Man ska aldrig..

aldrig aldrig säga att något går bra, för då går det åt pipsvängen direkt! Natten var illa! L vaknade flera gånger och grät, kunde inte somna om i sin egen säng utan låg och snurrade som en propeller. I vår säng somnade hon så småningom men vaknade och var ledsen ibland. Ikväll somnade hon lika snabbt som vanligt men vaknade igen efter nästan en timme och nu är det helt omöjligt att få henne att varva ner igen. Tur att M slutade tidigt ikväll och kom hem och tog över en stund. Puh! När det är såhär undrar man om hon kommer somnna alls ikväll. Jag hör hur hon ligger och babblar med M därinne. Hostar, pratar och sjunger! Inte ledsen än så länge men snart blir hon väl arg när hon inte får komma upp.

Imorgon är vi lediga. En massa fix är inbokat som vanligt och dessutom tror jag att L ska firas på förskolan imorgon, så hon får gå dit ändå. Om hon håller sig frisk och får någon sömn inatt förstås!

Tigerdans!


Sovande barn!

Är härligt att ha! Det har ju blivit bättre och bättre, sovandet, men det går ju upp och ner med bakslag då och då. De två senaste kvällarna har L bett att få gå och sova före klockan sju. Hon får välling i sängen, jag går ut och sedan somnar hon faktiskt. Magiskt! Även på förskolan går det lättare just nu. Tydligen brukar vår dotter ligga och sjunga för full hals när det är dags att sova middag. Vilket såklart stör de andra barnen. Jag hade inte förstått att det brukar vara så utan trodde att det hade hänt någon gång, men idag när personalen talade om att det fungerar bättre nu så förstod jag att det hade varit lite problematiskt. (Kan inte låta bli att fnissa lite i smyg ändå.)
Det jag funderar på är om hon håller på att bli sjuk; kan ju vara därför som hon är så trött. Snorig är hon iaf och tempen var lite högre än normalt ikväll. Vi får se...

Snart är det dags för en ledig dag igen och då ska jag äntligen få träffa min sambo lite! Vi går om varandra helt och ses nästan inte alls de dagar vi jobbar. Usch, det känns trist! Enda fördelen är ju att L får korta dagar på förskolan. Jag får massor av tid med henne, men M träffar henne bara på morgonen oftast.

En kopp te, Idol och sedan sova. Min plan för resten av kvällen!

Trötta men nöjda!

Efter två dagars kalas! Igår fyllde ju vår lilla skrutta två år, svårt att fatta att hon är så stor redan. Födelsedagen firades först här hemma med paket och sång på morgonen. Sedan hade vi kalas ute hos mormor och morfar för hela släkten. L var tydligt tagen av att det var så många där och ville inte alls vara med om att öppna sina paket. Med lite lock och pock lyckades vi få henne att öppna ett par stycken. Att träffa Danielle däremot, det var kul, det märktes! Även om de två rök ihop ett par gånger, särskilt framåt kvällen när de var trötta, så lekte de länge ihop utomhus.



Det var kul att samla större delen av våra tjocka släkter och L blev firad med tårta, sång och uppmärksamhet. Precis som det ska vara! Vi avslutade dagen med soppa och korvgrillning för de som orkade/hade tid att vara kvar. Mysigt! Sedan åkte vi hem med en supertrött tjej som inte ens vaknade när vi lyfte ut henne från bilen och bar upp henne till sängen.














Idag kom några av våra kompisar hit för att fira i lite mindre format. Vi fikade och barnen lekte. L har nu öppnat alla sina paket och verkar förtjust över alla nya fina saker hon fått. Det absolut bästa såhär långt är en jättestor tiger. Hon sitter på den och åker runt i lägenheten, bär omkring på den och blir förbannad så fort någon annan petar på den.









Tack allihop!

Tack!

Snälla, fina ni! Vi får så många grattis och så många blir glada för oss att jag blir helt rörd. Det är ju också lite pirrigt att "gå ut" såhär, som att utmana ödet liksom. Men inte tänka så, allt kommer gå bra tralallala...
Nu laddar vi för kalashelgen, stora släktkalaset på lördag ute hos mina föräldrar. Tur att vi får vara där för här hade vi fått ha kalas i skift för att få plats! Ska bli roligt att inviga min sida av släkten, mostrarna och kusinerna kommer bli så glada. 

