Grattis Mimmi!




18-årskalas för Mimmi idag. Mat och tårta och två helt galna barn som röjde ner hela hemmet. Regn ute = två vildingar inomhus. Till slut bad en utmattad Lova självmant om att få åka hem. Trevligt hade vi, tack för kalaset!

Busarna tar en kort paus.



D provar mosters nya fina skor.




Ellen!

Börjar bli en stor bebis!



Hon skrattar och gurglar. Hon är nästan alltid glad och sover tack och lov (tack, tack, tack) fortfarande ganska skapligt. Den senaste veckan har hon börjat fånga saker med händerna och hon älskar att ligga i babygymmet och prata med figurerna. Hon blir frustrerad när hon inte lyckas vända sig eller inte når en sak hon vill ha och hon kan bli riktigt arg. Vi märkte på kalaset att det kan bli för mycket folk och stojande och att hon börjar bli störd om det är livat runt henne när hon ska äta.

Mat! Snart är det dags att börja och vi skulle nog kunna göra det redan nu. Ellen är jätteintresserad av allt vi äter och det som finns på bordet. Hon har smakat vattenmelon och gurka och såg otroligt nöjd ut då. Det är ju en ganska rund och go liten dam och jag tror att hon snart kommer behöva lite extra utöver amningen. Särskilt då som hon inte har ro att ligga och äta särskilt länge. Tänk att två syskon kan vara så olika! Lova fick man ju i princip bända loss från bröstet.

Magläge är inga problem korta stunder, då ligger hon och kravlar med armar och ben så hon nästan tar sig framåt. Storasyster och lillasyster är fortfarande väldigt förtjusta i varandra även om man nu kan ana ett försiktigt drag i Ellens ansikte när Lova närmar sig. Lova har inte upptäckt det ännu men när hon gråter så ler Ellen med hela ansiktet, antagligen låter det roligt. Systrar; mycket kärlek och mycket bråk kan jag tänka mig att det kommer bli dem emellan.


Bara vara hemma!

Passade vi på att vara idag. Annars är det här en riktig kalasvecka, många födelsedagar att fira. Ett par väskor lyckades jag packa upp och ställa undan, kan ju vara skönt att ha det gjort innan man ska iväg nästa gång. Herre min je vad allt tar tid jämt!

På eftermiddagen kände vi att vi måste ut! Spattiga barn och föräldrar behövde rastas. Det blev en långpromenad utmed vattnet vid sjöstaden. Superskönt att få komma ut och andas lite, kika på Järla sluss och bli av med lite spring i benen. Synd bara att Lova somnade i vagnen strax före fem och alltså höll igång rätt länge ikväll.








90-årskalas!

Hade jag ihop med min far igår. Öppet hus med folk hela dan, urtrevligt men man hinner som vanligt inte prata med så många som man skulle vilja så mycket som man skulle vilja. Pappa fyllde sexti igår, jag tog ut trettiårskrisen lite i förtid eftersom jag fyller om två veckor ungefär. Som livet är just nu med två småbarn var det helt perfekt att ha kalas ihop med pappa och få massor av fixande gjort ihop med mamma.
Tur med vädret hade vi ju - sådär precis lagom varmt och många trevliga gäster som kom med fina presenter. 

Av min underbara familj fick jag en kamera, hurra!!!

























Dagen efter! Vi sov kvar, fixade med disken, åt rester (kladdkaka någon?) och klättrade i träd.

















 

Sista veckan på landet!

Hade vi trevligt sällskap av Stig och Christina. Den lugnaste veckan, både hos oss och i grannstugan. Goda middagar, vin och jordgubbar, bad och en tur med båten.













Dags för en tur med båten! En av sommarens allra bästa dagar.

















En sista utflykt till kohagen.





Men sedan var det faktiskt dags att åka hem!

Till tex en mormor och morfar som hade längtat väldigt.




Nutid!

Igår fick vi äntligen träffa Lotta igen, hänga en stund och uppdatera lite. Och idag har vi varit hemma hos gammelfarmor och fikat följt av ett snabbdopp i sjön med farfar.





