På lekplatsen!


Båten var kul!


Önskas mera fart tro?

L städar!


Hemma idag!

Idag är jag ledig så L och jag är hemma och myser. Det kändes så himla skönt att inte behöva dra iväg till dagis imorse, även om vi brukar kunna ta det lugnt de dagar hon ska dit så är det skillnad att inte ha en tid att passa. Vi åt frukost i lugn och ro, sedan lekte hon en liten stund och så klädde vi på oss och gick ut i snön. Iväg till lekplatsen som har gungor, hon älskar att gunga precis som jag gjorde när jag var liten. (Och faktiskt fortfarande gör.) Hon gungade, åkte på snurrkarusellen, hoppade omkring på båten och satte sig pladask i en vattenpöl. Synd bara att vi inte har någon pulka (det har känts onödigt eftersom det inte blir tillfälle att åka så ofta) annars kunde vi åkt i slänten bredvid lekplatsen.
Hem för lite lunch, jag gjorde en halvt misslyckad omelett som hon glatt åt upp och sedan var det dags för vila. Nu sover hon sedan en och en halv timme och jag har bara slappat under tiden. Så skönt!

Nätterna är förresten fortfarande fantastiska! Hon somnar vid åtta, oftast efter lite protester och sedan sover hon nästan hela natten. Inatt vaknade hon första gången klockan tre och då lade jag ner henne i sängen igen så somnade hon om. Sedan vaknade hon en gång till och fick komma över till vår säng, där sov hon till halv sex ungefär. Med lite välling kunde vi ligga kvar till klockan sex. Men då var hon pigg och sade; änna ampo. "Tänd lampan". Visst vore det väl skönt om hon somnade lite tidigare och framförallt vaknade senare men just nu känner vi oss välsignade. Det är inget vrålande hela kvällarna längre och vi slipper gå upp en gång i timmen och vagga ett storgråtande barn. Dessutom sover hon runt två timmar mitt på dagen. Mer kan man inte begära och bara för ett par månader sedan hade jag svårt att föreställa mig hur det skulle vara att få sova en hel natt. Tänk vilken lycka...

Grattis kära bonusfarmor!

Hipp, hipp hurra och stort GRATTIS till bonusfarmor idag! M och L var där och firade men jag jobbade som sagt.
Lova och Danielle lekte och stojade, soffan fick sig en rejäl omgång som de hoppade småskruttorna.









Natti, natti!

Idag jobbar vi!

Nej, någon långpromenad blev det verkligen inte igår. Hu, vilket väder! När L skulle sova efter lunch gick jag bara utanför porten med vagnen och stod där en kvart ungefär. Tur för mig att hon somnar i stort sett när man lägger henne ner i vagnen, tack för det dagis! Sedan sov hon länge, jag fick väcka henne efter två timmar igen. Vi åt mellis, hoppade in i bilen och köpte en mjukisapa (L är väldigt inne på apor just nu, så det kändes passande) innan vi åkte för att hälsa på storebror med familj.

Den nya famijemedlemmen var himla liten, söt och sov mest hela tiden. De stolta storebröderna for omkring som yrväder och L försökte hänga på, mycket intresserad. Vi fikade och efter att ha fått gosa en kortis med bebisen (som inte har något namn ännu) åkte vi hem och åt taccos.

L somnade sent men sov bra sedan, vilket jag är tacksam för eftersom jag hade nattvakten. M jobbar tidigt idag men lät mig få en liten sovmorgon imorse, tack hjärtat! Snart ska jag också sticka till jobbet, kommer hem när L sover ikväll, blä!

På helgen får man sova!

Äntligen helg, med sovmorgon och slappande familjemys här hemma! I fredags åkte vi och handlade med Lotta och skatten, vi kände oss som familjen annorlunda där vi gick med två små barn och fullproppad vagn. På kvällen hängde vi här hemma, åt middag och myste innan M skjutsade hem våra två bonusfamiljemedlemmar.

Idag har vi sovit, L sov ända till halv åtta imorse och sedan sov M och jag lite till i omgångar innan det var dags för L att sova middag. Då sov hon i över två timmar innan vi väckte henne. På eftermiddagen kom farfar och fikade, himla trevligt att ses för det var ett tag sedan. Ikväll har vi ätit pizza, L somnade vid åtta och efter det har vi mest suttit framför dumburken. Melodifestival och film, nästan helt förslappade efter vår inomhusdag har vi bestämt att imorgon får det bli långpromenad. 

Imorgon måste vi dessutom ge oss iväg och handla något fint åt den lilla flickan som kom till världen tidigt imorse (lördag). Storebror och I har fått sitt tredje barn efter en snabb förlossning och killarna har fått en liten syster. De åkte hem redan samma dag så förhoppningsvis kan vi åka dit och hälsa på imorgon.  

