Från Lovas perspektiv!

















Pulkatur!

Idag på förmiddagen och Lova lärde sig att åka iväg själv i backen, tjoho! Hon hade jättekul. Jag stod där och tittade mig omkring och börjar nu våndas över våren och när snön smälter. Fy vad det är vidrigt med alla hundbajsar överallt! Det blir ju jättekul att lotsa barnen runt i parken då, blä!









Lova ville bära Ellen men fick nöja sig med gosedjuren!


Fredagskväll!

Fantastiskt trevligt hade vi. Hemma hos kompisarna i min gamla hemby. Inget avancerat men det krävs baske mig inte så mycket för att man ska vara nöjd nu! God mat, barn som leker tillsammans och funkar ihop. Vin och efterrätt i soffan, avslappnat på ett sätt som det nog bara blir med en annan barnfamilj. Barn ska nattas, blöjor bytas och frågor besvaras. Samtidigt håller man igång samtalet i soffan. Fredagsmys, ta mig tusan!

Även en luttrad småbarns-förälder...

Kan överraskas ibland! Häromdagen när jag och Martin satt och pratade så sade han; men vad har du på knät? Eftersom jag tidigare samma dag haft en otrevlig sammanstötning med Ellens bajsblöja så svarade jag; bara det inte är bajs. Han tittade på mig med ett konstigt uttryck i ansiktet och sade; bara lite bajs, sade du det? Och där nånstans bröt jag ihop och när jag lyckats förklara för honom så skrattade vi tills vi fick ont i magen.
Men jag tänkte efteråt att - där ser man. Alldeles immuna har vi visst inte blivit, det känns ganska bra faktiskt!

Finemang!

En bra morgon; hinna med bussen (fast en senare än tänkt, men vad tusan) inte så mycket folk på bussen. Lämna en glad tjej på förskolan, hon hälsades med kramar och välkommen tillbaka av personalen vilket gjorde mig glad för jag såg att hon blev glad.
Lugn och fin förmiddag hemma med glad men snorig och hostig liten. Sparkade ut mig på promenad efter lunch och jädrar vad det var skönt. Barnet somnade, musik i lurarna och solen som värmde.
Lova hävdade bestämt att "nu är det vår" imorse, sju minusgrader och solen inte riktigt uppe över horisonten klockan åtta på morgonen. Hon tänker positivt i all fall!

Långhelg och snoriga barn!

Istället för tjejmiddag i fredags blev det hemmakväll för mig. Familjen åkte hem till farfar och åt pizza. Jag låg i badet, läste och lät bli att städa.

I lördags gick vi och lekte på nya dagisgården, tror den fick bra betyg av Lova.






Idag har det varit full fart! Trevligt spontanbesök av kompis M och barnen. Tur att man hinner ses ibland ändå!
Sedan var det fika och middag med svärmor, Ove och Emma.



Imorgon blir det ingen förskola för oss. Snorigt och hostigt så vi får fortsätta vara hemma och roa oss. Det ska vi väl klara av!


Upprättelse för nya bostadsorten då!

Jag gick ju här och surade lite eftersom vi, efter flytten hit till den grå förorten blev av med registreringsskylten på bilen. Jäkligt surt och vi morrade över att behöva sitta och betala någon kriminell snorunges trängselskatt. Pappersexercis och myndighetskrångel. Polisanmälan gjordes, ny skylt beställdes och kom hem med posten. Då ringde de från polisen och sade att vår skylt hade hittats... Yay!

Skoj!

Jag är ju rätt långsam av mig och har bara inte haft tid och ro att sätta mig och leka med kameran. Men lite kan man fixa med bilderna ju! Den här var kul!

I väntan på att maskinerna ska bli klara (...

bild0084 (MMS)

I väntan på att maskinerna ska bli klara (längtar tills vi har tvättmaskin i lägenheten) såg jag en helikopter lyfta från centrala parken. En röd? Kvällens tjejmiddag blev just inställd, urtrist men vi bokar raskt in nästa fredag. Bästa kompisarna behövs, de är livlinor i småbarnsvardagen!


