Ont i öronen!

Fy vad vi är trötta nu. Det börjar märkas på humöret på oss båda två faktiskt. Jag tror att mörkret och det eländiga vädret liksom spär på en smula. Jag längtar efter jul, mys, lugn och tända ljus! Lite av den varan fick vi hemma hos svärmor häromdagen, där S och B bakade pepparkakor och slog in julklappar för fulla muggar. Fånigt nykära är de dessutom och det värmer ju alltid lite i hjärtat. Igår fick vi också en stor dos med mys hemma hos Lotta som bjöd på nybakade lussebullar. Lova klev rätt fram till systerdottern (10 år) som var på besök och höll sig i närheten av henne resten av kvällen, helt klart imponerad. Jag hade ett litet snack med magen och förklarade att det var dags att komma ut, nu får vi se om bebis lyssnade eller inte.

M var med L till vårdcentralen idag för att kolla upp hennes öron och vår misstanke stämde; hon har öroninflammation stackarn. Nu ska hon få penicillin i några dagar, hoppas att det hjälper!

Ledig helg i tre hela dagar, underbart! Vi har inte många planer och det är jätteskönt.

Jag  hade tänkt lägga upp en film på det här men orkar inte, ni får nöja er med bilder. Det kanske framgår att det var gröt överallt!






Trevlig helg!

Vinterland!

Vackert är det, på ett halvgalet vis. Det känns som att det aldrig ska sluta. Snö i drivor överallt, mjukt bäddar det in oss och stannar delar av landet..

Igår var vi ute och visade snön, hon var inte jätteimponerad. Åka rutschkana i minusgrader, det var kul däremot.


Imorgon är jag ledig, hurra! Kanske blir det dejt med föräldragruppen, om vi inte träffar L och magen. Allt jag gör nu eller planerar snarare, är med tillägget: om inte bebisen kommer då. Ledsen L (jag är rätt säker på att alla tjatar)  men nu börjar det bli spännande och jag tror att vi alla längtar efter lilla spark.

Dansprinsessan!

Igår var det fest hela dan. Vi började med att fira min morbror, 60-åringen på eftermiddagen. Tårta och mingel i mormors hus, nästan hela släkten samlad. När de började med middagen stack vi vidare till 100-års festen, Martins morbror och hans fru fyller 50 den här helgen och firar självklart tillsammans. (Jag kan inte alla detaljer, men de har känt varandra ända sedan bb tror jag.) Lova sov i bilen på vägen dit men var ändå ganska mosig när vi klev in i lokalen. Massor av folk även här och det märktes att hon var lite överbelastad av alla intryck.

Under middagen, när man dessutom måste sitta still var hon lite kinkig. Turligt nog hade vi farfar tvärs över bordet som hjälpte till att underhålla madam. Vi var beredda på en kort kväll men när dansen kom igång hade L kommit in i andra andningen! Först dansade hon med farmor och sedan själv, mitt på dansgolvet. Vid kl 23 tyckte vi ändå att det var dags och lyckades få ut henne till bilen med bara en liten mild protest. Sedan somnade hon bums! 

Idag blir det ett väldigt lugnt tempo. M och jag har fått sova ut och på eftermiddagen kanske vi går ut och känner på snön.. L är snorig som tusan men sov mycket bättre inatt.
 
Dansandet i bilder!




      

Rapport från natten!

Något lite bättre kanske? Igårkväll blev det åtminstone drygt tre timmars sömn (för Lova alltså, vi satt såklart uppe och tittade på tv) innan hon började hojta. Sedan blev det riktigt illa, hon var alldeles otröstlig och inget hjälpte. Efter några timmars stökande med ont i kroppen på henne och ont i hjärtat på oss var vi nästan beredda att åka in till akuten. När hon skriker på det där viset får jag ont i magen, det är hemskt. Efter en stor dos med alvedon och ett försök med välling så lugnade hon sig såpass att vi kunde gå och lägga oss igen. Det blev sömn i omgångar även resten av natten men det blev bättre iaf. Tidigt på morgonen såg jag att det hade kommit upp en liten tand så förhoppningsvis var det den som spökade. Det kan ju vara fler på väg men då är problemet åtminstone övergående och vi kommer att få sova lite igen, innan det är dags för nästa grej. Puh!