Annars är det mest kalasförberedelser just nu! Snart ska jag fylla tant och eftersom pappa fyller dubbelt ungefär samtidigt så underhåller vi släkt och vänner samma dag. Alltså bakas här kladdkakor för fulla muggar.



Ellen hjälpte till!


Landet - andra omgången!

Första gänget åkte hem och vi blev kvar på landet ihop med nästa familj. Vänner och bekanta kom förbi och stannade ett par dagar. Mera grilla, rosé och bada!













Lova och pysslingarna från Norge!



Tivolit kom till stan! Lova och jag åkte berochdalbana.  Jag tror vi fick åka tio varv och var ganska nöjda med att få kliva av till slut båda två.

  

Slush!







Idol/kompisen som kom och stannade ett par dagar pratar Lova fortfarande om. Gullig unge som både vi och Lova blev förtjusta i.










Mera sommar!

Det blev ju bara bättre och bättre där i sommarstugan. Köket blev mera färdigt och snart hade vi vatten inne och kunde överge den vackra men ack så opraktiska utediskbänken.

Anne bär vatten!



Det var varmt i vattnet, varmt i skuggan och varmt på natten. Barnen låg i blöt hela dagarna och sov långa middagslurar. Första veckan gick vattentemperaturen lite upp och ner men mot slutet låg den runt 22-23 grader. Underbara svenska sommar!

På väg till glassparadiset Smultronstället!









En skojig leksak för både små...



... och stora barn!







Fotboll!



Kvällsmys. Visst ser det stillsamt ut? Det var det också, i ungefär två minuter.



Pink ladies!





Ibland finns det sådana här bakom dass!



Pappa gör så hög fart att man gungar ända över taket!



  


Midsommar!

Och köksbygge!



"Kusinerna" trivs ihop.





  

  



Utsikt från den tillfälliga diskbänken.










Kolmården!

På vägen till landet ligger kolmården, passade bra att ta en heldag där tyckte vi. Lagom varmt och lagom mycket folk. Lovas största upplevelse var nog Bamse och Lille skutt. Ellen sov nästan hela tiden.



Stentuffa - haha!



Ser och lär?





    





Tusen bilder säger mer än en?

Jag har nog tagit drygt tusen bilder under våra veckor på landet - galet! Men det blir ju så nu, med en digitalkamera knäpper man ju massor. Annat var det när man bara hade ett par filmrullar med sig, 36 bilder på varje (och det var ju ändå lyxvarianten) och när de var slut fick man skicka på posten och snällt vänta på nya rullar. Då sparade man och valde noga, kanske lite väl noga för en hel del bra bilder missades nog. Nu tar man kort på allt, vi har blivit japaner allihop!

Hursom;nu ska alla bilderna sorteras och jag ska välja ut ett gäng och lägga upp här men det blir nog i etapper.

Idag har vi varit hos mamma och pappa. Lova längtade efter sin mormor och morfar och tyckte att vi skulle åka direkt dit från landet. Men hon godkände en kompromiss så vi fick åka hem och sova en natt och slänga in en maskin med tvätt också.




Vi har sommarlov!

I nästan fyra veckor har vi varit på sambons lantställe. Badat, badat och grillat, ätit jordgubbar och druckit skapliga mängder vin. Ikväll landade vi i vårt bomnedslag till lägenhet igen och försöker anpassa oss till stadslivet så sakteliga. Det känns otroligt konstigt att vara här igen. Bara öppna datorn och gå ut på nätet. Jag har inte ens haft täckning på mobilen och har knappt öppnat en tidning.

Men det är skönt att vara hemma igen, faktiskt. Jag har saknat min säng och mina fina vänner. Fast jag tror att det är nyttigt att helt koppla bort ibland och bara vara en stund. Sitta på bryggan och doppa tårna i vattnet. Faktiskt lyssna med båda öronen när barnet kommer och vill berätta nånting fantastiskt, istället för att sitta och humma frånvarande vid en dataskärm...





RSS 2.0