Nu har vi semester!

Det börjar ju bra; sol, sol och mera sol. Vi slappar och slöar så mycket vi kan. I helgen har det varit kalas! Pappa fyllde år i lördags och firade det med tårta och grillat på tomten. Barnen badade och vi andra flämtade i skuggan.

I söndags firade vi lilla C som fyllde ett år! Strålande kalasväder fick hon och ett härligt utomhuskalas med tårta och fullt ös på alla barn.

Grattis lilla kalaspingla och tack för kalaset!


 På kvällen firade vi kusin Victor en snabbis men fick åka hem med en trött loppa ganska tidigt. Nu är det iaf bevisat att jag är allergisk mot katter på riktigt; blev tokallergisk mot deras nakenkatt!

Vår sommarbrud!

Ljuva sommar!

Vi stack ut till värmdö och åt lunch med pappa och P. Sedan drällde vi runt på tomten resten av eftermiddagen. L plaskade i poolen med hjälp av morfar, M underhöll P och jag gjorde ganska lite faktiskt. Skönt! När L började kinka så packade vi in oss i bilen och åkte hemåt, på med bilstereon (vad som helst verkar funka) och hon somnar på ett litet kick.

M jobbar sitt sista kvällspass idag, innan semestern och förmodligen på ganska länge. På lördag börjar hans semester och sedan är han ju pappaledig i höst (och vår antagligen). Men nu ska vi vara lediga i flera veckor tillsammans!
 
Dagens badbilder!



Det verkar hålla i sig!

Loppan fortsätter att somna runt 22, några kvällar tom något före och sover sedan i fyra eller fem (!!!) timmar innan hon vaknar. Sedan får hon sova hos mig i vår säng resten av natten. Idag har hon sovit uselt på dagen så jag hoppas att hon ska sova riktigt bra inatt. Men jag är helt lycklig över att hon sover så bra, det ger oss hopp!

Igår var det den vanliga promenaden med mammagruppen som såhär i semestertider var utökad med två pappor, Martin och en till. Vi gick en sväng och fikade sedan hemma hos oss. Papporna tyckte att hemmalivet verkade behagligt; promenad i solen, kaffe och kakor och glada barn som leker snällt med varandra...

Igårkväll åt vi middag hos svärmor och köpte halva glassbilen. Anne med barn har snart flyttat in färdigt och lövsättra är intaget av storfamiljen.



Idag har vi hälsat på svärfar och Tove på landet. Bjudits på lunch, kaffe och solsken! De har en underbar strandtomt vid en sjö och en liten sandstrand där vi badade. L var skeptisk först men sedan ville hon inte gå upp.


I plaskartagen!


Med farfar och gammelfarmor.

Nya vanor?

Tre dagar i rad har L somnat ca kl 22. Hon är trött redan vid 18-19 men somnar ändå inte. Jag ammar (länge) i soffan och hon ligger och snuttar och somnar nästan. Men så plötsligt far hon upp och babblar, pekar och skruvar sig i famnen. Jag sätter henne på golvet och låter henne leka en stund men eftersom hon är trött så börjar hon gnälla och vill upp i knät igen och så håller vi på sådär. Ikväll försökte jag vagga henne till sömns, både i sängen och famnen men icke!
Däremot så har hon sovit länge sedan när hon väl somnar, i två nätter nu har hon sovit ca fyra timmar på raken. Sedan har hon vaknat och velat snutta men då har vi kunnat somna om ganska snabbt igen. M och jag hoppas att hon håller på att ställa om sig för att sova längre och längre på nätterna, det vore ju kalas!

Just nu kan hon sammanfattas som underbar och krävande! Äta själv är nämligen ett ledmotiv i vårt hem och det är ju kul att hon utvecklas men hu vad kladdigt det blir. Burkmat undviker jag så mycket som möjligt eftersom det är något enklare att städa upp makaroner och potatisbitar än tomatsås. Jag misstänker att badandet kommer att bli en självklar kvällsritual hädanefter.

Idag släppte hon mig självmant och stod utan att hålla i sig i en halv sekund! Sedan tog hon tag i mig igen och skrattade så hon nästan kiknade åt sitt påhitt.




