Sista glaset! Vilken trevlig kväll men ...

bild0105 (MMS)

Sista glaset! Vilken trevlig kväll men nu får nog mammorna kasta in handduken och ta bussen hem. Gäsp...


Firat kära bonus-svärmor/mamma/farmor...

Har vi gjort ikväll! Och bjudits på sjukt god kladdkaka. Tulpaner och kaffe mitt i flytten, Ellen jagade hunden och Lova jagade Mimmi. Mysigt, som alltid!





Och vem behöver leksaker när det finns ifånar?






Liten lär sig!

Å vad hon kan, hon lär sig nya saker hela tiden. Hon busar med oss, kryper fram till tvn och kikar över axeln på oss innan hon fnissar och börjar banka på den. Igen och igen och igen. Vi leker tittut och läser böcker. Hon skrattar fortfarande när jag sjunger - inga vaggvisor alltså. Imorse vaknade jag av att hon hällde ett glas vatten på mig, livet med barn är spännande!

Den här gåmojängen får hon nog kläm på snart



Hon pekar och säger "dä dä".






Är det över nu?

Snälla, rara, nu räcker det med magsjuka! Nu har vi haft den allihop i omgångar, nu får det vara bra!!!!!

Magsjukt igen!

Amenvisst och det är så tröttsamt! Ellen blev dålig natten mellan fredag och lördag, som tur var gick det fort över igen. Nu på morgonen åkte Martin på det, för tillfället ligger han däckad. Lova åkte till farmor och Ove igår och kommer hem i eftermiddag. Vi skulle fixat lite här hemma var det tänkt men det får vi ta en annan gång.
Jag håller tummarna för att vi inte smittat någon, framförallt Martins farmor som vi träffade i fredags. Blä! Dagens kalas för minsta brorsbarnet missar vi också, åja men det kommer ju fler dagar... Kanske ska jag följa svärmors råd och svälja åtta vitpepparkorn, det ska tydligen skydda mot magsjuka. Värt att testa kanske?

Syskon i harmoni!

Mysigt värre!

Ser ni vad det står på skylten på snöhögen...

bild0102 (MMS)

Ser ni vad det står på skylten på snöhögen? Å, det gjorde min jobbkväll! Någon måste ha ledsnat ordentligt på snö och kyla. (Fittsnö? Vad menas egentligen? Hysteriskt verkligen!)


Inskolning klar!

Det har gått finfint, idag var hon på förskolan utan pappan och det gick så bra så. Nu hoppas vi bara att det fortsätter så!
Jag har kört tåg, för första gången på ett år och därför måste jag övningsköra några dagar med handledare. Det går också fint och det känns redan som att jag inte varit borta alls.

Gnistrande helg!

Frostigt ute, mysigt inne! Vi har bara hängt hemma hela helgen. En återhämtande från magsjuka och en tilltagande förkylning, ingen ide att göra upp en massa planer. Min övningskörning ställde jag också in. Istället blev det pulkaåkning, lekparkslek och fuskbygge av både pizza och muffins.
Snart kommer Lova och Martin hem från första inskolningsdagen på nya förskolan, spännande att få höra vad hon tycker! Ellen och jag tog en tur till vårdcentralen och fick lite medicin mot hennes hosta. Har man storasyskon på dagis åker man på en hel del sjukdomar tidigt tror jag.
Nu:kaffe!

Nu är hon frisk igen! Klättrar på pappan i...

bild0099 (MMS)

Nu är hon frisk igen! Klättrar på pappan i soffan och vill ha glass. Skönt!


Tänk positivt!

Vi har ju lite rutin på magsjuka nu iaf! Bara Lova drabbad än så länge, men snart är det nog vår "tur". Stackars liten är alldeles utslagen. Å hej å håå!
Jag ser för övrigt inte ut genom fönstren i köket och vardagsrummet, det är alldeles vitt!

Hejdå kompis(ar)!

Idag var sista dagen på förskolan, på måndag börjar inskolning på den nya! Vi fick med oss Lovas teckningar och foton, tömde hennes hylla och sade hejdå. Fina Tuva hade gjort presenter till Lova, vad vi kommer att sakna er!
Tjejerna på avskedsmelliset!
Men vi ses ju snart igen!

Check!

Läkarbesök - godkänd!
Triskrivning och fordon - godkänd!
Till helgen blir det övningskörning...

Verkligen?

Har dammat av uniformen och pluggat tri. Hämtat nycklar och liksom slussat mig själv in i jobbsystemet igen. Imorgon ska det skrivas prov och komma i närkontakt med tågskrällena igen. Jag ska snart börja jobba igen, på riktigt! Ett år sedan sist, tiden går fort när man har roligt...

Grattis Daniel!

Som fyller år idag! Vi åkte dit och firade, jag och brudarna. Länge sedan vi sågs nu och loppan var superglad att få träffa Daniel och Rebecka!
Buss, tunnelbana och tåg - pjuh! Med en osovande bebis hela vägen både dit och hem. Men det gick, ganska bra på hemvägen faktiskt. Muta stortjejen med klubba och den lilla med kall välling och kex.
Mamman fick lite skäll av busschauffören för att hon inte bad om hjälp utan försökte balansera nerför trappan på bussen själv med vagnen... (Varför är det alltid så att när någon frågar om man vill ha hjälp och man säger lite käckt att; nejdå det går bra så går det inte bra? När det alltid brukar gå bra. Två gånger ikväll har det blivit så! )

Ellen snart tio månader!

Har just lärt sig att klappa händerna! Vilken dag som helst börjar hon klättra, man ser henne ofta stå på tå och lyfta ena benet lite. Hon är nästan alltid glad och vi gosar mycket nu. Kanske för att mamman, som snart ska börja jobba har lite separationsångest?
Och allt ska in i munnen... flera tänder är på väg upp!

Familjen W på besök!

Härligt vilket röj det blev, stora tjejer som hoppar i sängar och små tjejer som gastar och jollrar. Fika, middag och sedan lite fika igen. Alltid lika trevligt, roligt att det blev av!

RSS 2.0