Lite avslaget!

De sista dagarna på det här året har vi haft sjukstuga här hemma. L åkte på öroninflammation efter julens kalas och har mest legat i soffan och gnällt. Tur att det finns medicin för den första natten hade hon duktigt ont. Sovit har vi inte gjort särskilt mycket på nätterna men jag har sovit middag med L när jag kommit hem från jobbet de här dagarna. En vana jag gärna skulle fortsätta med!
Idag har vi myst mest hela dan, hon och jag. Vi stekte pannkakor i julklappslaggen tillsammans och hon åt en hel pannkaka till min stora förtjusning. Annars äter hon helst inte, jag mutar med mjölk, kex och banan. Välling går också ner.

I soffan, under filten och med ambulansen i näven är hon nöjd bra länge!



Ska snart pussa gott nytt år på sambon när han kommer hem från jobbet, förhoppningsvis sover både L och jag över tolvslaget. Hon var lite skraj när de började smälla här för någon timme sedan (!) så jag hoppas hon inte vaknar när de släpper loss på riktigt.

Gott nytt år!

Jul,jul,jul!

Nu har vi firat i dagarna tre! Dagen före julafton träffar vi traditionsenligt hela min släkt och har knytkalas.
På jullafton var det jullunch hos sambons farmor och sedan iväg till min storebror för sista kvarten av Kalle, mera mat och jultomte.
Juldagen blev en andra julafton hemma hos svärmor. Massor av mat och jultomten kom igen! Hade han glömt att dela ut alla julklappar kanske... Det har varit glädje, mys och mätta magar. Nostalgi och gamla minnen blandat med tråkiga besked och barnatårar som snabbt torkar igen.

Lugn och ro har jag ikväll när Lova sover hos mormor och morfar. Lotta har varit här och vi har suttit och fikat, alldeles själva! Jag ska strax krypa i säng, imorgon är det jobb i ottan igen. Men just nu ska jag bara sitta här en liten, liten stund.

Bilder!















Kim är
inte gravid...


GOD JUL!


Sista advent!

Nästan alla planer för helgen höll! Bussarna började ju gå igen, så vi kunde åka och träffa Lotta och Skatten i fredags. Vi fikade och jagade barn tillsammans ett par timmar. Sedan gick jag och köpte vinterkängor till Lova, det var dags nu kändes det som.
I lördags var det tänkt barnkalas. Men L var lite för snorig och hostig för att det skulle kännas riktigt schysst att utsätta de andra barnen för henne. Så vi åkte till mormor och morfar och hämtade en julgran istället. En liten lagom gran, vår allra första!



Snön var kul efter en stund!



Idag har vi haft fikabesök av nästan hela bonusfamiljen. Lova och Danielle har lekt och fajtats om leksakerna, de känns nästan som syskon ibland. Längtar redan till juldagen när vi ska fira jul ihop!





Julgranen!


 

Kul med snö?

Jo, faktiskt! Men det börjar väl räcka för tillfället, eller? Vi har inte varit ute och lekt, snöstorm med kastvindar inne på gården och Lova som bara piper känns inte så lockande. Vi är inne och pysslar istället och väntar på att vinden ska lägga sig. Man borde väl skaffa sig en pulka nu..
Återstår bara att se om man kan ta sig till jobbet i ottan imorgon och sedan är det ledig helg! Jippi! En massa mys inplanerat som förhoppningsvis blir av.

Vi har varit på mvc på kontroll, nu ska jag börja gå dit lite oftare. Alla värden var bra och vi fick lyssna på bebisens hjärta. Hög frekvens på hjärtljuden.. Nu har jag dessutom börjat ta tag lite i alla papper som ska skickas, inser att det verkligen börjar bli dags. Ska ju söka havandeskapspenning och när jag räknade efter har jag mindre än två månader kvar att jobba! Hela vintern om man är lagd åt det negativa hållet men sådan är ju inte jag. (Just nu, fråga mig imorgon bitti.)