Nej, det kommer inte alltid att vara såhär men just nu känns det som att livet går ut på att söva bebis.. (Jo, det är mysigt också och jag försöker "ta vara på den här tiden" men ibland är det frustrerande.

Bilder!

Några bilder från beöket hos faster och farbror!



Pappsen kan fota!



Farbrors hund bestämde sig för att vakta L, hon verkade tycka att den var mysig men lite för närgången när den slickade henne i ansiktet.



Livet på landet... Haha! Idylliskt på sina ställen och tragiskt på andra. Dessutom har ju varenda människa katt, jag skulle bli socialt handikappad om jag bodde där.

   

Fredagskväll!

Och det innebär ingenting i småbarnsträsket! Mer än att det för ovanlighetens skull rör sig människor ute på gården och det hörs lite tjoande och basdunk från grannarna då och då. (Det var så jag kom på det.) L somnade inte förrän 22 ikväll efter en massa trixande, snurrande och gnäll. Kanske är det fler tänder på g -hon tuggar och grejar som en galning ibland- eller så kände hon på sig att det är helg och ville vara uppe lite längre!?

Vi har flyttat runt lite möbler här idag och L föjde händelserna med stort intresse. Annars är det väl som vanligt. Jag går här och tänker på en miljon saker som jag borde skriva om; jämställdhet. Amning och intoleranta människor, sjalmammor som visserligen har en hel del poänger med sin "lära" men som ser ner på alla andra sätt att vara förälder. Politik och dagisplatser och fackliga frågor som är så brinnande aktuella nu med det politiska styret som vi har. Osv..
Men jag orkar baske mig inte, jag tänker iaf på det och det är väl en början? Nu ska jag gå och lägga mig och kanske hinna sova en liten stund innan L vaknar nästa gång.

Godnatt!



Hej och hå! Det här har L lärt sig idag...


Vi som skulle göra så mycket idag...

Men tiden rusade iväg och nu är det redan kväll. L har äntligen somnat efter en hel del trixande och vi pustar ut framför teven. "Constantine" börjar just, förhoppningsvis är den bra trots att fjant-Keanu har huvudrollen.

M fick sova i förmiddags när jag gick till bvc med Lova, han var uppe med henne från kl 4 imorse så han behövde sova ikapp lite. Loppan blev vägd och mätt; 1090 kg och ca 78 cm. Vi pratade lite om sömn och rutiner och hon peppade oss att fortsätta som vi har gjort nu ett tag, det kändes bra.

Sedan har jag suttit lite i telefon idag, jag kom nämligen på att vi borde få ut ersättning på hemförsäkringen för mikron som gick sönder för nästan ett år sedan. Jajamänsan, det stämde! Inte mer än 1500 spänn när hon hade räknat bort värdeminskning, självrisk och allt möjligt. Men jag blev så jädra nöjd med mig själv för att jag kom på det! Ha! Nu kanske vi gör slag i saken och skaffar en ny, även om vi får lägga till lite (mycket) så blir det skönt att få det snyggt i köket igen.

Två veckor kvar till M börjar sin semester! Vad skönt det ska bli att ha massor av tid tillsammans.



Nya sulkyn med bilstolen på, fiffigt va?


Mys med tant!

Idag har vi hängt hemma, L och jag. Jag lät henne ta förmiddagsluren i min famn, ganska mysigt för mig också faktiskt.
Sedan tog vi nya sulkyn på en provtur och den fick godkänt, hon satt där och tittade och pekade och verkade ganska nöjd. På eftermiddagen kom Lotta och fikade och myste med oss. Världens finaste mage syns nu och det strålar om henne, du är så väldigt fin gumman! Snart kanske bebis sparkar så att jag och Lova också får känna, jag längtar.



Många blöta pussar blev det!




Den här bilden blev så himla fin!

Vi har åkt bil idag!