Godmorgon!


Farfar!


L dissikerar resterna av min pizza.


Vi tittade på mora träsk häromdagen; mycket spännande.


Trevlig helg och sov gott!

Nätterna blir bättre igen!

Jag vet inte om jag vågar skriva om det här egentligen, det kanske sabbas om jag gör det. Vi har något slags genombrott i sovandet här nämligen. Härom natten sov L i sju timmar i sträck och det har nog bara hänt en eller två gånger i hennes liv. Dessutom har hon ändrat hur hon sover, de senaste dagarna har hon stökat en del vid läggningen och vaknat ett par gånger på kvällen. Men sedan har hon sovit utan att vakna till morgonen. (Tyvärr tidigt på morgonen,imorse fick en trött Martin kliva upp halv sex efter att ha jobbat sent.) Annars har småtimmarna varit de knöligaste och hon brukar få välling vid fyra-fem men nu verkar hon inte ens särskilt hungrig när hon vaknar. Det ska bli spännande att se hur det utvecklar sig när hon blir helt frisk igen.

M jobbade sent igår och ikväll är det match. Jag jobbar tidigt så vi har inte setts så mycket de här dagarna, skönt att det snart är helg och vi är lediga!

Idag har vi varit och badat, L och jag. Äntligen lyckades jag och storebror vara där samtidigt, L och kusinen A hade skoj och "kastade boll" i vattnet.  

Snart ska jag också gå och lägga mig (L somnade redan halv åtta) inför min sista tidiga morgon den här veckan, jag måste gå upp strax före fyra imorgon och det känns träligt.

Lediga dagar!

Två "lediga" dagar tillsammans har vi haft nu, jag och sambon. Igår jobbade jag tidigt, slutade redan halv tio så då passade vi på att ta en sväng på stan. Shoppade lite och käkade lunch innan vi vände hem för att visa mormor hur Lovas dagis ser ut. Hon ska nämligen hämta L en dag nästa vecka och ville veta var det låg, dessutom är det ju bra om personalen vet vem hon är.. 

Jo, vi är sådana hemska föräldrar som låter vår dotter vara på dagis fast vi är lediga! (Om du undrade.) L går korta dagar och har knappt hunnit skolas in eftersom vi har varit sjuka. Alltså tycker vi att det är bra om hon är där mycket nu i början. 

Idag jobbade M sin första dag! Han jobbade tidigt som tusan och var hemma före tolv. Jag hämtade L efter lunch eftersom vi skulle få besök av farmor, E och "kusinen" D. Av olika anledningar dök de upp lite senare än tänkt men det var mysigt att ha L hemma. Sedan hade vi fullt hus här på eftermiddagen. Glada blev vi när även bonusfarmor, K, M och Tobbe kom hit och fikade och åt middag. Barnen lekte och röjde, de verkar komma rätt bra överens. Vi får se till att ses lite då och då, det var roligt att ha er här!




Tyvärr blev det inga bra bilder men de hade ett riktigt pusskalas våra tjejer!


Alldeles spontant var det också. (Åtminstone i början.)

Namnprat!

Jag har inte så mycket att berätta om just nu. L går på dagis och jag jobbar. Efter rapport från personalen och det vi ser när vi hämtar och lämnar har hon det bra. Äter, sover och leker. Skönt! Idag har jag haft möte hela dagen och nästan inte träffat min lilla skrutta alls.

Nätterna är lite stökiga med rätt många uppvak nu, det verkar som att hon har ont i magen. Suck! Vi försöker fundera på vad hon har ätit men kan inte komma på något särskilt.

Glömde ju skriva senast om det stora som hände när vi träffade Lotta och skatten. Lova sade deras namn! Både Lotta och jag blev nog alldeles tårögda när det plötsligt kom ett ganska klockrent "otta" och så pekade hon på sin tant. Hon försökte med skattens namn också men det var knepigare. "Eje" var väl det närmaste hon kom. Gullungen verkar precis ha börjat fatta det här med namn och det är faktiskt störtkul när hon testar hur det ska användas. Ett tag gick hon omkring här och ropade attiin och fnissade när pappa svarade. 

Jahapp, nu ska jag försöka sova lite. Ska ju upp och jobba imorgon, suck och gnäll.

Godnatt! 

Besök hos skatten och skattmamman!