Ojoj!

Gav Ellen äggröra och potatis till middag och den kladdades såklart runt i hela ansiktet. (Får hon inte äta själv blir hon numer heligt förbannad.) Men jösses vad hon såg ut sedan! Helt rödfläckig i hela ansiktet stackarn. Äggallergi? Hoppas inte!
Hann med en kortkort hamburgedejt (otippat) med Lotta och skatten idag. Äntligen!

Den här hjälpte ju inte!

Borde skära ner på sockerintaget - ordentligt nu. Men, svärfar och sambons farmor kom över på fika idag och hade med sig denna skönhet:
Sjukt god och bara min! Lika bra att äta upp hela på en gång och sedan ta en tre timmars promenad imorgon?

Nu är glada julen slut, slut, slut!

Julgransplundring hos mamma och pappa idag! Sockergalna (mestadels) glada barn, dans runt granen och långfika.
Morfars/farfars gamla lego gav en liten stunds koncentration.

Vi fick plats!

Tror att det ordnat sig med alla instanser så plötsligt har vi inte så lång tid kvar på Loppans förskola! Ångest blandat med lättnad. 14 februari är det dags för inskolning på den nya förskolan. Veckan innan blir det avskedsmellis för kompisarna på den gamla. Hoppas nu (det måste bli så) att det blir lätt och roligt att börja på ny förskola. Att hon får kompisar och att personalen är bra. Det där genustänket vi har önskat oss, tror jag vi får fortsätta önska oss dock. Men det är bara en känsla jag har.

Hittade just dagens...

DN och börjar tro att någon är snäll mot oss? Man ska ju ha tid att läsa också men det känns lite lagom vardagslyxigt att den bara ligger där på köksbordet på morgonen. Knasigt!
Nu blir det kaffe, satt uppe alldeles för sent igår. Kom äntligen igång med att sätta in bilder i Loppans första året bok. Men har som vanligt ändå dåligt samvete för att jag inte pluggade körkortsteori istället. Ska försöka få tag på chefen idag också. Dags att börja jobba snart ju...
Kom på två saker jag är lite lycklig över idag ( förutom att det är fredag då förstås): handboll i massor den närmsta tiden. Och det andra är att jag har fått i Ellen välling, en blandning av majsvälling och ersättning. Det gör livet lite lättare!

Liten äter bananskivor. Loppan äter flingo...

bild0075 (MMS)

Liten äter bananskivor. Loppan äter flingor och tittar på Bamse. Mamman lyssnar med ett halvt öra på Loppans Bamse-referat och läser gårdagens bonus-dn i soffan. Härlig ledig fredag framför oss!


Hemkommen efter årets första dagislämning....

bild0072 (MMS)

Hemkommen efter årets första dagislämning. Majskrokarna räddade bussresan hem! Nu;amma liten och sedan rådda med dagisplats.


Måndag!

Idag har vi bankat sönder och ätit lite av pepparkakshuset. Ledig dag idag med eftersom förskolan var stängd. (Tack Camilla, utan dig hade jag nog inte kommit på det!)
Åkt och badat med brorsfamiljen, alla barnen älskade det och ville inte åka hem. Dags att skärpa sig med badandet och ta upp det igen. Ellen var helt till sig men fick bara bada litegrann, alldeles för kallt för henne egentligen.
Imorgon är det alltså dags för förskola igen. Vi får väl se hur det går. Ska fortsätta jaga administrativa folket också, både på nuvarande och blivande förskolan. Vore ju bra att få en plan för hur skiftet ska gå till. Och när!
Vardag; här kommer vi!

Söndagen!