Lägenheten kom ut på hemnet i tisdags, skoj!

Luciatåg med guldstjärna!

Min snälla man filmade lovas luciatåg på förskolan så jag tittade på det samma dag. De var så fina! Ingen grät, alla stod så fint  och några sjöng. De verkade mest tagna av att alla föräldrarna satt där och tittade på dem. L blev jätteglad och hojtade "pappa - hej pappa" när hon fick se M (som hade lämnat henne på avdelningen ungefär fem minuter innan). När farmor och farfar dök upp blev hon alldeles förtjust. "Farmor! Kan du sjunga farmor?"
Hon har tur vår skrutta som hade både farfar, farmor och morfar där och tittade. Det kändes tråkigt att missa det men skönt att hon hade publik ändå!



Vår fina lilla tärna!

Pepparkaksfrossa!

Som sig bör under luciahelgen! I lördags firade vi svärfar på Täby golfklubb och åt årets första julbord. Riktigt bra var det! Lova åt allra mest av pepparkakorna och russinen men prinskorv och ischoklad gick också ner. Vi hade det himla trevligt men hann inte umgås jättemycket med vårt trevliga sällskap, eftersom vi först underhöll barnet och sedan var tvugna att åka och lämna av M vid jobbet.

Idag när jag kom hem från jobbet var mamma här och bjöd på hembakta pepparkakor och lussekrans, mumsigt! Hon hade köpt luciakrona och tärnljus till Lova (det hade vi inte haft en tanke på..) så det slutade med att hon fick prova hela lusse-utstyrseln. Lucialinnet och "skärpet" gillade hon skarpt men varken krona eller glitter fick sitta kvar särskilt länge på huvudet. Hon var otroligt söt och jag hoppas hon har roligt på sitt första luciafirande på förskolan imorgon bitti. Jag missar det men Lovas pappa, farfar och farmor ska dit och titta. 




I början på veckan ska lägenheten ut på hemnet, spännande! Bilderna blev väldigt bra men oj vad vitt vi har det utan en massa leksaker överallt... Kul att se iaf! 

Glad Lucia!  

Ikeafierad lägenhet!

De gamla nödlösningarna i lägenheten har ersatts av nya, förhoppningsvis tillfälligt. Det blev en supersnabb tripp till Ikea för att fixa tavlor och lampor till fotograferingen. Vi har hävt iväg prylar till förråden och ett tag kändes det som att det aldrig skulle ta slut. Nu börjar jag våga tro på att vi hinner få det skapligt tills på torsdag.
När det väl är avklarat kanske även vårt hem kan få sig lite julstämning, inte en enda stjärna har hängts upp än så länge.

Lova däremot verkar se fram emot förskolans luciafirande och det ger oss också lite julkänsla. Hon går här och trallar på "lusse ella", tipp, tapp och luciasången! Man kan inte låta bli att le.

Tid?

Dåligt med det just nu! Vi river lägenheten inför fotografering inför en (eventuell) försäljning nästa år. Det går inte superfort när man samtidigt ska underhålla en två-åring. Det börjar brinna lite lätt i knutarna nu kan man säga. Vi vill ju ändå träffa dem vi tycker om och hinna umgås lite på vår lediga helg så schemat blir tajt. Idag har vi firat älskade Skattens första födelsedag. Han åt tårta med halva kroppen och verkade faktiskt intresserad av sina presenter. Tänk att det är ett helt år sedan vi flåsade ihop dagarna innan  han föddes! Grattis både Skatt och skattmamma, ni är världens bästa!

Imorgon röjer vi vidare innan vi beger oss till glöggmingel och efter det familjemiddag. Puh! Men roligt har vi och lägenheten blir fin, så även om vi inte säljer nu så blir det klart trevligare att bo här...

Finklädd Skatt öppnar sina paket!



Liten loppa med stort paraply!


RSS 2.0