Hurra!

Och stort grattis på födelsedagen allra käraste vän och hedersmoster!

image27

Blåslagen loppa!

Det kostar på att utforska världen, idag har hon fått en ordentlig bula i pannan efter en krock med tv-bänken. Sedan dunkade hon huvudet i kanten på soffbordet och slutligen åkte hon på näsan på mattan och fick ett par tjusiga röda märken. Men snart är det glömt och då ska man upp igen!

Vi har inte varit ute så mycket idag som jag hade önskat men en liten promenad ned till kajen blev det iaf på eftermiddagen. Jag hade tänkt att Lova skulle sova middag och att jag skulle sitta i solen en stund men det var hon inte intresserad av, så vi satt på en bänk i skuggan och spanade på ett andpar istället. Det var jättekul för hon blev helt till sig när hon såg dem, viftade med armarna och hojtade. Snart dags för lillskansen eller?

Nu är det slutjobbat för den här veckan och framöver blir det lugnare, jag måste ju passa på att vara hemma nu medan jag har chansen. Det finns dock ett par fördelar med att vara på jobbet ibland.

Man får betalt.
Man kan (oftast) äta ifred.
Ibland (ex idag) får man ett par timmars sömn.
Man hinner läsa, jag har äntligen börjat beta av högen med olästa böcker.

Men det bästa är ju såklart att komma hem igen!!! 

Jobb,jobb,jobb!

Den här veckan är det fullt upp och vi går om varandra ganska mycket. Som tur är så är det tillfälligt och snart blir det lugnare igen. Idag har vi kunnat ses nästan hela dagen och det är ju supermysigt. Vi tog en promenad med vagnen längs vattnet innan vi satte oss i en park och drack kaffe och åt glass. Loppan åt frukt, majskrokar och gräs.

image24


Hon blev åtta månader igår och har firat det med att börja resa sig upp med stöd av tex soffbordet. Nu står hon ganska stadigt faktiskt och börjar så sakteliga förflytta sig längs bordskanten. Alla saker som inte bör ätas eller handhas av bankande, kastande bebishänder måste nu flyttas högre upp.

image25


image26

Jag har sovit!

De senaste två nätterna har jag fått sova, inatt ungefär sex timmar i sträck! Lova vaknade två gånger och gnällde men somnade om när M lade henne till rätta och buffade lite på rumpan. Hon låg alltså i sin egen säng nästan hela natten och utan att amma eller bli gungad till sömns varje eller varannan timme. Vi undrar om det kan vara så att medicinen hjälper redan. Inatt vaknade jag inte ens när hon gnällde, jag kanske har ställt in mig på att M går upp eller så var jag helt enkelt astrött. Men vilken skillnad det är på humöret när man får sova, jag har massor av energi och känner mig riktigt nöjd! Hurra!!! Jag håller alla mina tummar och tår för att den här trenden ska hålla i sig.

Annars är vi tvärförkylda alla tre men har hållit igång litegrann ändå. I torsdags var vi på babyland och shoppade och tittade på ny vagn (det är så svårt att välja), vi köpte lite grejer till spjälsängen och ny fin smidig skötväska.

I fredags var vi ute hos mina föräldrar. Vi åkte dit på eftermiddagen, M var ganska trött och hängig så han lade sig och sov ett par timmar medan jag och mamma fikade och var ute och gick med Lova. På kvällen grillade vi och åkte hem ganska tidigt, trötta och snoriga som vi var. 

image18

Här proväts det maskrosor för första gången, mormor bjuder....


Idag har vi varit på kalas för två av mina småkusiner, som inte är så små längre utan 14 och 18 år gamla.
Mostrarna (mina) flockades runt loppan som faktiskt var ganska social och lät sig bäras, hon är i en ganska mammig fas just nu så ibland är det bara jag som gäller.
Imorgon ska vi till farmor Liza och äta lunch och fira mors dag litegrann!


                        

Och plötsligt så används nappen! Kanske är det tillfälligt men just nu så verkar det funka, vi är så glada så. Tydligen finns det olika sätt att använda nappen på också...

Krypövning pågår!

Det är en dunderförkyld liten loppa som röjer runt här hemma just nu. Snoret rinner och sover gör hon ännu mindre (!) än vanligt. Trots det är hon mest glad och full av energi och övar för fullt på att stå och hålla i sig och på att krypa. De första hasningarna/krypstegen kom idag men det är väldigt vingligt fortfarande. Sambon har just sänkt botten på spjälsängen också eftersom hon helt plötsligt ställde sig upp i den. Det känns om att det händer massor på en gång och sova.... ja det får man väl göra en annan dag.


      


image16

Och så börjar det väl bli dags att barnsäkra lite till då!

Läkarbesök!

För några dagar sedan pratade jag med vår bvc-sköterska om Lovas sömn och om det kunde vara så att hon störs av halsbränna/sura uppstötningar (det heter visst reflux och beror på omogen magmun). Ville jag att hon skulle prata med läkaren om det så att vi åtminstone kunde utesluta det? Eh, japp! Det trodde jag att vi redan hade gjort men tydligen inte... Så idag ringde han upp och det var samma läkare som vi har träffat flera gånger och som hjälpte oss med Lovas kolik, vi gillar alltså honom skarpt i vår familj. Han undrade om vi hade tid att komma och träffa honom på bvc på eftermiddagen och det hade vi! Enligt honom så KAN det vara reflux så det kan vara värt att medicinera mot det och se om det hjälper. Så från imorgon och två veckor framåt ska vi ge Lova santac.

