Min (o)tur!

Det blir inte mycket jobbande gjort just nu. Eftersom L är frisk passar jag på att vara lite magsjuk. Suck! Har legat på soffan med ont i magen och mått illa. Tur att L redan var inbokad hos farmor, förhoppningsvis är hon inte smittad. Ikväll när hon kom hem igen (M åkte och hämtade henne innan han åkte till jobbet) så har vi myst i soffan. Så gott det nu går att mysa till Moraträsk.. Snälla svärmor hade skickat med både mat och nybakta bullar så jag har inte behövt anstränga mig ett dugg. Tack!!!

Jag har roat mig med att gå igenom bilder och ladda upp dem för framkallning, något jag inte gjort ordentligt sedan Lova föddes. Alltså har jag hittat en hel del kul bilder som jag helt hade glömt. Det ska bli kul att göra album med dem, äntligen!

Lovas första julfirande!



Häng på kajkanten en solig sommardag!



Jag och kärleken på väg ut för första gången sedan Lova föddes. (Och snart förlovade, fast det visste ju inte jag...) 



Japp, det finns hur många roliga minnen som helst som dyker upp när jag sitter med alla bilder. Och jag inser hur mycket som faktiskt har hänt de här två åren.

Dagis = bästa sömnen?

Igår släppte vi iväg L till förskolan igen. Hon är fortfarande snorig och hostar lite, men man kan ju inte vabba för evigt. Pigg och glad är hon ju och det märks att hon saknar sina kompisar när hon är borta såhär länge. Hon hade haft det jättebra och bara kvittrade när jag kom och hämtade henne. Bilderna som de tog på förskolan kom igår också, jättekul för de blev så väldigt fina!

Igårkväll sövde jag L vid åtta och efter en del skruvande i sängen, men inga protester, så somnade hon och sov sedan till sju imorse! En gång vaknade hon och ville ha nappen men annars har hon sovit bra. Ljuvligt!

Hurra!

Utekväll med kärleken genomförd! Lova mådde bra igår, lite snorig och hostig men pigg och feberfri. Så hon har sovit hos mormor och morfar och vi fick komma ut en sväng. Mysig restaurang och glada jobbarkompisar, god mat och frid i sinnet. Kvällen var lyckad och avslutades med att snälla svågern körde oss hem i limosinen, TACK!

Nu ska vi sätta oss i bilen och åka och hämta barnet äntligen. Hon har visst haft det bra och tom fått åka "moffas båt".

Trevlig gråsöndag!

Lite bättre?

Natten var lugnare men barnet verkar hosta mer idag, hm... Hon hade svårt att komma till ro igår kväll men när hon väl somnade så gick det hyfsat. Framförallt när man jämför med natten till igår! M tog alla uppvak eftersom jag skulle jobba tidigt och vad han fick springa. Någon gång på natten gick hon ut i vardagsrummet, satte sig i soffan och efter en stund så lade hon sig på kudden och somnade där. Omväxling förnöjer säger man ju!



Väderfolket på tv lovar sol till helgen. Äntligen! Någon sade att vi hade femton minuter sol förra veckan. Inte så konstigt då att det känns mörkt och grått då när det ÄR mörkt hela tiden.

Trassligt!

Lova är sjuk. Förkyld och hostar, en anings feber bara. Men hon sover otroligt illa på nätterna. Vi turas om att vabba och snart är det ledig helg. Då är hon förhoppningsvis så frisk att hon kan sova hos mormor och morfar som planerat. Jag har sett fram emot jobbfesten sååå länge! Ut och äta god middag, prata och skratta med andra vuxna, gosa med sambon och hålla hand på stan. Inget vin för min del såklart men en hel natts sömn...

Halvtid!

När vi gjorde ultraljudet blev datumet för beräknad förlossning flyttat fem dagar, bakåt såklart. Med Lova tror jag att det var två dagar. Men nu så går jag hur som helst in i vecka tjugo! 

