Inte illa!

Ensam med barnen och läggningen gick bra! Mamma var här och åt middag med oss och det räddade kvällen tror jag. Skönt med sällskap helt enkelt! Sedan tog det en stund att varva ned Lova men vid nio somnade hon iaf. Jag trodde faktiskt att Ellen skulle somna då också men hon har legat och tjoat här i ungefär en timme, hur glad och klarvaken som helst. Nyss somnade hon också så nu får vi se hur länge friden varar.

Såhär kan det se ut kvällstid. He!


Söndagsmiddag hos svärmor!

Och det var lugnt i byn. Trevlig gårdsfest på lördagskvällen gjorde att alla var ganska dämpade...
L provade sin nya balanscykel och tyckte att det kändes allra bäst att leda den. Hon tar allt i sin egen takt hon.

Jag fick paket!



Diadem från Turkiet till Lova!





Min unge i ett nötskal! 





Idag har vi varit och badat med Ellen och nu kunde M vara med, mysigt. Ellen verkar helnöjd i vattnet och tjoade förtjust när hon såg bassängen.


Ellen i gammal klänning!

Min mamma har fotograferats i den, jag och sedan Lova och nu var det Ellens tur. Mamma var nio månader när hon hade den, Ellen är inte ens fem månder och det var på gränsen att hon kom i den nu. Armarna var lite för runda.

Söt som spunnet socker!














Jomenvisst!

Det ÄR nog dags att sova mindre på dagen nu. Idag sov Lova en kvart ungefär mitt på dagen och somnade strax före åtta i soffan. Sedan fortsatte hon sova när vi kom hem och lade över henne i sängen, efter en vällingpaus bad hon själv om att få gå och lägga sig! Undrar just när hon vaknar imorgon bitti...

Vi har alltså varit hos mormor och lekt idag (morfar var på sjön men kom hem på kvällen) härligt höstfriskt i luften och det bidrog ju såklart också till den tidiga kvällen.










Ajustdet!

Den här bönan!



Vänder sig nu och liksom snurrar åt sidorna. Viss antydning till bakåthasande märks också.
Ljuden ändras, ibland låter det som att hon säger mamma! Hon är mest glad, fortfarande. Och så är hon enormt förtjust i sin storasyster. Hon dreglar hysteriskt och är tamejtusan på väg att växa ur storlek 74, stora damen!

Sömn är för veklingar!

Jag förstår uppriktigt inte hur jag ska fixa kvällarna på egen hand när sambon jobbar. L sovvägrar just nu och båda barnen är som grinigast på kvällen. Funderar på om det är dags att kapa middagsvilan för Lova men det kommer ju betyda att hon är supergrinig redan runt middagstid. Åja, det blir som det blir!

Nu väntar ledig helg tillsammans, hurra!


















Ensamma!

Hemma, jag och tjejerna! M klev upp innan tuppen och åkte till jobbet. Strax efter det, vid sex ungefär vaknade Lova och hojtade godmorgon. Hon gosade ner sig hos mig så jag fick sova en halvtimme till iaf men lite före sju var det verkligen morgon. Nu sover båda två (fantastiskt) och jag latar mig i soffan.




Vi har varit i stan!

Ellen och jag, på shoppingtur idag! Jag behövde nya skor så jag kan promenera bra och fort. Efter en mysig fika på kulturhuset så vågade jag mig in på Foot locker i gallerian. Det var en lyckträff! Supertrevlig personal som hjälpte mig med storlekar och sulor och som bar vagnen upp och ner för trappen till kassan. Service som gör att jag vill handla alla mina skor där och som gjorde att jag bar ut mina rea-converse med ett leende. 

Efter att ha fått lite mat och gos var Ellen så vänlig att hon somnade djupt och lät mig botanisera på HM i lugn och ro. Sedan sov hon sig igenom vår färd i lunchrusningen och hela vägen hem. Under kvällen har det kinkats från båda våra damer men nu råder frid och jag ska också snart vika ner mig. Imorgon är det ledig fredag igen!



 

Dilemma!

Det är svårt det här med att hitta en ny bostad. Gärna nånstans där vi kan bo länge, där barnen kan skaffa kompisar och där vi kan trivas allihop. Riktigt svårt är det, jag säger bara det!


Badstart!

Vi har ju badat en del med Lova och nu var det Ellens tur att prova. Det kändes ganska självklart att vi åtminstone ska gå nu när hon är bebis och så får vi se hur länge vi fortsätter. Dömysigt var det, hon toktrivdes och jag med!

Före:



Efter:



Lite mellis till mamma innan dagishämtning! Mums!





Sedan fikade vi på sandlådekanten med morfar.


Ståbrädan!

