Hostande barn!

Lova verkar ha dragit på sig nån sorts sommarförkylning. Hon som inte varit sjuk en enda dag under hela våren går här och hostar och snorar. Imorse vaknade hon inte förrän vid halv nio, förvisso hade hon somnat sent men det brukar inte ha någon större påverkan. Sedan hade vi premiär; hon hoppade över lunchvilan! Och höll sig vaken till klockan nio ändå. Nattningen tog i runda slängar tre minuter och hon var bra mosig mot slutet, men dock! Det händer grejer, barnet blir äldre helt plötsligt. När ska jag nu få äta godis? Man kanske skulle passa på att låta bli med sådant?

Var ju hos tandläkaren idag, puh! Mycket nöjd med mig själv som faktiskt ringde och bokade en tid själv när jag inte blev kallad. Vankade som ett stressat djur i bur i väntrummet innan jag blev uppropad. M klappade lite på mig och försökte muntra upp mig så gott han kunde. Jag skulle till min nya tandläkare dessutom eftersom den gamla har gått i pension, så jag var mer nervös än vanligt. Men hon var underbar, lugn och snäll och förklarade allt mycket ordentligt. Jag måste tillbaka och laga om ett par veckor men det kan jag ha ångest över då...

I övrigt bara fixande och packande idag. Imorgon: Kolmården!

Trevlig sommar!




Inget bröllop i helgen!

Utan en trettiårsfest för fina barndomskompisen som fyllde i vintras, men valde att ha trädgårdsfest nu istället. Från stora grillar serverades massor av mat, baren var välfylld och det ösregnade inte. Roligt sällskap och gamla vänner. Min braiga man underhöll barnen så att jag fick sitta och äta och ta ett glas vin i lugn och ro, lyx!

 Lova fick vara med på halva festen, sedan kom mormor och hämtade henne. Hon verkade helnöjd och vinkade glatt när hon gick. Som de småbarnsföräldrar vi är var vi kvar på festen ända till klockan elva, då kapitulerade vi för myggen och gick hem.



Det dansades såklart i dansfamiljen, födelsedagsbarnets föräldrar lärde ut linedance!



Och lite bugg förstås!





Dagen efter på mammas och pappas trapp (vi sov över hela familjen) solsken och kaffe!



Utomhussovning!







Imorgon väntar tandläkarbesök, hu! Packande, planerande och allmänt fixande. Snart flyttar vi ut på landet!

Ledig fredag!

Som vanligt, fast ändå inte. Sommarlov! Jag startade min dag med sovmorgon och när jag klev upp hade fina sambon fixat frukost och kaffe. Underbart, tack hjärtat! Sedan fick han bråttom till jobbet och skyndade iväg till sin sista arbetsdag före semestern. Ellen somnade en skvätt och Lova och jag byggde en koja.

Tack för att vi får låna gymet Lotta, det är bra till mycket tydligen!



Vi har spanat på helikoptern som väsnats hela förmiddagen. Spännande iofs men det är skönt att det däringa bröllopet snart är över så vi får lite lugn och ro här igen!





Nu har jag faktiskt två sovande barn här så jag ska passa på att dricka lite kaffe och slötitta på fotboll. Tvätten kan jag hänga sedan...

Nu har vi sommarlov!

Började dagen med nackspärr! Så kan det bli när man sover många i en dubbelsäng, även om några av oss är väldigt små tar de ändå en massa plats.

Fortsatte med dejt i Forum, lite shopping och lunch med Lotta. Tack för bärhjälp, smakråd och trevligt sällskap!

Vi delade på oss för att hämta våra barn på dagis. Sista dagen idag för Lova innan sju (tror jag) veckors sommarlov, härligt! Hittade en liten present från en av Lovas dagiskompisar på hennes hylla också (alla på avdelningen fick) gulligt men ger en ju lite prestationsångest.







Snart sticker vi från stan men först har vi bla en trettiårsfest att klara av. Vi har inte hunnit med hälften av det jag hade tänkt mig innan semestern och knappt hunnit träffa våra vänner, men jag hoppas vi lyckas komma ikapp lite under sommaren.

Kalas!

Har vi varit på idag. Största brorsonen har fyllt hela fem år och firades idag. Lova hade sovit över hos momor och morfar så vi möttes på kalaset. Nöjt barn och mycket nöjda föräldrar som fått sova ut på morgonen. Tack!

Eftersom kompiskalaset blev inställt pga sjukdom så blev det sjörövartema på dagens kalas istället, ganska skoj.