Jag sitter här och väntar på att Lova ska somna så att jag också kan gå och lägga mig. Supertidig morgonvecka på jobbet och jag känner mig halvknäckt faktiskt. Måste väl börja gå och lägga mig en stund på dan, men det finns ju så mycket annat man kan göra... Som att äta lunch med sin sambo, vi hann ses idag när jag slutade och innan han började. Himla mysigt att sticka ner till pastastället när lunchrusningen är över, sitta och äta i lugn och ro tillsammans. 

Godnatt! 

Inuti min mage!

Såhär ser bebis ut! (Lite suddigt men så blir det när man fotar en bild istället för att scanna den.)



Vi har dåligt med arbetsnamn för övrigt. Plutten låter visst som en kille. Bengt-Margit?

Jag går inte baklänges!

Och har inte drabbats av några konstiga biverkningar eller blivit sjuk. Ont i armen fortfarande, en huvudvärk som inte riktigt vill släppa och sjuklig trötthet är det enda jag lider av idag. Jag har äntligen fått L i säng och ska nog gå och lägga mig själv strax.

Så nöjd med livet;en napp och en bok.



Vår dotter är för övrigt ett matvrak just nu, jättekul! Hon har alltid ätit skapligt men inte varit så där väldigt stor i maten. Nu äter hon flera portioner och vi får sitta länge vid matbordet. Förberedelse för vintern? (haha)

Sådärja!

En lång, ledig helg med alldeles för lite sömn men med en massa trevligt sällskap.

Kort men intensiv myskväll med Lotta och Skatten!

Jag var på tjejmiddag med kusinerna och Martin och Lova hade farfar och T här på middag på lördagen. Så M fick fira sin pappa lite under helgen även om det var på "fel" dag. Fars dag firade vi hemma hos svärmor med god middag.

Igår - måndag - var vi också lediga, alla helger borde vara tre dagar långa! Eftersom vi hade tid för ultraljud på förmiddagen gick L på dagis som vanligt. Allt verkade vara som det skulle med bebis, skönt att få andas ut lite. Det var full fart därinne med sprattel och snurrande, riktigt kul!



Idag vaccinerade jag mig, äntligen fick jag det gjort! Såg framför mig hur jag satt i timmar i ett överfullt väntrum på sös medan människor blev stuckna på löpande band. Det var en tjej framför mig i väntrummet och vi fick gå in en och en i ett mysigt (ja, faktiskt) rum och få sprutan av supertrevlig och proffsig personal. Lättnad! Och lite ont i armen, men annars inga andra konstigheter ännu.


Vecka nitton!

Och så blev det ett par dagar hemma igen. Igår morse kräktes L så hon fick vara hemma med pappa. Vete tusan vad det var egentligen, antagligen inte magsjuka för det vara bara den enda gången. Sedan har hon varit pigg som en mört! Idag var vi lediga och det kändes givet att hon skulle få vara hemma idag också. Tills jag kom på att det var fotografering på förskolan. Eftersom vi var rätt säkra på att hon inte smittas så ringde vi och fick tillåtelse att vara med på fotograferingen.

Jag har gått in i vecka nitton, snart halvvägs nu! Förra gången hade jag inga problem med ryggen alls, förutom precis mot slutet. Nu börjar jag känna att det ilar och molar lite i korsryggen, ingen foglossning nu tack! Försöker bära L så lite som möjligt, men det är svårt när hon är inne i värsta gosperioden. 
En vecka kvar till ultraljud och nu börjar jag bli nervös. Många frågar om det inte vore kul med en kille nu och jag kan ärligt säga att än så länge bryr jag mig inte det minsta. En bebis! Med armar (min noja)!  

Fortfarande inte vaccinerad heller, får inte till det. Förhoppningsvis börjar de vaccinera på jobbet nästa vecka iaf, vore väl bra att fixa det där snart...

L pratar med farmor!


RSS 2.0