Används flitigt och L tycker fortfarande att det är jättekul att åka på den - praktiskt! Syskonvagnen ställdes undan inför visningen och har inte åkt fram ännu. Blir den någon längre utflykt så får man väl plocka fram den igen. Men det funkar rätt bra med vagn kombinerat med den asbraiga ergoselen. Ellen är jättenöjd i den och eftersom jag bär med tyngden på höfterna så är det inte särskilt tungt heller.



Vi såg en jättestor kryssningsbåt lägga ut. Mamman var impad; oj titta Lova vilken stor båt!
L: Mm, mamma den kan man inte bära. Nej det kan man ju inte, enkelt som så!



Jag och barnen fick så fina presenter idag!!! Tack Elli, världsklass!



Kvällsmys och sagoläsning! (Läs: lugnet före stormen! Men nu sover de allihop.)




Åka buss!

Är kul, så det gjorde vi igår! Ut på Värmdö för att hälsa på mormor och morfar. Sambon slöt upp senare när han jobbat färdigt. Han åkte inte buss!

Återigen; vi leker tåg. Nu briobana, asch!





Det kommer en liten mus...





Idag är vi bara hemma och slappar!


Liten växer och växer!

Det var dags att rota fram större storlekar igen!



Och nu är vi visst inne i den rosa eran!



Idag är det ledig fredag vilket inte innebar någon sovmorgon! Vi drällde omkring här på förmiddagen, fikade hos gammelfarmor på eftermiddagen och passade sedan på att handla ihop med halva Nacka på Ica. Och så avslutade vi med att leka tåg i vardagsrummet hela kvällen. (Jaha, och vad ska man göra liksom? Eh, men Lova vi kan väl låtsas att vi åker båt istället? Nähej då, ämen vad fan! Om vi låter henne hållas går det över då?) 







 

Som en vanlig familj!

Även denna skiftarbetarfamilj kan leva ett Svenssonliv tydligen! Sambon jobbar morgon den här veckan och jesus vilken skillnad det är att vara två vuxna hemma kvällstid. Hjälpas åt med hämtning på dagis, matlagning och turas om att läsa saga och natta. Och inte minst att ha sällskap av en annan vuxen vid matbordet och i soffan en stund när barnen somnat. I like it! Hur gör jag nu för att ha det såhär när vi ska jobba båda två sedan? Har ingen bra lösning på det problemet!

Pratar med farmor!













Det börjar gå upp för mig nu att vi faktiskt ska flytta i höst! Det är ju bra och nödvändigt och så men samtidigt känns det lite sorgligt. Sambon tycker nog att jag är lite fånig men jag trivs så bra här och det var ändå här vi blev en familj. Jag kommer sakna himmelsutsikten från köksfönstret och tutorna från kryssningsfartygen, kinesen och att gå och strosa på kajkanten. Och förskolan med kompisar och trevliga föräldrar. Nu får vi börja om från början! Men det är inte dags riktigt ännu...

Andra dagar blir det si!

Och vissa dagar blir det så! Idag började det bra med mys i sängen med stora tjejen när den lilla sov. Sedan skulle den egna viljan visas och regnkläderna var kvar på dagis. Leta fram andra skor att ha till dagis och övertala Lova att sätta på sig strumporna.
Trösta Ellen.
Övertala Lova att gå på toaletten innan vi går. Mata Ellen som gråter hysteriskt.
Försöka övertala Lova att prova gympaskorna jag rotat fram. Ellen kräks på golvet i hallen och på sin body.
Byta kläder på Ellen och hålla ett öga på Lova som vill borsta Ellens hår samtidigt.
Ta på Lova skorna som faktiskt passar! Komma igåg att ta på mig själv kläder och skor.
Klockan nio när vi skulle ha varit på förskolan står vi äntligen i hissen. Och sedan går det ganska bra ändå. Vi kör rally med vagnen och ståbrädan och alla är på bra humör igen.

Nu; hemma och pustar lite.

Härligt!

Jag har haft världens mysigaste eftermiddag med Lotta! De där få tillfällena när vi kan ses nästan ensamma är så guld värda. Det är skitkul att ses med barnen och jag blir jätteglad när jag får en chans att träffa Skatten men det är ju ändå ren lyx att ses bara vi. Hinna prata, långa stunder utan att jaga barn samtidigt. Tack så mycket, älskade vän för att du finns!

Jag köpte en födelsedagspresent till Lova också, jag som aldrig är ute i god tid minsann. Men jag är rädd att den skulle sålt slut om jag hade väntat. En klänning med bilar, känns perfekt. Hon älskar ju sina bilar och vill alltid ha klänning, givet liksom.

Nu ska jag baske mig hoppa i säng!

Rivstart!