När ska vi berätta för L att hon ska få syskon? Tror inte att hon kommer fatta ändå, MEN, snart börjar väl alla andra fråga om mamma har en bebis i magen... 

Otursnumret ger tur?

Nu går jag, enligt våra beräkningar in i vecka 13 och då ska den värsta risken vara över. Alltså kan man väl våga sig på att göra det officiellt; jag har en pytteliten bebis i min mage! I trakterna runt april nästa år ska Lova få ett syskon, om allt går bra. Det är, milt uttryckt, med skräckblandad förtjusning som jag ger mig in i det här igen. Men mest av allt är det spännande och roligt, mysigt faktiskt att vara gravid igen! Dessutom mår jag även denna gång oförskämt bra. I början mådde jag lite illa och var fruktansvärt trött men det gick snabbt över och nu mår jag bra (nästan hela tiden). Bara att hålla tummarna för att det håller hela vägen!

Blivande storasyster, galet!



Stora och många kramar skickar vi idag till bonusfarmor, som tagit sig igenom en jättestor utmaning! Vi tänker på dig!

Sötnöt!




Finfin helg!

I lördags lånade vi ut vårt barn till hennes mormor och morfar. På kvällen åt vi middag på en lagom mysig grekisk restaurang. Framförallt får man maten toksnabbt där och det var ju bra eftersom vi var ganska försenade. Mätta och glada åkte vi vidare till Globen för att se Cirque du soleil, äntligen! Det var skitbra! Färgstarkt, vackert, roligt och häftigt. Fotoförbud gällde så inga bilder tyvärr.

På söndagen åkte vi till storebror dit mamma och pappa hade åkt med Lova. Vi fikade och kusinerna lekte ute tillsammans hela eftermiddagen. Vädret var ju helt underbart, känns knappt som höst nu. Jag satt i solen och pratade med svägerskan och flirtade lite med brorsdottern.




Lova sov inte middag så hon var skapligt trött när vi kom hem. Hon fick sitta i soffan och titta på Mora träsk (stora favoriterna just nu) medan vi fixade middag. Vi försökte jobba snabbt men hon somnade ändå, rätt upp och ner sittande i soffan.



Så hon fick sova en liten stund. 



Såhär glad blev hon när vi väckte henne!



Vi lockade henne med mjölk och ketchup och då gick det bättre. Hon somnade inte jättesent på kvällen sedan heller, tack och lov.

Att leka vuxen!

Är att sitta på föräldrasamtal på barnets förskola! Men det gick bra, de godkände oss som riktiga vuxna, åtmnstone utåt sett.. Jag hade en del frågor och var lite tveksam till hur de jobbar ibland, men det känns lugnare efter idag. Jag ska försöka vara med en dag på förskolan också, kan vara kul att se hur L har det om dagarna!

Vi åkte och badade med storebror och grabbarna igen ikväll. Superkul, de är som små fiskar! En skön grej hände när vi just kommit dit. Plötsligt säger Lova; Stella! Hej Stella! Jag ler lite generat åt mamman som passerar oss på väg mot omklädningsrummet med sina två lintottar i släptåg. När vi byter om en stund senare frågar mamman mig om de är dagiskompisar. Men eh, heter hon Stella då, frågar jag lite dumt. Och det gjorde hon ju och de går på samma dagis, på avdelningarna bredvid varandra! Snacka om stenkoll!

L stöp i säng direkt när vi kom hem så jag har haft en vilsam kväll. Sambon är i Märsta av alla ställen och kastar pil. Nu ska jag hedra Patrick Swayze's minne med att se Dirty dancing (som visas på ettan just nu) för säkert sextionde gången i mitt liv!

Ett högtidligt kors i taket!