Lurad!

Jag satt just och skrev ett inlägg om hur bra det verkade gå med sovandet ikväll och att jag hoppades att det skulle bli bättre inatt. Hahahaha! Just då vaknade Lova och krånglade som bara den, det är bara att ställa in sig på lite sömn inatt också.

Idag har hon fått busa med både farfar och mormor som varit här och hälsat på, inte samtidigt dock.
Mycket mer än sömngnäll hade jag inte att bjuda på idag, imorgon är sista dagen på kursen och nästa vecka är det tillbaka till den vanliga verkligheten igen.

Sagoläsning med farfar! Hon må ha sin fars utseende men bokmal är hon efter sin mor!


Förra helgens lekdejt med Danielle!
   

Godnatt!


Det är värre än vanligt!

Nu är det rent bedrövligt med sömnen, ovanligt illa även för oss. Vi tror att Lova håller på att få tänder igen, ibland hjälper det nämligen med alvedon och tandborste. Men de två senaste nätterna och kvällarna har varit hemska. Hon somnar sent och vaknar sedan flera gånger på natten och gallskriker. Sover gör hon bara korta stunder innan det är dags för en ny skrikomgång. Jag är väldigt glad att jag har kontorstider den här veckan och inte måste upp i ottan efter en natt med lite sömn.

Jaja, det där är som det är. Annars då? M och L var inne i stan idag för att fiska (!) med en kompis till M. Det blev en kortis eftersom L inte var så samarbetsvillig och inte fick han någon fisk. Efteråt möttes vi på jobbet för att åka hem tillsammans i snöyran. Nu vill jag ha lite riktig snö, det här slasket är värdelöst!

Vår barnfria kväll!

I lördags lämnade vi Lova hos farmor efter att ha varit där i ett par timmar och lekt och ätit middag. L vinkade och såg lite konfunderad ut när vi gick, men inga tårar. Hon hade sedan en toppenkväll med bad och lek med kompisen Danielle som var på besök. Vi gjorde oss iordning hemma och stack ut för en sen middag på Jimmys steakhouse på söder, nära hem och god mat. Varsitt glas gott vin i en mysig del av restaurangen och sedan gjorde vi vårt bästa för att prata om annat än L, det gick faktiskt ganska bra! Tack snälla farmor, vi behövde verkligen komma ut och hade en kanonmysig kväll! Att vi vi fick sova en hel natt gjorde ju inte saken sämre, oj vad det är skönt att sova. Tydligen gick det hyfsat för L också, hon hade vaknat två gånger (!) på natten men snabbt somnat om igen och sovit mellan halv tolv och halv nio. Jag undrar hur det kommer att gå inatt... Förhoppningsvis blir det någon slags följdeffekt.

Snart är det måndag igen men lite omväxling för mig eftersom jag ska gå på kurs hela veckan. Nu ska jag få lära mig lite arbetsrätt och leva på kontorstid, hurra!


Dagispussel!

Nu har klurandet inför våren och dagisstarten börjat. Vi råddar med jobbet, pratar med förskolan och försöker räkna ut hur många timmar i veckan vi behöver. Pust! Jag tror att vi börjar få koll på läget och om bara M får igenom sin föräldraledighet på helgerna under våren så ska nog våra scheman synka utan några större problem. För tillfället var det visst inskolning på vår avdelning på dagis men förhoppningsvis kan vi snart komma dit och hälsa på.

Nattsömnen är fortfarande bedrövlig, å vad vi hoppas att det ska funka bättre med den omtalade dagismagin! Igår var jag supertrött, skulle upp tidigt och var ensam vid nattningen. Självklart gick det åt fanders. L hade ont i magen förstod jag efteråt och ville/kunde såklart inte sova utan studsade och gnällde tills hon var alldeles utmattad. Ikväll gick det mycket bättre även om magen fortfarande verkar krångla litegrand.