På vardagen! M började jobba idag efter vår maratonledighet tillsammans. Plötsligt var det bara jag och barnen, plötsligt skulle jag klara mig själv och dessutom passa en massa tider! Det gick skitbra! Jag lämnade L på förskolan och det var bara glada miner. E låg vaken i vagnen medan jag pratade med personalen och spanade på L och sade inte ett pip. När vi gick hem somnade hon och fortsatte sova medan jag fixade kaffe.

Efter en timme hemma var det dags att dra iväg igen, nu till bvc för vaccinering. Hu vad hon skrek, å vad jag fick ont i hjärtat. Efteråt däckade hon och sov i flera timmar. Nu på kvällen har det varit lite grinigt, hon har ont stackars liten. Hoppas hon mår bättre imorgon!



Efter ett par timmar hemma var det dags att hämta L på dagis. Lite fusk var det ju nu eftersom E var helt utslagen på eftermiddagen men jag har ju kommit i tid hela dan tamejtusan!

Vi lekte ute en stund, L var fortfarande uppspelt efter dagisdagen. Hon hade haft det jättebra och verkade helnöjd med att få träffa sina kompisar igen.

Vid middagen idag var E skapligt pigg så vi fortsatte med smakportionerna, tredje dagen nu tror jag. Hon är väldigt intresserad när vi äter så det kändes som att det var dags nu.

Idag var det väldigt spännande:




Lova - dagis 2-0!


Nej då, jag bara skojar! Idag gick det finfint att lämna, haha! Hoppas hon fortsatte vara lika nöjd när jag hade gått.

Glasskalas!

Har jag haft idag för den närmaste familjen. Nåt måste man ju göra för att väga upp att man blir gammal som gatan. 

Fina presenter fick jag också! Ljuvligt armband, biletter till Ozzy (så jädra kul) lyxbehandling för kroppen av sambon och lyxbehandling för själen av Lotta. 











På förmiddagen var vi och skrev kontrakt hos mäklaren, nu är lägenheten såld! Tjoho!!! 


Lova - dagis 1-0!

Lova: jag vill inte gå till dagis!
Vi: jo men det blir jättekul, du får träffa alla dina kompisar också!

Sålunda övertygad gick hon med på att gå dit. När vi kommer fram möts vi av en lapp på dörren...
Tänk att man aldrig kan komma ihåg åtminstone de viktiga sakerna, som typ att förskolan är stängd för planering!
Suck!

Gotland runt!

Blev det inte i år heller. Vi höll oss mest vid huset och gjorde de vanliga utflykterna. Men så blir det när det går ett par år mellan gångerna man är där, man vill se vad som har hänt sedan sist. Det förändras ju, de gamla favoritplatserna är inte öde längre. Det är kö vid bageriet och i GT skriver Alex Schulman krönikor. Gotland har visst blivit inne! Men lika vackert och lika avkopplande som alltid (förutom de två barnen man ska hinna med då) och nu känns batterierna skapligt laddade.

Återförenade systrar!



Man kan bära stora barn i sele också!





Lova rider för första gången.  



En morgontripp till bageriet!























Storasyster roar lillasyster!



Snart är det dags för vardag igen!

Snart!

Får vi träffa Lovisen igen! Jag längtar efter att få kramas och lyssna på allt som hon har gjort.

Och nu börjar sambons sista lediga vecka! Vi ska njuta och hoppas att den räcker länge, för fy vad det kommer kännas pestigt när han börjar jobba igen. Vardagsstressandet tar fart, på både gott och ont förstås. Det är ju lite spännande också. Dagis igen och träffa kompisarna, förhoppningsvis gå på simskola och babysim (jädrans, måste boka) och kanske lite plugg för mig om vi får ihop det.

Men; som Birk säger - "glöm vintern, det är sommar nu"!




Rockad!

Men tack och lov inte rollad i leran! Sonisphere tod på schemat idag, julklappen från hjärtat alltså. Han skulle rulla barnvagn och jag skulle få roa mig. Jag stack in på området en sväng medan M tog en promenad med sovande Ellen i vagnen. Sedan kom jag ut och ammade och så åkte de hem, flaskan fick helt enkelt duga åt damen och skulle det bli kris fick vi väl mötas upp igen. En chansning som gick hem! Hon hade varit ledsen ett par gånger men det hade funkat fint att vara ensam med pappa, skönt. Jag hade lite ångest just när vi skildes men sedan gick det bra faktiskt. 





Kolla in lämmeltåget i bakgrunden, det var så galet mycket folk!



Uppe vid universitetet fanns det tak, hurra!

 

Regnet vräkte ner så kameran fick åka hem med sambon. Jag blev plaskvåt, det droppade om jeansen och skorna var fulla med vatten. Inte jättekul och många gav upp, men inte vi. Alice Cooper, lite Iggy, bästa Motley och Iron Maiden hann jag se. Finfint sällskap och en dag jag verkligen kommer att minnas.