Lova sov hela natten i sin egen säng. Som betalning för det blev det morgon tidigt här hos oss idag, redan halv sex vaknade hon. Efter lite välling i vår säng började hon sjunga blinka lilla stjärna och det var bara att inse att timman var slagen. För M alltså, jag fick sova en stund till. Sedan löste vi av varandra vid frukost, M gick och lade sig igen och jag gick med Lova till dagis. Hon var ivrig att komma iväg idag så hon fick gå istället för att åka vagn (annars hade vi kommit alldeles för tidigt), en mysig promenad i höstsolen! På Lovas avdelning är flera barn lediga på fredagar (föräldralediga föräldrar) så de verkar ha det ganska mysigt då. Imorse satt personalen och ritade av barnens fötter och händer när vi kom, alla verkade sådär fredagsmysiga och avslappnade. Inga problem att lämna L idag!

L "hjälper" pappa att laga mat!



L provligger sin ombyggda säng.


Långa dagar!

Utan min lilla tjej. Jag är glad att jag inte jobbar såhär jämt! De senaste tre dagarna har jag i stort sett bara träffat Lova vid  frukost. I och för sig mysigt att äta familjefrukost tillsammans varje dag men mindre kul att behöva ha barnvakt två kvällar i rad. Farmor och mormor som blev anlitade har iaf haft det mysigt, Lova också såklart. Idag fick jag hämta på dagis och sedan har vi bara varit hemma och myst. (Förutom vredesutbrotten hon får när det inte blir som hon vill..) Som bonus somnade hon tidigt, ville själv gå och lägga sig och somnade utan ett pip. M har tagit bort en sidan på spjälsängen så nu har hon nästan en riktig säng. Jag tror att hon gillade den efter den första fundersamheten. "Pappa hade sönder den!" haha

Själv är jag alldeles mosig i huvudet, jag har suttit som ombud på Sekos kongress i tre långa dagar. Försökt fatta kloka beslut, lyssnat på tal av LO-ordförande Wanja och ledarna för sossarna, vänstern och miljöpartiet. Huvudet är fullt av både klokheter och rent trams. Så fort jag orkar ska jag ta mig tid att tota ihop någon slags sammanfattning till medlemmarna så att de vet vad vi kommit fram till. Men just nu känns det väldigt skönt att vi har långhelg framför oss! Puh!


En skymt..

Av nya vagnen! L gillar sin nya vagn, även om det inte ser ut så på bilden. (Hon var sur för att vi gick in.) Idag har hon provsovit den på dagis och det gick jättebra.


Hit och dit och tillbaka igen!

I fredags lyckade jag stjäla till mig tid till en kort lunchdejt med Lotta och Skatten på stan. Himlans mysigt att få gosa lite med charmtrollet nummer ett. Han smälter många hjärtan redan nu med sina himmelsblå ögon och ljuvliga lilla leende.

Lördagen blev en Täby-dag. Lunch, långpromenad och utelek hos kompisarna på dan. Härligt väder, skönt att vara ute hela dan. Som bonus fick vi med oss en kasse med begagnade barnkläder hem också, aldrig fel. Sedan åkte vi till täby centrum för att köpa doppresent. L hoppade runt i lekhörnan och M vaktade medan jag shoppade.

Idag var det alltså dags för dop. Många barn i kyrkan men det gick någotsånär bra ändå, vi mutade med russin på slutet för att L skulle sitta still. Kalas efteråt med god mat och fika. Alla barnen röjde både ute och inne, klättrade och klängde i soffgrupper och trappor. L somnade snabbt i bilen på väg därifrån, utmattad.

Drygt en timme tog det att åka från Södertälje till Vällingby, L sov nästan hela vägen. Från Vällingby åkte vi sedan som glada ägare till en fin brio race vagn, hittad på blocket!  

Badardagar!

Igår var vi och badade med min storebror och Lovas kusiner. Vi åkte till badhuset, vilken temperaturskillnad i bassängen mot hur det var på babysimmet. Hu! L huttrade redan när hon gick i vattnet. Men badade, plaskade och hoppade gjorde de ändå. Med blå läppar protesterade de när vi efter över en timme bestämde att det var dags att gå upp. Vi kom hem sent och hade inga som helst problem att natta L.

Idag  var det dags för simskolan! Varmt och skönt, undrar om man har blivit alldeles för bortskämd nu? Det var bara tre barn där och badade idag, många sjuka tydligen...

Ut i skärgårn!