I helgen är jag ledig och vi har äntligen nappat på farmors erbjudande att vara barnvakt åt Lova. Imorgon ska hon sova över där medan vi har en ledig kväll tillsammans. Jag tror inte ens att vi ska gå ut, kanske går vi ut och äter men det är inte säkert. Huvudattraktionen är sömn!

Dagens bilder; lyssnar på pappas ipod!
  

Slappar med polarna i myspölen.

Lite "fakta"!

M var med Lova på bvc i måndags; hon fick mättes: 10,9 kg (ca) och 82 cm lång! Vi blev lovade en remiss till en hudläkare för märket i pannan också. Hoppas att det blir snart, direkt när vi tar bort plåstret så börjar det blöda igen.

Plåster i pannan, dockan under armen och strålande glad!


Igår var vi på kalas och lekstund hos familjen W. Vi fick väldigt god tårta och L hittade en rosa kompis.
     

Haha, igår lärde jag Lova att göra slängpussar. Mmmma! Säger hon och pussar på sin hand, sött som socker är det.

Puss på er alla bra pappor!

Idag har Martin och Lova hälsat på farfar. Fikat med gammelfarmor, farbror Tobbe och Tove. Jag har jobbat.. och så var den helgen slut!

Hon fick träffa katten Sebbe och kom hem och jamade mer än vanligt! Prruuauu; så säger katten!

Och bilen går bra?

Ja, det gör den ju! Det blev en ganska billig fix på verkstad, 1300 spänn för några kabelfästen och nu läcker den inte bensin mer. Idag satte M på vinterdäcken med hjälp av min pappa och hans teknikprylar, de är ganska bra att ha de där papporna. (Och mammorna såklart, vi fick mammas bullar till kaffet på kvällen och de är värda sin egen hyllning.)

Vi kom hem alldeles nyss efter att ha blivit kvar hela kvällen och blev som vanligt förvånade när vi insåg att; det är ju lördag idag. Andra människor är ute och festar och är på väg in till stan samtidigt som vi gäspande kliver in i vår lägenhet för att möjligtvis titta lite på tv innan vi går och lägger oss. Jo, det har hänt att vi gått ut och festat någon gång men det är uppenbart att man befinner sig lite i en annan värld just nu. Och jag trivs här, faktiskt!

Igår fick vi fint besök av Lotta och magen. Den jympade väldigt och jag fick känna lite på en vild bebis därinne som boxades och grejade. Det närmar sig den stora dagen när vi ska få träffas, jag längtar.

M och L på ikea!

Idag har Martin och Lova varit på ikea med gammelfarmor, farfar och farbror Tobbe. Jag har jobbat; halva dagen fackligt och halva dagen kört tåg. Nu ikväll är M borta, det är ju torsdag så han har match. Lova har lekt, ätit gröt, badat och ratat vällingen innan hon till slut somnade hos mig i soffan.

Idag börjar vi ge henne eskimo kids; fiskolja med tuttifruttismak! Hon tyckte inte om det men åt ändå vår duktiga tjej. Jag har läst någonstans att en del barn som sover dåligt sover bättre när de äter fiskolja så nu testar vi det. Allt är värt är prova och detta är ju tom nyttigt!

Tydligen provsatt hon korgarna på ikea!


Vem hade roligast?


Prassel är ju aldrig fel!

Helgen på landet!

Jag blev superförkyld och håller fortfarande på och snörvlar och hostar litegrann. Men iväg till landet åkte vi, utan vinterdäck. Turligt nog så uteblev det utlovade snökaoset på vår väg. Däremot så började bilj*veln läcka bensin på hemvägen. Dags för en omgång på verkstaden igen alltså! Fast vi får vara glada att vi kom hem och inte blev stående med bensinstopp någonstans på vägen.

Helgen på landet var kanonmysig. Lugnt och skönt och pyssel med stugan och tomten, L sov sjukt bra på dagtid och uselt på nätterna. 

Frost i rabatten.


Soluppgång i viken.


 

RSS 2.0