Trött och förkyld!

Jag är så sjukt trött och nästan lite snurrig, jag tror att förkylningen fick mig också på fall till slut. M och L hostar fortfarande men är annars ganska friska. M har match ikväll, L sover och jag ska snart hoppa i säng. Jag tänker inte ens kolla klart på Greys anatomy, jag ska sova! Tidigt jobb imorgon och på fredag men sedan är det  ledig helg och iväg till landet.

Vi har haft trevligt besök; tack för att ni kom och lekte fam W!  :-)




Och tack Kim för den fina mössan!


Godnatt och sov gott! (Ni som kan, nejdå jag är inte bitter. Inte ett dugg!)


Det är torsdag idag...

M har match och jag och Lova är hemma. Efter en intensiv eftermiddag med shopping i nyinvigda forum (nacka) och M dessutom hade huvudvärk så var det lika bra att han fick åka ensam. Han behöver sin ensamkväll tror jag, mycket mer nu när han är hemma med Loppan.

I helgen är det tre födelsedagar som ska firas och jag jobbar naturligtvis så jag hinner bara vara med på en, mammas imorgon kväll. Men M och L ska gå och idag skulle vi köpa presenter, det kan jag ju vara med och göra iaf. 
Det var massor med folk, hög musik och en viss loppa som inte hade sovit på hela dagen så vi fick jobba ganska snabbt.

Dessutom lyckades hon drämma sin docka rätt på smultronmärket som hon har i pannan så att det sprack och blodet började rinna. Pust! Bara för oss att smita in på vårdcentralen och turligt nog få hjälp av en ledig sköterska som plåstrade om L. Hon verkade åtminstone inte ha ont utan var mest irriterad på oss för att vi petade henne i ansiktet och ville att hon skulle vara still med huvudet. Inne hos sköterskan däremot var hon hur stilla och lugn som helst, skönt. 
Det stirrades en del när vi tog oss ut från köpcentret (på vägen till vc) med en blödande loppa, undrar vad folk tänkte.
 
Ikväll lyckades jag hyfsat med nattningen, bara lite bråk men en stor portion fusk. Än så länge går det bra!

Hon somnade i bilen på två röda och fortsatte sedan att sova en bra stund när vi kom hem och lade över henne i vagnen!
   

Hon brummar och kör med sin nya bil!

En bra natt igen!

Hurra! Trots den usla starten igårkväll så sov hon jättebra på natten. Ungefär fem timmar i sträck blev det innan hon började krångla. Ljuvligt, härligt, fantastiskt!

Ovanpå det har jag haft en vilsam dag: jobbat bra tider, haft en intressant jobbdag för en gångs skull och när jag kom hem stod det nybakad äppelpaj på köksbordet!

Imorgon är jag ledig, funderar på att följa med M och titta på hans match. (Om han ens själv ska dit förstås, beror på hur frisk han känner sig.) M ska dit med lille Danny och det kan ju vara kul att babbla lite. Jag fick en snabbtitt på lille D idag, omöjligt att inte bli charmad när de är så små och söta.

Katastrofläggning!

Ikväll försökte jag natta L och det gick ordentligt åt pipsvängen. Först studsar hon omkring i spjälsängen, jätteglad och pigg trots att hon nästan sov i mitt knä strax innan. När jag försöker få henne att ligga ner och slappna av så illtjuter hon. Jag går ut och säger godnatt och då brakar hela helvetet löst. Fast jag går in direkt och pratar lite med henne så är hon otröstlig och vad jag än gör så gallskriker hon och försöker komma åt bröstet. Inget annat att göra till slut än att låta M ta över nattandet. Han lyckas efter en lång stund, äntligen somnar hon. Måste jag sluta amma helt för att nattandet ska fungera? När M är hemma så går det väl an men det skulle ju kännas bra om vi kunde turas om lite. Blä, känner mig ganska misslyckad ärligt talat. Hoppas att natten blir bra nu åtminstone!


En underbar natt!

Lova sov hela sex timmar i sträck inatt! Helt fantastiskt. Tänk om det kunde vara så alltid, men det är väl pga förkylningen. L och M har haft inomhusdag idag, snorat och hostat ikapp stackarna. I förmiddags somnade L medan de läste saga i soffan och det har nog aldrig hänt så hon är antagligen rätt hängig.

Jag har halkat omkring på jobbet under morgonen, tänk att löv kan orsaka så mycket problem! Imorgon har jag "kontorsjobb" och det ska bli  skönt, framförallt för att jag får sovmorgon och inte behöver vara på jobbet förrän klockan nio.

Babysim!

Något försenade eftersom vi missade höstens första kurs har vi börjat med babysim igen. Nu är det riktigt kul! Lova skrattar, bubblar och dyker hur bra som helst. Allt badande på mallis gjorde nog susen!

Förra kursens dykbild på vår lilla fisk!

Förkylt!