Var dagen då julen åkte ut! Den barrande granen klipptes ned och slängdes ut på balkongen. Tomtar och pynt, stjärnor och änglar - allt åkte ned i lådan. Det känns skönt! Julgardinerna får hänga ett tag till, enbart för att jag inte har något att ersätta dem med. I övrigt ser lägenheten ut som ett slagfält, men så får det vara nu. Ingen reservkraft kvar alls.
Två fina tjejer kom på besök igår också! Så mysigt att ses och de små lekte så fint ihop. Tack sambon som servade och såg till att vi till och med hann ha lite ostört tjejsnack små korta stunder. Ovärderligt såhär mitt i småbarnsåren. Tid tillsammans, om det handlar om familj eller vänner är ständigt ett val och en kompromiss. Man hinner inte allt man vill och därför får man passa på de tillfällen som blir.
Såhär somnade barnen på kvällen!
Själv hoppade jag i ett varmt bad med massor av julklappsskum och luktade på en virre. Lyxigt värre och så sjukt välbehövligt.

Världens finaste Pippi!


Det sista (eller första?) julkalaset avklarat!

I lördags var det julmiddag hos svärmor. Församlingen bestod av; svärmor och hennes O. Deras barn (inte alla) med respektive och barnbarn. Julmat och julklappar! Stora familjer blir det och trevligt var det!
Barnen fick fiskespel, sjukt roligt faktiskt. Rekommenderas!

Berta åker pulka!

bild0060 (MMS)

Berta åker pulka!


Ellen!

Snart nio månader och mitt i något slags utvecklingshopp. Hon pendlar mellan att vara en riktig solstråle och att få raseriutbrott sekunden hon inte får som hon vill. Sova är tråkigt och mamma får inte lämna rummet. Storasyster är fortfarande den största idolen men hon gillar de allra flesta, särskilt barn. Nu går hon längs med soffbordet och står alldeles själv i någon sekund om man släpper henne. Sätter man på musik eller trummar lite i bordet gungar hon i takt, sjunger man storskrattar hon. (Hm?)






Brorsbarnen!

Och deras föräldrar var här och hälsade på igår. Mamma och pappa också, de skjutsade hit Lova och stannade på middag. (Mamma hade med sig och lagade lammkotletter, tack för det!) Roligt var det, bra med större plats för alla dessa barn att leka på!



Alla älskar tigern!



Barnbord!


Förskolan!

Verkade bra, faktiskt! Vi hoppas att den är det också. Inget finlir, men en organiserad verksamhet med personal som arbetat länge tillsammans. Större yta, både inne och ute än vad vi (Lova) varit vana vid. Så, nu får vi se hur lång uppsägningstid det blir. Men snart  blir det nog ett byte. Det kommer kännas så konstigt och ganska sorgligt. Främst med tanke på kompisarna och Tuva allra mest. Men vi får väl försöka ses ändå!   

Håll igång!

Liten vill inte sova. Liten sov i bilen hem från mormor och morfar där vi lämnat storasyster. Nu är Liten superpigg!  Håhåjaja, bara att vänta och vagga.
Storasyster får sova hos mormor och morfar så att mamman och pappan imorgon förmiddag kan besöka förskolan där storasyster kanske ska börja i vår. Stort! Vi hoppas på att det är bra.

Om inte berget...

Ja, ni vet. Idag tyckte fina vännerna på den norra sidan av stan att det var dags att ses. Så, eftersom Martin jobbade kom pappan P och hämtade mig och tjejerna. Fantastiska vänner! Äntligen fick vi beundra den nya familjemedlemmen och Lova och storasyster fick ses och leka lite. Det är ju inte alltid de håller sams men däremellan har de kul ihop.

En mysig eftermiddag och kväll med fika, utelek (för treåringar och pappor) och pizzamiddag.
Vår lilla bebis känns plötsligt inte så liten längre!

Gott nytt år!

Vi firade in det nya året hemma hos våra gamla grannar. God mat och en riktigt soft kväll. Lova och Tuva höll full fart hela kvällen och var vakna och pigga vid tolvslaget. Då hade bebisarna äntligen somnat så vi gav oss ut på balkongen för att skåla och titta på fyrverkerierna. Men vi fick strax hoppa in igen för tjejerna uppskattade inte smällarna utan stod bara och skrek.
Tack igen för en trevlig kväll!

RSS 2.0