sig ordentligt. Vi har också konstaterat att det är himla skönt bara att hon somnar tidigare på kvällen så att man får lite egentid innan man själv måste gå och lägga sig. Kanske kolla på en film eller prata lite istället för att försöka natta en övertrött L i flera timmar.

(Det här inlägget skrev jag igår men då strulade blogg.se så det kommer upp idag istället. Tänk en dag framåt bara så fattar ni nog, det är ju inte direkt viktigt heller..)

Nya lekställen!

Ut i hallen, knöla in sig i varukorgen under lilla vagnen och sedan vända sig runt därinne flera gånger. Slutligen försöka ställa sig på huvudet men inte riktigt lyckas. Upprepa detta flera gånger dagligen!


Dagisstart och babysim!

Det går lite upp och ner med sovandet. Igårnatt var det inte så bra, hon vaknade ganska ofta men somnade om med välling (vilken gåva till mänskligheten) på morgonen så vi gick upp vid halv nio och var hyfsta pigga faktiskt. 
Idag var vi och hälsade på på förskolan och det gick jättebra. L var lite avvaktande först men efter en stund lekte hon med alla roliga nya saker de hade. Även E från föräldragruppen var där på inskolning idag och de lekte en stund med varandra. Vi fick veta att det är fyra barn från vår föräldragrupp som ska gå på samma avdelning, lite kul att man får fortsätta följa de barn man sett sedan de var bebisar. (Fast alla andra har köpt hus så de kommer väl att byta förskola rätt snart...) 

Sedan bar det iväg till babysimmet, första gången för terminen och nu går hon en lite mer avancerad kurs. Det var mysigt att bada igen men det märktes att det var ett tag sedan. Även om L verkade tycka att det var roligt så protesterade hon lite ibland och ville inte dyka i början. 

Ikväll är M borta, han har match och jag var lite fundersam över hur det skulle gå med nattandet. Det är ju min underbara man som sköter den biten oftast eftersom L brukar bli galen när jag försöker natta utan amning. Men det gick bra! Tack vare en fullspäckad dag kanske. Jag fick bråka med henne men lyckade söva henne på min axel för att sedan lägga henne i sängen kvart i nio. Det är tidigt för att vara L så jag hoppas bara att hon inte vaknar vid elva och tycker att det är morgon.  

L står på huvudet!



Dricker välling!



Och hittar nya bra ställen att sitta på!

Genombrott på sömnfronten!

Natten till idag gick det hur bra som helst. Jag tog en dust med Lova igårkväll och lade henne ner i spjälsängen varje gång hon ställde sig upp. Hon blev jättearg på mig men jag kände att jag inte hade något val längre. Hon sov inte bra i vår säng och var hur pigg som helst vid 23-24 och det går bara inte när jag ska upp och jobba vid 4 på morgonen. Efter nästan en timmes kamp somnade hon på Martins axel. Sedan sov hon sex timmar i spjälsängen! Helt fantastiskt, förutom när hon sovit hos farmor eller mormor tror jag inte att hon sovit så länge sedan hon var sex månader kanske. Helt ärligt så känns det åt helvete att låta L gråta och skrika men vi tar upp henne ofta och lämnar inte rummet och någon gång måste vi bryta mönstret. På måndag ska vi träffa bvc-psykologen som förhoppningsvis har en del bra tips och råd om sömnen.

Imorgon är det dags; vi ska börja inskolningen på förskolan. Vi ska vara där en timme ungefär och prata med personalen och titta hur det ser ut, resten av dagarna tar M hand om inskolningen men imorgon får jag också vara med. Imorgon börjar vi med simningen igen också, det ska bli roligt! Visst borde vi ha en toktrött tjej imorgon kväll som somnar så fort vi lägger henne i sängen... 

Vi fajtas med henne ikväll också, M har tagit över nu. Undrar hur lång tid det ska ta ikväll!

Utvilade föräldrar här!

Igår lämnade M Lova hos farmor och där lekte hon med Danielle, badade och busade hela kvällen. Hon var snäll mot farmor också och vaknade bara en (!) gång på hela natten. Vi gick ut och åt en mysig middag på kvällen och sedan sov vi i 11 timmar, helt underbart.

Idag har L haft ett par gråtattacker, hon slänger sig ner i min famn och skriker när jag säger att det är slut, det finns ingen mjölk mer. Hon gör inga riktiga försök utan det känns mest som att hon måste få vara ledsen och "sörja" att vi har slutat amma. Det gör lite ont i hjärtat men jag känner mig ganska lugn, det går nog över snart och dessutom måste hon ju få vara ledsen ibland.

Nu hoppas vi att L kommer sova gott hela natten, precis som hos farmor! Hahhahaha...

Nu har jag nog slutat amma!