Fina M kom och hämtade, himla skönt att slippa ta sig hem i åska och hällregn kommunalt. 

Harmoniskt och lugnt utan mig här hemma!

 

Ett par lätt begagnade converse?


Dagarna de går och går...

  • Ensamtid (nästan) med bästa Lotta och Skatten fick jag i onsdags. Middag och lite skattbus hanns med innan han hoppade i säng. Sedan fick vi lite ensamtid när Ellen hade somnat. Bara sitta i soffan och snacka (och gluffsa choklad förstås) var lyx!







    Annars har vi städat och röjt här hemma, pratat med Lova i telefon - hon har det hur bra som helst - och försökt njuta av lugnet lite men det är svårt. Man får liksom dåligt samvete för att vi har det bra utan Lova. Det är bra att vi snart får träffas och kramas!

    Idag har vi hälsat på släktens näst nyaste medlem, Lovas och Ellens syssling som är två månader. Lång fika och förlossningssnack såklart, följt av en promenad hem i kvällssolen. Undrar när den där känslan släpper, den som säger: men fan vad märkligt - här sitter du och jag med varsin bebis! Hur gick det till? Är vi alltså vuxna nu?
    Åhej åhå!

    Imorgon blir det rock!! Tjoho! Hoppas bara att Ellen klarar av miljön och att det finns ett lugnt hörn nånstans där hon kan trivas. Jag har laddat för det här sedan jag fick biljetterna i julklapp av min älskling och nu är det äntligen dags! Håll tummarna för att det inte regnar på oss!

Saknad!

Vår stora lilla tjej har åkt med mormor och morfar till sommarstugan och inget är sig likt här hemma utan henne. Skönt för både henne och oss och praktiskt just nu, men mest konstigt och tomt. Hon ska vara där nästan en vecka utan oss och hon har aldrig varit ifrån oss så länge förut. Älskade unge!



L for iväg i förmiddags och vi drog raskt iväg till bvc för vägning och mätning; 8490 g (!) och 66 cm lång.
Sedan har det sovits, shoppats barnkläder på Name it, mat på Ica och plockats planlöst i lägenheten.

Ännu ett lantställe!

Vi är lyckligt lottade som har många runt oss med fina ställen att åka till. I helgen var vi hos farfar och Tove över dagen. Bjöds på god lunch och sommarens kanske sista jordgubbar. L badade såklart!



















En härlig dag och Lova var helnöjd med att få busa med både farfar, Tove, morfar och mormor.

Jag tar för många bilder!

Fredag och lördag har jag tagit över trehundra bilder. Lite kan jag skylla det på att kameran är ny; det är roligt att fota och jag håller på att lära mig hur den funkar. Men vad ska man göra med alla bilder? Får börja lägga upp mina favoriter här iaf så gör jag något av några fler bilder.

Godismuta! Ibland gör man (vi) sådant för att ens barn inte ska somna i bilen på vägen hem och sedan vara vaken halva natten. En sådan där sak jag inte trodde att jag skulle göra när jag fick barn innan jag fick barn.



Veckans finaste på Ellen tror jag.












Jag fick farmors folkdräkt i present av min faster. Kände mig lagom fånig när jag provade den men lovade att jag skulle bära den offentligt när den passar. (Handen i sidan är icke en modellpose utan jag håller ihop kjolen eftersom den var för smal/min midja för bred.) Faster har sparat farmors bröllopsklänning också...





Veckans födelsedagsrace är slut!

Det avslutades av den äldsta och den yngsta. På fredagen firade vi gammelfarmor. Halv storm ute och vinden tjöt i ventilerna däruppe på elfte våningen. Supergod tårta och Martin gjorde sedan (efter instruktioner från farmor) middag åt oss. 







Lördag: barnkalas! Lilla C, Lovas kompis sedan magen fyllde tre och hade kompiskalas. Helt galet och all cred till föräldrarna som rodde projektet i hamn mycket lugnt och sansat!





Födelsedagsbarnet!



En braig fiskdamm med russin, ballonger och såpbubblor! Dagens ord för övrigt; såpbubblor- verkar finnas lika många varianter som barn. Blåsbubblor säger Lova, såsbubblor hörde vi idag tex.



Vi fick stanna kvar på middag och bjöds på grillade kycklingspett, fantastiskt gott som vanligt när man får mat hos fam W.





Bulltjuvarna!
Efter maten upptäckte vi plötsligt att det var alldeles tyst... för tyst. Så vi tittade in i vardagsrummet, där satt två nöjda tjejer och mumsade på varsin bulle som de hade norpat ur en påse i köket. Hålla sig för skratt i det läget? Jag kunde det inte.



            


Grattis igen och tack för ett jättetrevligt kalas!!! 





RSS 2.0