Igår var vi och handlade hela eftermiddagen, först en ny dvd till Martins stora glädje. Vår gamla surrar och brummar och väljer lite godtyckligt ut vilka skivor som kan spelas. Sedan var det mathandling och efter det in med en nu ganska motsträvig Lova som inte ville åka bil mera. Och sedan var det äntligen dags att åka och träffa Lotta och skatten! Vi har ju inte setts på ett bra tag nu och skatten blir bara större och större, plus att det är tråkigt att inte få träffa Lotta. Nåja, nu åkte vi dit och fikade i ett par timmar och det var jättemysigt! Lova verkade inte särskilt sotis på skatten men inte helt välvilligt inställd heller, särskilt inte när vi försökte få dem att ligga och gulla lite i hans babygym. Hon blev lite hårdhänt och ville gärna peta och slå lite på honom. Lotta var lugn men M och jag var rätt nervösa för att hon skulle peta honom i ögonen. Hon verkar tycka att han är ganska intressant hursomhelst och det är som Lotta sa; bäst att de gillar varandra för de kommer ses en hel del i framtiden. Igår kväll hade vi en väldigt trött tjej som somnade med vällingen och som faktiskt sov ganska bra på natten.




Gullungar!


Både M och jag fick snusa lite bebis och det var himla gosigt.



Hm, L somnade bra ikväll men nu har hon vaknat två gånger och verkar inte kunna somna om. M är inne och försöker natta om men hon fortsätter gråta. Kanske blir det körigt inatt, är väl lika bra att ställa in sig på det. Tur att M är ledig imorgon och att jag för en gångs skull kan bestämma själv när jag ska åka till jobbet. Det är tänkt att L ska gå på dagis imorgon efter att ha varit borta en vecka så det vore ju bra om hon är pigg då.

Kalasbilder!

Nu är de hemma igen, mina kära! L hade haft en toppenkväll och sov så djupt att hon inte vaknade när vi klädde av henne och lade henne i sängen. De senaste nätterna har hon sovit jättebra, hoppas att det fortsätter så.

På väg ut, kolla vad lång hon är!


Hänger med farbror Tobbe.


Bonuspuss till Jonte.


Lycka är en lång trappa att knata upp och ner i. Rebecka hjälper till, M var glad att han fick vila benen en stund.

Födelsedagsfirande!

Idag firas lillkusin D och farbror Tobbe som fyllde år i veckan! Grattis, grattis och förlåt att jag inte är där och firar er!
Jag fick en släng av illamående och magont igen inatt, det börjar verkligen bli långtråkigt nu. Alltså håller jag mig hemma ikväll, även om det känns bättre nu så tänker jag inte riskera att smitta någon. Jag är fortfarande avskräckt sedan i julas när vi smittade halva släkten med magsjuka. M och L åkte iväg däremot, farmor skulle få alltför svår abstinens annars och L tycker nog att det är roligt att få träffa allihop.

Så nu passar jag på; ligger i soffan och tokblundar för bombnedslaget som vi kallar hem medan jag tjuvkikar på melodifestivalen och dricker te.

Idag har jag testat teletubbies på L och visst gillade hon de små otäckingarna! Vi försöker hålla nere tv-tittandet så mycket som möjligt men det kan ju vara bra att ha små knep att ta till om det behövs någon gång.

Pust!

Idag har hon humör lilla skrutt! Med en förkylning som inte vill ge sig har jag inte alltid tålamod att vara pedagogisk och lugn. Nu sover hon middag, puh. Jag ska ta en kopp kaffe och bara sitta så att jag orkar vara en bra mamma när hon vaknar. Sövningsrundan blev rekordkort idag, jag vägrar gå i onödan i det här vädret. Två varv runt gården räckte, hon somnade på två minuter. Tack för det åtminstone!

Dagens fotoprojekt!

M roade sig när vi var ute på gården och jag fick fota. Det blev väl inte så tydligt men rätt gulligt!

Martin och Lovas fotavtryck.


Familjens högerhänder.

Bara en vanlig hemmadag!

Vi har haft en bra dag idag. Sovit i omgångar, även L verkade trött idag och somnade tidigt både efter lunch och nu ikväll. Det är ju en liten välsignelse att det inte blir krångel när M är borta på kvällen och det var verkligen en smärtfri nattning. Bada, pyamas, saga och sedan välling i soffan. Hon somnade med flaskan i munnen och åt nog större delen sovande tror jag. Sedan var det bara att bära in henne i sovrummet där hon fortfarande sover sött i spjälsängen. Så skönt!
(M har match idag; han kastar pil Jonathan. Den ädla pubsporten dart!)

Klätterapa! (Eller bapa kanske..)


Rutschkana i snön!


Pusskalas!


Roligast på gården är trappan, hon börjar bli duktig nu.


Vi lyxade med pannkakor och grädde till middag. L åt grädde och drack mjölk, hon verkar inte gilla pannkakor faktiskt!