M jobbade hela helgen som var, plus att han skulle ut med kompisar i lördags. Så jag och L tog bussen ut till mina föräldrar på landet. Blev ompyssslade, umgicks med storebror och hans trevliga tjej, fick sovmorgon (jag, L vaknade tidigt som tusan). Sedan åkte vi äntligen ut med båten, har ju inte varit ute på hela sommaren. Vi åkte till Hjälmö som hade "öppen gård" på bondgården och det blev en kanondag.

L somnade i mormors knä på vägen dit!



De visade fårvallning med sina hundar!



Lova fick oönskad närkontakt med fåret. En liten pojke tröstade henne genom att komma kånkandes med ett litet lamm sedan.



Fåren gillade morfar!



Liten häst och vagn var lagom. Den lite större hästen var läskig tyckte L.





Kråkan gillade överhuvudtaget att vara ute i den riktiga naturen, det märktes. Hon plockade stenar och gräs och blommor. Sprang och hoppade och klappade hundar. Härligt!

Äntligen lite friskare!

Jag såg nästan fram emot att få hänga ute på gården en stund med L efter förskolan på eftermiddagen. Det har annars varit en nära döden upplevelse (jag överdriver bara en liten aning) att leka ute den här sjuk-veckan. Men det blåste så tom hon ville gå in efter bara en liten stund. Iofs blev promenaden hem längre än vanligt eftersom vi hade sällskap av trevliga grannarna/dagiskompisen/mammagruppsbekantingarna. Vi stod och babblade medan barnen alltmer uttråkade satt i sina vagnar och skruvade på sig. Roligt var att de efter en stund började med en helt egen konversation. De härmade varandra, sade ja eller nej på något i våra öron obegripligt som den andra sade, hojtade åt flygplan och skrattade gott åt varandra och sig själva.



Jag har försökt ha lite fredagsmys med Lova ikväll, blandad framgång kan man säga. Hon var lite för trött för att orka vara på bra humör hela kvällen, särskilt kritiskt blir det ju oftast under matlagningen. Jag har mutat hejvilt för att hålla bådas humör på en okej nivå. När jag slängde ihop en förenklad lasagne satt L framför Teletubbies och en liten skål med kex. Efter maten åt vi varsinn glasspinne i soffan och när hon lekt sig gnällig (och mig dessutom, eftersom det hon gillar allra mest just nu är att klättra eller hoppa på mig i soffan) så körde vi en andra omgång med Teletubbies. Sedan överraskade hon mig rejält genom att somna på första försöket strax efter klockan åtta. Så skönt att få en lugn kväll!


Hemma hela veckan!

Nu börjar jag känna mig lite piggare, men har varit helt sänkt. Dessutom vågar man knappast visa sig ute när man är hostig just nu. Folk flyttar på sig och man ser hur de tänker; hjälp svininfluensan, så fort någon snörvlar på tunnelbanan. Förståeligt med tanke på alla skriverier. Undrar hur allvarligt det egentligen är och kommer att bli?

Igår laddade jag med att sova nästan hela dagen för att orka hänga med och titta när L badade med Martin. Tur att han var ledig så att hon fick simma den här veckan också. Hon blir lite knäpp när vi kommer till badet, har väldigt svårt att förstå att vi måste vänta på vår tur. Hon ska i poolen på en gång! Vi kommer helt klart att fortsätta bada, både hon och vi älskar det.


Tiden går så fort!

Jag sitter för tillfället med en annan dator än den jag brukar använda och hittade en del bilder som inte finns på den andra.





Tänk att ett halvår gör så stor skillnad! Bilderna togs i januari i år men hon ser så himla liten ut. Sötskrutt!

Det känns inte bättre!

Snarare sämre! Jag mår uselt, hostar och snorar. Tycker att det borde vända nu men inga tecken på det ännu. Jag känner mig inte som världens bästa mamma just nu. Igår var vi ute, L och jag efter dagis. Hon sprang omkring på gården och jag satt på sandlådekanten och tittade på när hon lekte. Jag är van att vara ensam med henne på kvällarna när sambon jobbar men när man är lite orkelös så känns det tufft. Det går bra och hade jag varit superdålig hade M fått vara hemma från jobbet helt enkelt! Idag kommer mamma kanske förbi en stund. Hon har redan varit förkyld så hon var inte alltför rädd för våra bacillusker.


RSS 2.0