Tre veckor idag!

Vårt underbara lilla glin har nu funnits i tre veckor här på utsidan!



Förskolan var stängd idag så vi åkte hem till gammelfarmor och fikade efter lunch.





Jag börjar nästan våga tro att vi klarar oss ifrån kolik den här gången. Det borde redan ha dragit igång isåfall.
Men, det finns ju så väldigt mycket annat man kan drabbas av förstås...

Nu har jobbångesten börjat komma krypande. På lördag börjar mannen jobba, usch och fy. Det är så himla trivsamt att gå här och skräpa tillsammans. Men det är nog bra för mig att vara ensam med två barn, jag kanske äntligen lär mig att bli sådär supereffektiv som alla (andra) mammor verkar vara. Social och snygg med ett välstädat hem, oh ja!

Snart godnatt!

Vi var på bvc i förmiddags. Vikt:4670, längd:57! Allt var fint som snus.

På eftermiddagen fick vi trevligt sällskap. Jobbarkompisarna och lilla C kom på besök för att kika på Ellen. Både Lova och Ellen fick fina presenter och vi bjöds på lyxig efterrätt, tack fina ni!





L var helt slut efter dagis, utelek och kompis på besök och formligen stöp i säng ikväll. Hoppas att liten snart gör som storasyster för nu vill jag också gå och sova!

Det har blåst idag!

I fredags lyckade vi skärpa till oss länge nog för att förse tre lagom kräsna gäster med mat och efterrätt. Storebror, Kim och Basse var vårt trevliga sällskap. De stod ut med bebisskrik, lekte snällt med Lova och gav oss en ursäkt att ta varsitt glas vin. Vi insåg att det var förbaskat länge vi bjöd någon på middag och att det borde ske oftare!

Lördagen var mitt eldprov. Är ju bortskämd med att ha sambon hemma hela dagarna fortfarande och i lördags skulle han iväg och kasta pil hela dan. Men vi fixade det galant, jag och tjejerna! Var ute i solen på eftermiddagen; L lekte med en liten kille och jag pratade med hans mamma. E sov hela tiden. Vi åt tom middag innan hon vaknade. Läggningen blev liite körig men funkade till slut.

Idag på förmiddagen har Lova verkligen visat att hon befinner sig i en "utvecklingsfas" och vi har nästan blivit galna. Dessutom sov hon bara i tjugo minuter, typiskt. Efter lunch tog vi oss ut på en promenad läng vattnet bort mot skanstullsbron - mycket lyckat. Skönt för oss allihop att få komma ut och röra på oss tror jag.



Motorstopp lagom vid en skolgård. Amning, lek och mellis innan vi vände och gick hemåt igen.







Vi avslutar med pizza eftersom klockan visst hade blivit halv sex innan vi kom hem igen.



Och så rundar vi av dagen med magont på liten och bråkar med storasyster eftersom vi inte har samma uppfattning om läggdags.



Men nu råder frid för tillfället! Vi tittar på en gammal film och äter choklad, alldeles strax kommer någon av oss säga att vi borde gått och lagt oss för länge sedan. Vi kan ju gå och lägga oss tidigt imorgon...

Grattis älskling!

Idag hade vi tid på soc för att fastställa faderskap. Nu är sambon tvåbarnspappa även juridiskt! Ansökan om gemensam vårdnad lämnades också in såklart. Skönt att ha det avklarat men märkligt att det ska behövas. Reglerna känns som hämtade från stenåldern. Dessutom kan man inte ansöka om gemensam vårdnad eller bekräfta faderskap innan barnet är fött, åtminstone inte i vår kommun. Det kan innebära en del juridiskt krångel (tänker jag mig) om det värsta skulle hänt någon av oss innan barnet fötts. 

Innan dess hann vi med en snabb men mysig lunch hemma hos Lotta. En innedag idag hela dan, fy så deprimerande med snö nu igen. Ett riktigt aprilväder har vi idag, sade jag till Lova. Nej mamma, inget prilliväder svarade hon då och såg lite förargad ut. Man vet aldrig med henne, men nej mamma är ju alltid populärt förstås!

Lillasyster är bra på sådant här! Hon gör så just nu fast i pyjamas, härligt.


Familjehelg!

I lördags var vi och storebror med familj ute hos mina föräldrar och åt middag. Barnen lekte ute hela kvällen och ville inte ens komma in och fika utan satt på altanen och drack te och åt äppelkaka. Långa ljusa kvällar;då är det härligt att vara barn!

Kusinbus vid matbordet!





Plötsligt är lilla brorsdottern inte så liten längre.



Utefikaligan!



Söndagen spenderades med sambons familj i omgångar. Först fikade vi hemma hos morbror och visade upp lillasyster. Lova hoppade studsmatta med storkusinerna;lycka!
Sedan åkte vi hem till svärmor för mycket trevlig middag med hela storfamiljen. Där blev vi kvar tills klockan var alldeles för mycket.

     


Ellen!






Vi tror att lillsyster ska heta Ellen! Vi har velat mellan ett par olika namn, bla Ellen. Men så kom sambon på att Ellen fanns i släkten så då fick det bli det.


Systrar!




Helg!

Fredag och ledig dag från dagis. Vi tog oss ner till Andys lekland och släppte lös vårt lilla vilddjur som åkte kana och hoppade studsmatta tills hon kroknade. Jag kikade lite på henne såklart men satt mest i soffan och ammade eller vaggade vagn. Kan inte klaga;hade parkerat mig där med en kopp kaffe (vilket var tur eftersom vår kaffebryggare tydligen gav upp livsgnistan idag *morr*) och DN.