Nästan hela dagen har gått åt till att åka bil, vilken träsmak man får. Jag och Lova åkte med mina föräldrar för att hälsa på faster och farbror i lindesberg och samtidigt titta till farmor och farfars grav. Vi åkte hemifrån vid åtta imorse och kom hem runt halv tolv ikväll. L blev lite otålig på vägen hem så vi fick göra ett extra stopp, men annars har hon klarat det fint. Antingen sovit, busat eller lekt.

Roligt att träffa faster och farbror, det var några år sedan. Kul att få visa upp L tex.. Men annars jobbigt att åka igenom de där små samhällena som är på väg att försvinna. Där affären stänger och de enda som bor kvar är pensionärer.
Vackert är det iaf med skogen och sjöarna men att bo där, nä det går bara inte. 

Inga bilder, upptäckte att batteriet i kameran var stendött.

Kompis- och hundbesök!

Hela familjen W var här idag på fika, mycket trevligt. Barn och hundar överallt som lekte sig övertrötta och efter ett par timmar låg hundarna under köksbordet, L däckade i min famn och C kan tänkas ha somnat i bilen på väg hem sedan?
Roligt att se Lova med hundarna, hon piper av skräckblandad förtjusning när de närmar sig och när hon blivit tillräckligt modig försöker hon ta tag i pälsen.

Tänk att C har lärt sig att gå! Nu är hon verkligen stor! Tänk att Lova också kommer att göra det en dag, svårt att föreställa sig samtidigt som det ju är ganska självklart.

       

Åtta timmar!

Jag kan inte ens förklara känslan, det var ljuvligt bara att gå och lägga sig igårkväll och veta att jag skulle få sova tills jag vaknade av mig själv. Ärligt talat så känner jag mig inte så utvilad, snarare som slagen i huvudet med en klubba. Kroppen kanske är ovan vid all vila, men skönt var det. Tack älskade M och svärmor!

Heh! Det som jag tror väckte mig imorse var kroppen som sade typ; gå UPP och mata din bebis kvinna. Det såg ut (och kändes som) att jag hade två storlekar större silikonbröst. Bara att kliva upp ur sängen och ta fram pumpen. Och jo, jag fick lite dåligt samvete för att jag har tvingat henne att avstå från amningen inatt. Men faktiskt bara lite.

Tog mig en funderare på om jag skulle gå och lägga mig igen men kom fram till att jag ändå inte skulle kunna somna om. Och frukost i sängen är nästan meningslöst om man måste göra den själv. Så jag drog igång en maskin tvätt och sedan har jag ätit långfrukost i soffan med minst tre koppar kaffe till. På med radion och fram med gårdagens tidning, lyx!


Ikväll har jag tid...

Att göra vad jag vill. Martin och Lova sover hos farmor inatt och jag är ensam hemma. Jag ska äntligen få sova ostört. En HEL natt, galet! Just nu känner jag mig mest ensam, saknar min loppa och hennes snusande i min famn. Men det ska bli skönt att sova, ligga kvar i sängen så länge jag vill och sedan äta frukost i lugn och ro. Och jag vet ju att hon har det så bra med pappa, farmor, bonusfarmor och Gunilla omkring sig. Hoppas bara att de också får sova lite inatt!

I veckan har vi varit på kalas, jag har jobbat en sväng och M var ute och ölade lite med en kompis. I onsdags lekte jag och kompisen M fotomodeller i ett par timmar på the studio i stan; en annorlunda och halvkul upplevelse. Jag såg inte riktigt klok ut med allt smink men M blev (som alltid iofs) riktigt snygg. Kul framförallt att ses några timmar utan barn, äta lunch på stan och bara snacka skit som förr.

Igår (torsdag) tog jag och mamma med oss Lova och mina två brorsbarn och åkte till skansen. Fantastiskt väder och barnen var hyfsat nöjda hela tiden. Det blir ju inga långa rundor när de är såhär små men vi hann kolla på några djur, låta H åka bilbanan, och leka i en finfin lekpark innan H hade fått nog. Han förklarade efter lunch att han ville åka hem när vi frågade vad han ville titta på för djur. Färdig alltså, haha! Dagen avslutades med lek i sandlådan på gården hemma hos oss, mysigt att träffa grabbarna en hel dag.