Japp! Vi bestämde oss för att det var dags nu, kanske kommer hon inte att vakna lika ofta utan kan lugna ned sig lite nattetid. Vi har varit inställda på att det skulle bli tufft med massor av gråt och förtvivlan men än så länge går det (peppar, peppar) ganska bra. Igårnatt hade hon gnölat lite men M sövde om henne i soffan medan jag sov alldeles ostört i sovrummet. Jag som inte behövde vakna för att amma var hyfsat utvilad imorse, haha. M hävdar att han inte heller är så trött idag och iofs får han ju sova lite när hon sover middag. Nu ikväll var hon lite grinig men vi trugade med välling, nappar, böcker och tv. Dessutom har vi hängt på ikea hela eftermiddagen för att vara säkra på att hon skulle vara trött ikväll och det verkade hjälpa. Efter lite gnällande lyckades M söva henne genom att gunga henne på axeln. Det som sabbar lite är att hon hostar en hel del men förhoppningsvis vaknar hon inte av det. Håll tummarna för oss nu!

Igår träffade jag Lotta och E i forum. Himla mysigt även om man inte hinner prata som förr. Men när vi blir gamla tanter L; då kan vi prata igen. Och dricka likör och röka cigarr ända in på morgonkvisten! Tror du inte?
Jag hann med lite shopping också, klänning och hängseljeans på rean (pop) och en så fin grön fleece som inte var på rea.

Imorgon kväll ska farmor vara barnvakt och vi ska ut och roa oss. Kanske ut med några av mina kompisar eller så är vi bara hemma och kollar på film. Får se vad man orkar helt enkelt. Trevlig helg!

Julklappen från bonusfarmor;bollarna blir ett bollhav när man lägger dem i myspölen. Väldigt roligt!


Korta stunder verkar hon tycka att det är riktigt mysigt att snutta på nappen, men sen kommer hon på att hon inte kan prata samtidigt och då åker den ut.

Nu är det knas igen!

Efter magsjuka och förkylning så blev sovandet lite bättre i några dagar. Hon vaknade inte lika ofta på nätterna och somnade hyfsat fort på kvällarna. Men nu! Det har gått troll i det totalt. Igår somnade hon kl 23, efter en massa krångel och sedan var natten halvbra. Ikväll var hon verkligen trött redan vid 19 men M är i sovrummet med henne nu och försöker söva henne och hon vägrar. Idag var jag ledig så det funkade ju, vi kunde sova lite på förmiddagen men imorgon börjar jag kl sex.

Vi har möblerat om i sovrummet så att L får en egen sovhörna mellan garderoberna. I förhoppningen (som alltid) att hon ska sova bättre om hon får ligga lite mer ostört. Nu testar vi också att ge henne 8-månaders gröt istället för den från 12 månader för att se om hennes mage pallar det bättre. Något måste vi ju göra...

Imorgon ska jag kolla rean på polarn&pyret och förhoppningsvis träffa Lotta med Skatt efter jobbet. Hurra!

Det sista lilla julfirandet!

Igår eftermiddag åkte vi för att äta middag hos svärmor och umgås lite med storfamiljen. Dessutom skulle Lova och Danielle byta julklappar eftersom de inte sågs vid jul. Ingen av tjejerna hade sovit på hela dan men efter lite maktkamp om leksakerna i början så lekte de fint hela kvällen.

Vi fick god mat, fika,trevligt sällskap och L fick nya fina kläder i present. Tack så mycket! Sedan avslutade L och D kvällen med ett skumbad innan vi tog vår supertrötta tjej och åkte hem. Men tror ni att hon somnade i bilen på vägen hem för det? Icke! Tack och lov för cd:n med "Klapp & klang som gör våra bilresor så lugna och fridfulla. (Bieffekten är tyvärr att jag ständigt går och nynnar på visorna från skivan. Dagens är; gunga åt öster och gunga åt väster... suck!) 

Mimmi roade sig med att fixa håret på tjejerna; D ser rekordbusig ut!
 

L använder sin nya superfina bodysuit för att bädda i D:s dock-bilstol!


Hon somnade iaf ganska snabbt när vi kom hem, lite gröt och sedan i säng.


Inatt har jag sovnatt här hemma! M tog med sig L till farmor ikväll igen för att få hårklippningen som inte hanns med igår. När han erbjöd sig att stanna där över natten så att jag fick sova så tackade jag inte nej! Det är tomt här utan dem men det ska bli skönt att få sova ostört. Särskilt när jag börjar äckligt tidigt imorgon är det skönt att slippa en krångelnatt! Tack för det älskling!!!

Sov gott allihop, det ska jag! 

Gott nytt sömnår!

Så firade vi in det nya året! Efter en något improviserad middag så somnade Lova och jag och M drack kaffe och åt hans kanongoda brownies. Även om hon vaknade ungefär sextusen gånger under kvällen (dock inte av raketerna tror jag) så sov L faktiskt vid tolvslaget. M och jag stod i fönstret i våra finaste mjukiskläder och skålade! Ett riktigt glammigt nyårsfirande men ganska mysigt. Hon är fortfarande förkyld och gnällig, natten var uslare än usel men nu är jag ledig i två dagar och då kan vi ju sova ikapp lite iaf.

För er som undrade!

Det här fina dockhuset (dockskon?) var det i paketet! Hon gillar det skarpt.


RSS 2.0