En vecka!

Har hon funnits till! Solstrålen och älsklingen nummer två. Vi kallar henne lillasyster, ännu inget namn.




Stunder av harmoni!







Mestadels är det lugn och ro faktiskt, idag har jag tom lyckats köra en maskin med tvätt. Men det är klart att vi får känna på lite sådant här också;


Ingen magsjuka!

(Tack och lov!) Men däremot halsfluss, gamla männskan. Nu går han på penicillin och mår snart bättre hoppas jag.

Lillasyster och jag var på återbesök på bb idag och det gick så bra så. Läskigt pku prov togs och överlevdes och så vägdes hon. Ingen större viktminskning, skönt! Idag har hon sovit mycket så jag har både kunnat slöa i soffan och ägna lite tid åt Lova, vilket nog är bra för husfriden. Efter hämtning på dagis fick vi lapa lite sol ute på gården också, underbara vår!

Nu ikväll är det lite grinigt, magen spökar tror jag... Får väl se hur mycket sömn det blir inatt.  

Drabbade igen!

Av magsjuka! När Lova föddes låg Martin och kräktes på bb, den här gången hann vi åtminstone hem... Stackarn har åkt på någon slags influensa och har legat däckad hela dan. Blä! Nu mår han lite bättre så jag hoppas innerligt att vi brudar slipper bli sjuka. Mamma kom hit och räddade dagen! Vi var ute på gården och lekte och sedan premiäråkte vi buss med nya vagnen till sickla och åt lunch. Så skönt att få komma ut, hoppas att vi inte smittade någon bara. 



Väntar på tåget hem. Sol!

   

Imorgon börjar vardagen med två barn. Dagis och återbesök på bb. ("Vardag"... riktigt allvar blir det väl när sambon börjar jobba igen och jag på något vis ska klara mig själv ibland. Tänker inte tänka på det nu!)

Nu är hon här!

Med tre dagars marginal till bf kom hon äntligen ut. En liten syster som inte var så liten; 54 cm och 4230 g föddes med raketfart den 8/4 klockan 7.45.









Idag på eftermiddagen kom vi hem och fick kramas med vår plötsligt väldigt stora tjej.


Vecka 40!

Fem dagar kvar! Jag är helt enorm.



Lova föddes sju dagar före beräknat datum så nu känns det som övertid. Tålamod? Jo men visst!

Sista pulkafärden?

Hoppas jag att vi klarade av igår. Nog med vinter nu! Vi våldgästade mina föräldrar en sväng igår eftermiddag. Fikade och lekte ute i snöslasket en stund.



Mormor lär Lova att kasta snöboll.





Gummistövlar är skitbra eftersom fötterna får plats! Aningens för kallt igår bara.


Näpp!

På magfronten intet nytt! Tror vi går och stressar upp varandra lite här hemma. Vissa tecken finns på att det kan börja närma sig men det kan lika väl ta ett bra tag innan det sätter igång. Sånt här är opålitliga grejer att ha att göra med ju! Stackars sambon är nervös varje gång det är dags att åka in till jobbet nu. Jag har kört en maskin tvätt idag och i övrigt ignorerat den fantastiska röra vi lever i. Vi var ute och lekte en stund på eftermiddagen, riktigt skönt. Hade Lova fått bestämma hade vi nog aldrig gått in igen. 

Såpbubblor!

 

Vårstädar lite!





Lova vid frukosten imorse: Såhär gör hon när hon dricker! Vem då? Pippi! (Och så sörplar hon, det är tydligen viktigt.) Ahapp! Ja, sämre förebilder för småtjejer finns ju sannerligen idag.


Äggrullning och påskkalas!

Idag har vi varit hos moster och firat påsk. Jag fick närmast en värmechock när jag klev ur bilen, vilket fantastiskt väder!

Traditionsenlig äggrullning! Lova var inte jätteintresserad utan grävde i sanden och stack iväg på egna äventyr. Ägget plockade hon sönder och slängde på marken. Jag som hade stora förhoppningar på vinst i år (barnen vinner oftast) fick se oss besegrade av morbror. Martin gick åtminstone till final!













Nu; en god natts sömn och en bebis imorgon? (Håller tummmarna!!!!)

Glad påsk!

Första påskpyntet har burits hem från dagis! Jag har aldrig sett nånting finare såklart.



Martin och Lova har ätit påskmiddag hos farfar och Tove ikväll. Jag tål inte kattrackarn de har utan fick en skön kväll i soffan istället. Har kollat på film och fixat med fotoalbumen, lagom mycket action för min del. Känner mig rätt osocial just nu. Går här och väntar och vankar! Nio dagar kvar nu!






Ute på äventyr!

Igår åkte jag hela vägen in till stan, vaggade bort till jobbet och hälsade på en stund. Det är ju faktiskt trevligt att vara där när man inte måste och får gå därifrån när man vill. Efteråt köpte jag påskägg till Lova, lunch på stan och sedan hem. Helt slut och förvärkar på kvällen. (De gick över, lugn! Ingen bebis på gång än.) Jag ska inte dra igång någon klagovisa igen men kroppen är rätt så trött nu. Jag lär hålla mig skapligt lugn nu den närmsta framtiden.

RSS 2.0