Nu går jag och lägger mig, frid och kärlek vänner!

      

04.15

Var det tydligen morgon idag...  Suck! M gick upp efter några försök att få henne att somna om i vår säng, tack för det hjärtat. Hon somnade visst om en stund sedan men annars är det full fart som vanligt.

Helgen smög förbi..

Och i vår lilla vrå så hände det inte så mycket. L var här i lördags kväll och myste lite med mig och Lova. Hon visade bilderna från ultraljudet och det kändes faktiskt ganska magiskt. Tänk att min L har en bebis i magen! Helknasigt och underbart mitt i allt kaos som råder där just nu.

På söndagen tog jag bussen ut till mamma och pappa. Jag var helt inställd på regn men istället fick vi en heldag med sol och kunde vara utomhus hela dagen. Vi inspekterade bygget (som verkligen går framåt just nu, snart finns det innertak i köket igen), Lova testade gungan som mormor just satt upp i ett träd och vilade oss lite i hammocken.
-Jag kom fram till att vi borde byta ut soffan mot en hammock hemma. Lova somnar superfint när det gungar, fast kanske borde skaffa en sådan där gunga man sätter fast i taket istället. Hammockens stora nackdel är att det är skitjobbigt att fika i den... - Hursomhelst (och ursäkta svamlet) på kvällen kom M ut och åt middag och körde hem oss. Jag körde en bit, än så länge håller jag mig på 70-vägar men det går ganska bra faktiskt!

Idag har jag jobbat lite på dan och sedan varit hemma med Lova. M är ute med en kompis och loppan sover för tillfället så då passar jag på att göra ingenting!

Kram på er!




Det här var spännande, jag trodde att hon skulle bli rädd men hon hade jätteroligt en bra stund därinne!

Ännu en dag...

Vi har testat sandlådan här på gården idag, jag och Lova. Det var poppis, hon var djupt koncentrerad och satt länge och silade sanden mellan fingrarna. Nästa gång får jag ta med mig en bok tror jag. M fick sova länge och bjöd mig på lite ensamtid hemma senare på dan när han gick ut på sövningsrunda med L. Det var ganska skönt att bara sitta ner och läsa och ta det lugnt en liten stund. (Boktips från bokmalen förresten; gillar man skräckisar så gillar men den här. "Låt den rätte komma in", svensk sjukt bra skräckis av John Ajvide Lindqvist. )

På eftermiddagen stod jag på balkongen och upptäckte Linnèa och Tuva från mammagruppen i sandlådan på gården, så då gjorde vi dem sällskap en stund. Tur att det fanns lite skugga därnere för när jag kollade termometern innan jag gick ner så visade den på 33,3 grader!

Busstrejken är över, hurra för det! Hoppas nu att de kommer överens så att det inte blir en ny omgång nästa vecka. Kanske ska åka ut till mina föräldrar på söndag... det ska förvisso regna har jag hört och då är det ju inte så kul. Ah, jag får se.

Inga nya bilder idag, kameran har legat på laddning. Lägger in den här från när vi kommit hem från gotland:



Far och dotter återförenade!

Sommarslapp!

Ja, nu gör jag inte många knop. Har tackat ja till ett jobbpass men ska ta det ruskigt lugnt nu i sommar, i höst är det dags för heltid igen så nu ska jag passa på att njuta lite. Vi har hängt hemma, fikat på kajkanten och fixat lite i lägenheten. I tisdags träffade jag en decimerad mammagrupp för promenad och fika, kul att ses då och då och se de små knattarna. Det händer ju grejer hela tiden! Ikväll sågs vi på boule & berså för middag och en öl, några pappor vågade sig också förbi dock inte M som jobbade. Det var sjukt mysigt att sitta där i solskenet vid vattnet och ta en öl.

Hoppas att busstrejken snart är över! Jag har verkligen all respekt för att de strejkar och önskar att de får igenom sina krav men man blir ganska låst utan busstrafiken. Vi bor ju ändå bra till, värre för dem som bor långt från stan. 



Lova flirtar! 

RSS 2.0