En liten härmapa!

Ja, det har vi här hemma just nu. Det har ju hållit på ett bra tag men nu härmar hon nästan allt hon hör. Det blir inga perfekta uttal förvisso men ibland får hon till det klockrent. Vi får oss en del ordentliga gapskratt jag och M och L blir glad och skrattar hon också.
Några favoriter;
 Nanng - pang. Så fort något välter eller man tappar en sak (eller hon kastar något i golvet) så hör man ett glatt "nanng".
Bing - plinget när micron värmt färdigt.
Bapa - apa; charmade sockorna av personalen på dagis. Särskilt som hon brukar härma en apa också! (Även bada.)
Pläpple - äpple.
Titt ee - sitt ner. Samtidigt som hon står upp överst på tripp trappen.
Nänning - välling. Såklart, det gäller att kunna tala om vad man verkligen vill ha!

Jaja, färdigskrutet för idag men roligt har vi iaf! Inte många knop har gjorts denna onsdag, inomhus hela dagen förutom den obligatoriska sövningsrundan. Vi mår väl ungefär som igår fast L verkar lite piggare faktiskt. Imorgon är M hemma, det ska bli skönt (och trevligt med hans sällskap) för då kan vi passa på att sova ut lite. Jag blir hemma från jobbet resten av veckan och tror att L får vara hemma hon också. Plötsligt känns det lite lyxigt att få vara med henne hela dagarna (även om det sabbar lite att vi är sjuka) och hon har bara gått på dagis i två veckor. Jag har ju jobbat ett tag iofs..

L gillar sin mössa just nu och tar den på sig ofta.
 

Sambon börjar jobba igen!

Martin har jobbat idag. Han ska köra med handledare i två dagar eftersom han har varit borta i mer än ett halvår. Så L och jag var ensamma hemma idag och har roat oss hysat. Städat lite, tagit en promenad, lekt på gården och badat i baljan. Äventyr efter äventyr! Vi mår ganska skapligt både hon och jag, för att vara magsjuka alltså. Vi måste fått en mild variant. Men det känns ändå bäst att vara hemma och hålla sig borta från andra så vi inte smittar ned någon.  Så vi blir hemma imorgon också.

Nätterna (och kvällarna) är usla nu när hon är sjuk. Det går bra med nattningen även om hon protesterar och hon somnar ganska tidigt men sedan är det bara krångel. Hon vaknar ungefär en gång i timmen, ibland oftare. Det är lite jobbigt. Förhoppningsvis blir det bättre när hon blir frisk.

Ibland hämtar hon nappen i skåpet och går runt med den en stund. Tröttnar ganska snabbt.

L i badartagen.

Soffmys med välling.


Undrar förresten varför barn tycker så mycket om välling? Jag har smakat några gånger och det är verkligen äckligt. Men jag skulle väl inte gilla bröstmjölk heller antar jag.. Äh, nu tröttsvamlar jag bara.

Godnatt!

Titta hur pappa gör!

Sådana här fina grimaser gör min dotter åt sin far som sitter mittemot och inte uppmuntrar henne alls, hahaha
  
  

Dagisbacillerna anfaller!

Så var det vår "tur" slutligen att bli smittade av det som drabbat barn, personal och antagligen en del föräldrar på Lovas dagis. Både M och jag är lite hängiga och L har ju varit snuvig och kinkig. Idag fick snuvan sällskap av någon slags magsjuka och vi har bytt många blöjor på L under kvällen. Hon kräks inte tack och lov men vi fick skura golvet ändå eftersom hon fick lufta rumpan en liten stund efter badet.. Efter en hel del velande sjukskrev jag mig imorgon. Jag är inte superdålig men har ganska låg toleransnivå när det gäller att jobba magsjuk. Det tråkigaste av allt är att vi äntligen hade bokat in en dejt med Lotta och skatten imorgon. Det var så länge sedan vi sågs och skatten blir så stor så fort! 

På något sätt känns det ändå skönt att de senaste nätternas sömnstrul (kanske) fått sin förklaring. Igårkväll var jag gråtfärdig när L helt uppenbart hade ont i magen och vaknade hela tiden. Hon skrek så att det skar i hjärtat på mig och jag kände mig alldeles hjälplös igen. Då kändes det som att det aldrig skulle gå över och att hennes mage aldrig skulle sluta plåga henne och oss. Men även hon måste ju råka ut för vanligt magont och magsjuka, bara inte allt jobb med sömnen varit i onödan nu. Psykologen sa att man får vara beredd på att få börja om från början med en del barn när de varit sjuka. Suck! 

RSS 2.0