Gillar inte hatten av någon anledning.



Födelsedagsbarnet leder skattjakten!












Soffhäng!




Litet bildsvep!

Farfar har varit här och hälsat på, då blev tjejerna såhär glada:



På väg till lekplatsen på kajen!





Måsunge, mycket spännande!



Vår groda i grodor!



Nya fina kläderna!





Sida vid sida.



På kvällens studentmottagning;spexar i storkusinens mössa.



Trötta tjejer på vägen hem, det blev riktigt sent och båda sov hela vägen.





Idag har klanen fått en ny medlem, vi är så glada att Heddex sett dagens ljus!

Det är så man lär sig...

"Jag vill hälv!" Och så häller hon vitpeppar på bordet. Innan man hinner hejda sticker en snabb liten hand fram och vips åker pepparn in i munnen. Sedan följer ett stort fräs och hela ansiktet skrynklas ihop. Med lite vatten och mjölk gick det snabbt över, men oj vad vi hade svårt att hålla oss för skratt.

Livet är hårt ibland!

Trött!

Så tröööött! Det fiffiga med att ha två barn är att de kan turas om med att vakna tidigt på morgnarna tex. Igår var Ellen vaken sent så imorse uppförde hon sig exemplariskt och sov länge. Men det är ju en klen tröst att man får väcka henne när det är dags att gå till dagis, när Lova vaknar klockan sex och är superpigg. Imorgon får jag sova lite mer, om jag har tur.

Imorgon är det också dags för utvecklingssamtal på dagis! Det ska bli intressant.






Familjedag i Nyckelviken!

Vi packade under kaosartade former in oss, barn, lunch, fika och monstervagnen och tog oss till Nyckelviken. Där mötte vi Lotta och Skatten. "Slappade" i gräset (i början innan barnen vaknade alltså) fikade och tittade på djuren.








Sedan gick vi vilse en stund på vägen hem, innan vi hittade rätt igen. Vi fick oss en extra lång skogspromenad och det var faktiskt ganska mysigt.


På vift!

Har jag varit idag. Lämnade familjen första gången på förmiddagen, Lova protesterade men ganska stillsamt. Anledningen var ett klädparty som jag till min förvåning verkligen gillade. Jättefina kläder och å så skönt att få slippa det vanliga utbudet en liten stund. Andra gången var det förvisso de som lämnade mig först. Far och dotter skulle ut och åka båt en sväng. De åkte till stan och tittade på maraton och åt glass, sedan åkte de hem igen - en lagom tripp.

Jag packade ner Ellen i vagnen´och så tog vi bussen hem till finaste Lotta för att äntligen få fira henne. En mysig tjejkväll fick vi, med god mat och somrig efterrätt. 

Imorgon hänger jag med familjen hela dan. Kan man hoppas på fint väder igen? Har inte haft en tanke på att det är nationaldagen imorgon och vi kommer nog inte fira något särskilt heller. Sorgligt men sant.  

Sommar!

En bra dag! Jag har lämnat på dagis alldeles själv idag och är väldigt stolt. Mest för att det hela genomfördes utan illvrål och nästan i rätt tid. Efteråt fortsatte Ellen och jag till Sickla för lite shopping. Klev in genom dörrarna till gallerian klockan 10.02 bara för att notera att någon faktiskt hunnit före mig och det var såklart en annan mamma med barnvagn. Haha!

När shoppingplikterna var avklarade handlade jag lite picnic och lade mig i gröngräset nere vid vattnet. Där blev jag kvar hela dan!

Vi slappar bra ihop!





Tidig hämtning på dagis och familjemellis, inte dumt. Vardagslyx på allvar.


Stor liten tjej!

Vi var på bvc igår, läkarbesök, vägning och mätning. 62 lång och 6375 tung! Lika lång som Lova var vid åtta veckor men klart tyngre. Hon sköter sig fint, äter och sover mest. Sådär som bebisar ska har jag hört...
Mamma hjälpte till med dagishämtning igår och stannade och lekte med oss på kajen. Jag fick hjälp att fixa middag sedan också, väldigt uppskattat.

I helgen har vi firat moster (min alltså) som har fyllt femtio och så var vi hem till svärmor och bjöds på grillat och solsken i söndags. Finaste Lotta har fyllt år också, men om allt går enligt plan så får vi fira henne helgen som kommer. Nu är vi där, det händer på riktigt: vi förvandlas till tretti plus!








På hemväg kommunalt med monstervagnen. Det går finfint!





Övning magläge pågår, Lova coachar!



RSS 2.0