Men det kan ju också vara en miljard andra saker som stör henne när hon ska sova. Just nu dreglar hon som en galning och tuggar på allt så jag undrar om det kanske är tänder på gång. Hon har precis lärt sig att stå och hålla i sig själv, väldigt ostadigt men dock. Snart kanske hon kommer på hur man gör när man kryper också, några gånger idag har hon hamnat i krypställning alldeles av sig själv. Dessutom är hon hostig, snorig och efter vad jag har läst mitt uppe i något slags utvecklingsfas. Inte så konstigt om det är lite oroligt alltså! Det man skulle önska är väl att det hann vara lite lugnt emellan de rackarns faserna och förkylningarna....


Helgen!

Jag var ute med min kompis C i fredags, vi åt middag och tog några glas vin. Det kändes ganska märkligt men kul att vara ute på stan en helgkväll igen. Det blev väl inget direkt festande, utan vi satt och snackande och tog en öl efter middagen med en kompis till C som kom in senare på kvällen. Alla tre har småbarn så det blev väl en del barnsnack men vi hann med att babbla om annat också. Jag var hemma vid ett och då var jag ganska trött. Sambon fick ta alla uppvak på natten och sedan ammade jag henne på morgonen så det gick ju ganska bra, även om vi var lite småslitna dagen efter båda två. 

Vi ska snart nappa på erbjudandet om barnvakt en heldag så att vi kan fixa lite hemma och sova några timmar, oj så skönt det ska bli! 

På lördagen var vi hemma hos sambons morbror och åt middag, hemgjord pizza - jättegott. Särskilt när man har barnvakt under middagen. 

Idag har vi haft besök av H&P och Lovas kompis Cecilia. Vi har fikat och ätit hela dagen medan barnen har lekt på golvet och i förbifarten ryckt lite i varandras kläder eller vänskapligt försökt peta varandra i ögonen. C är ju en riktig sötnos som nog går själv vilken dag som helst. 

image8

Tittar på tv......

image9

Pappabus!

image10

Lokaltidningen var dagens bästa leksak.

image11

Synd att bildkvalitèn är så dålig men man ser ju att det är en riktig söting! 

Det gick faktiskt bättre inatt!

Jag nattade i vår säng eftersom hon för ovanlighetens skull inte ville somna vid bröstet. Så jag lade oss båda två i vår säng och sjöng för henne medan jag buffade på rumpan och ta mig tusan - hon somnade. Och sov sedan i nästan fyra timmar innan hon vaknade och ville ha mat. Resten av natten var ganska stökig men hon sov längre än hon brukar på morgonen;ända till kl 5.45. Så nu tror vi att det vänder... Ikväll somnade hon halv sju! Vi får väl se hur länge det varar men hon har inte vaknat ännu. Jag körde samma procedur som igårkväll och det funkade idag med. Det är märkligt hur vissa saker som man har testat och hon har blåvägrat plötsligt är det enda som gäller.

Idag har sambons kusin Rebecka varit hos oss hela dagen och lekt med Lova. Jättemysigt! De är väldigt förtjusta i varandra de där två, Lova började le och vifta med armarna direkt när hon såg Rebecka. Jag och sambon är helnöjda, vi har nog en utmärkt barnvakt i "storkusinen". (Förutom farmor, bonusfarmor, mormor och hedersmoster. Såklart!)

image5

Lite gos. Det är faktiskt pappan som har gjort punkfrisyren.

image6
Visst verkar de trivas ihop? Lovande för framtidens biokvällar!
image7

Imorgon förmiddag ska vi vara barnvakt åt brorsonen som är ett år! Han är en riktig sötnos så det ser vi fram emot.

Imorgon kväll lämnar jag sambo och barn hemma och åker in till den stora staden för att äta middag och dricka vin (hurra!) med kompisen C. Det blir nog ganska städat, jag vill kunna amma L på morgonen iaf när nu nätterna är som de är för tillfället men det ska ändå bli skoj! Tjoho!!!

Slappardag!

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Det behövs ju ibland, man kan inte vara ute och ränna jämt. Det passade bra idag också eftersom jag är så sjukt trött. Nackdelen är ju att det blir en smula enformigt efter ett par timmar. Äta, tvätta stol, bord och barn. Sova (förhoppningsvis), vakna och sedan äta igen.. Däremellan leker vi och busar.

Nu sover hon sedan 40 min och jag hoppas att nu, inatt kommer det att funka. Kanske kommer hon att sova flera timmar i sträck! Jag håller mina tummar som vanligt och kanske är det inte förgäves idag...


image2

Senaste minen!


image3

Jag barnsäkrade medan jag hängde tvätt, annars får man nuförtiden hänga med och rädda hennes fingrar eftersom hon har lärt sig att öpnna skåp och lådor. Tack snälla Emma igen, den här var verkligen en hit!

image4

Man måste ju få kladda lite...

Trött!

Den rubriken lär återkomma många gånger... Jädrar vad trött jag är! Vårt underbara barn som aldrig har varit särskilt bra på att sova har de senaste dagarna börjat sova ännu sämre. Hon vaknar ungefär en gång i timmen, ibland ännu oftare och skriker och måste sövas om. Blä! Sambon och jag stod och jämförde våra påsar under ögonen i spegeln häromdagen, shit vad vi ser ut. Men så är det väl att vara småbarnsförälder!?
Syskon? Det lär dröja!

Då kör vi!

Här tänker jag skamlöst tjata om min tillvaro som mammaledig och allt som kan göra en förbannad/stolt/glad som mamma till en dotter. Nämnda dotter sover för ovanlighetens skull så detta första inlägg blir kort. Har jag lyckats förstå hur man gör så finns här en bild annars dyker det väl upp så småningom!

Godnatt!


image1


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0