Vi är lite småsnörvliga alla tre, får väl vänta och se om det blir värre eller bättre efter helgen. Till alla vi träffade igårkväll; hoppas att ni inte blev smittade! L skrattar varje gång vi eller hon nyser och så säger hon aaatji och skrattar igen, härliga unge!

Höstmys med pappa i lekparken och Lova & Danielle hemma hos farmor igårkväll.
   
Snart är det roliga slut men än så länge är det vackert ute!

Många uppvak!

Jag inser att vi är tillbaka vid flera uppvaknanden per natt igen efter att det gick hyfsat ett par nätter. Igår vaknade hon tre gånger från läggning vid halv nio till halv tolv då hon tjöt så att jag till slut gav mig och lät henne somna om hos mig. M hade inte kommit hem ännu och jag orkade inte fajtas mer. Jag VILL fan inte använda någon skrikmetod för att få henne att sova på nätterna och med tanke på att hon fortfarande har ont i magen ibland så är det ju inte säkert att det funkar.

Ikväll har vi ätit supergod middag hos Lovas farmor tillsammans med delar av bonusfamiljerna. Mysigt!
Nu är det ledig helg och det känns så skönt!

Barnvakt!

Igår fick Lova vara med mormor hela dagen medan jag och M röjde här hemma. Mamma kom och hämtade henne på morgonen och sedan åkte vi ut på kvällen och fick grillat till middag innan vi återvände hem med en utmattad loppa. De hade lekt utomhus och gungat i flera timmar tydligen. Som det stadsbarn hon är hade Lova också blivit väldigt road när mamma krattade.. Under tiden fick vi massor gjort men vi kunde nog ha hållit på lika länge till, det känns som att vi aldrig blir klara med den här lägenheten!

Idag har vi inte gjort många knop däremot. Vi har sovit och gått varsin sövningsrunda med vagnen och varit och handlat. En snabb fika med Lotta blev det också, mysigt att se dig och magen!
M har match ikväll så jag fick söva Lova ensam men det gick ganska bra faktiskt (än så länge). Igårnatt tummade vi på reglerna för nattamningen eftersom hon inte åt någon kvällsgröt men annars går det rätt bra, så länge det är M som söver om henne på natten. Skulle jag försöka skulle hon antagligen illvråla!

Två dagar i rad nu har hon vaknat och varit pigg vid kvart över fem, det gillar vi inte! Jag har nu alltid haft för mig att små barn behöver sova mycket, fel upenbarligen.

Besöket i Uppsala!

Mycket mer hann vi inte med i helgen eftersom jag jobbade. Det blev ett ganska kort besök i en regnig och blåsig men mysig stad. Vi hämtade upp småsakerna som vi köpt och sedan åkte vi för att äta lunch. Därefter gick vi en liten sväng i stan och tog en titt inne i domkyrkan. Vi beundrade fönstren, målningarna och statyerna medan Lova gick och gick. De långa gångarna var nog härliga att gå omkring i för hon gick nästan hela varvet runt och ville inte bli buren.

     

Efter denna långpromenad var hon helt slut så vi hoppade in i bilen och begav oss hemåt och hon sov sött hela vägen. Vårt första besök blev kort men lyckat och någon gång måste vi ju bara åka dit igen, om så bara för att kolla in Pelle Svanslös-huset!

Titta vilken klängapa:
     

Slutammat på natten!

Nu bestämde vi oss för att det fick vara nog. Kanske sover hon bättre om vi tar bort maten på natten, vi är så trötta att det känns värt att testa. Dessutom så verkar hon inte vara hungrig när hon vaknar och är inte jag i närheten så somnar hon om hos M (och de flesta gånger även när jag är hemma) utan problem. 

Natten till igår var första natten och jag skulle inte amma förrän klockan tre. M bar och tröstade, gav vatten och sövde henne i famnen. Jag vet inte hur många gånger hon vaknade men det kändes hemskt. Ett par timmar var det intensivt men sedan somnade hon äntligen för en längre stund och runt klockan fyra fick hon somna om hos mig när hon vaknade. 

Natten till idag gick det mycket bättre. Kvällen var hemsk och mina försök till nattning var helt meningslösa, hon blev bara arg eller kanonpigg. På natten sövde M om henne de gånger hon vaknade och det var inte alls samma kamp som natten innan. Klockan fem vaknade hon och fick komma över till vår säng där vi sov till klockan sju. 

Återstår att se hur natten blir! Ikväll fick hon leka sig trött, storebror och L var här och åt middag. Medan vi kollade på idol övade Lova på att gå; fram och tillbaka mellan hallen och köket tills hon plötsligt fick nog och ville upp i min famn. Där somnade hon snabbt och hon sover fortfarande, fast nu i sin säng.

Jag säger det igen: det är tur att hon är så underbar. Att det är så mysigt när hon kommer med en bok och vill att man ska läsa för henne. Att hon skrattar så att man själv måste skratta och att man jublar över alla hennes framsteg, hur små de än är. Men så är det väl uträknat av naturen, annars skulle man inte orka.

Vad göra i uppsala?

I helgen ska vi åka till uppsala för att ev köpa och hämta några saker vi hittat på blocket. Ett bra tillfälle att ta en heldagsutflykt tänkte vi, se något nytt! Kikade lite på nätet nu för att se om det kanske fanns någon kul loppis att gå på tex, men tips emottages tacksamt. Vad ska vi passa på att kolla in när vi åker dit?

Hurra för sambon idag!

Grattis på födelsedagen käraste! För ett år sedan hade vi vårt första släktpartaj här hemma för att fira Martins 25-årsdag, Lova gick från famn till famn mestadels sovande.

Ikväll blev det hämtmat från kinesen tvärs över gatan, varsin öl och sedan kaffe (och kaka, jajamensan här fikas det fortfarande) med Tobias som kom på besök och hade med sig presenter. M har annars firat med att vara ute med föräldragruppen på dan, de gick en sväng till vitabergsparken i det kanonfina höstvädret. Enligt rapport har L övat gång större delen av dagen och somnade direkt i vagnen på vägen hem. 

Far och dotter för ett år sedan!
 

Jag glömde ju...

Glömde alldeles bort att skriva att hon går nu. Ostadigt, vinglande och med ganska många dunsar på rumpan. Några längre sträckor blir det ju inte utan det är från soffbordet till sittpuffen en meter bredvid max. Men går gör hon, från pappa till mamma och tillbaka igen med ett stort leende i sitt lilla ansikte. Vår duktiga tjej!

Vinterkängor och presentsnöret till pappas paket; vilken outfit!


Färdigfikat!

Ja, för den här helgen åtminstone men vi har ju kladdkaka kvar... Efter begravningen i fredags (som var jättefin och jobbig och bra) så var det fika på kakor som mormor brukade baka, fast nu var det några av barnen och barnbarnen som hade bakat.

I lördags kväll var det tjejmiddag hema hos kusin E, vegotacos, lösgodis och glass. Vi åt och babblade i flera timmar. Martin och Lova sov hos farmor så när jag kom hem på natten var det en tom lägenhet som väntade och det kändes ganska konstigt. Jag bakade kladdkakor inför söndagens kalas och gick sedan och lade mig och sov i flera timmar.
På söndagen firade vi Martin som fyller år imorgon, fika med familjerna hela dagen. Och så måste vi väl fira lite imorgon när han faktiskt fyller...

Kusinträff runt klossarna!


Nu ska jag ta en kopp kaffe och dega i soffan med min snart 26-åriga sambo!

Dagens dikt!

Gråt inte för att jag är död
Du har min röst
den finns i dig
den kan du höra när du vill
Du har mitt ansikte
min kropp
Jag finns i dig
Du kan ta fram mig
när du vill
Allt som finns kvar
av mig
är inom dig
Så är vi jämt tillsammans


Barbro Lindgren


Jag pratade med mamma på telefon för en stund sedan och hon påminde mig om den här dikten. Hon berättade att jag läste den mycket när morfar dog 1987, kanske var den alldeles perfekt för en sju-årings funderingar runt döden. När jag nu satt och läste bland alla dikter på nätet så hittade jag många vackra som kändes ända in i magen men idag ger jag Barbro Lindgrens ord till mormor. Eller; till alla oss andra antar jag. 


Rosa blogg!

Bloggen får vara rosa nu i oktober för att heja på och stödja alla därute som kämpar mot cancer.
Köp rosa (och blå också) bandet nu allihop! En vän på jobbet som är på väg tillbaka nu men fortfarande har en bit kvar av sin tuffa behandling, berättade häromdagen att hon är så otroligt tacksam för den forskning som finns och blir glad och rörd när hon ser människor på stan som bär rosa bandet.

Kram

Begravningen närmar sig!

Imorgon är det verkligen dags och idag börjar sorgen göra sig påmind igen. Det har varit någon slags paus i några veckor men nu är den över och känslorna vill komma ut. Skönt och svårt på samma gång att gå på begravning. Mormor är borta och nu ska vi säga hejdå. Med tårta och kaffe efteråt, visst är det absurt? Lova får vara hemma med farmor, jag tror att det är bäst för både henne och mig. Martin följer med och det känns jätteskönt att ha honom där.


Lite roligt ska det ju ändå bli att träffa hela släkten imorgon, hade mormor levt hade hon uppskattat en sådan tillställning det är jag säker på. Och så kommer kusin J från london och har med sig sin bebis, en flicka som föddes dagen innan mormor gick bort. Hon hann få sitt elfte barnbarnsbarn åtminstone, urmodern som hon kallades av släkten!


Mormor med Lova några dagar gammal!


RSS 2.0