Fina!








Just nu gillar vi...

Babysittern! Den funkar så jädrans bra, Ellen somnar i den och jag kan få en massa saker gjorda. Som att baka muffins till föräldrafikan idag tex. (Sen att ungarna föredrog mariekexen framför drivorna av bullar som vi föräldrar tagit med, det är en annan sak det.)


Vad lär de sig på dagis egentligen?

Utvecklingsfasen är i full blom och vi får nog utvecklas en del vi med som föräldrar. Många dumma och dumma mamma/pappa får vi höra och jag tror inte ens att hon vet vad det betyder. Idag kom det senaste och jag vet inte riktigt hur vi ska bemöta det. "Nallen är död." Då blev jag allt lite paff, det ska erkännas. Jag antar att de större barnen på förskolan leker krig, för sen kom en lång harang om att skjuta nallen och sedan var nallen inte död längre utan glad igen. Jag sade bara till henne att när någon är död så kommer de inte tillbaka mer, men det kändes som  att det räckte så. Det är så många saker som hon hör nu och förmodligen testar hon olika uttryck och ser var de hör hemma och hur de ska användas.  



Vi har lekt sommar i helgen!

Långhelg på landet med försommarkänsla. Blommande träd och nyutsläppta kossor på grönbete. L som klev i sandalerna på morgonen och ville ut och gunga innan hon gjort nånting annat. Grillat till middag, jordgubbar till efterrätt och massor av solsken! Vi tröstar oss med att vi får komma tillbaka snart och vara kvar mycket längre. 

Glasspaus på vägen ner (notera att en nöjd Lova just bytt glass med pappa). Pga dålig planering kombinerat med osynk i mat- och sovtider så åkte vi bil nästan hela fredagen.

 









Spontansomnat i soffan minsann. Magi!














Sex veckor!

Glad och vaken längre stunder nu! Hon förvånade mig på vägen  hem idag med att ligga vaken och nöjd i vagnen i säkert en kvart. Fantastiskt! Hon jollrar och ser mer och mer av sin omvärld.





Syskonkärleken frodas fortfarande och jag slåss fortfarande med mitt dåliga samvete. Hinner inte med någon av mina fina tjejer så mycket som jag skulle önska. Det känns märkligt hur vår lilla tjej har blivit typisk storasyster. Pussar och kramar på Ellen och vill trösta henne när hon är ledsen. Vackert så och bara att tacka och ta emot, så länge det nu varar!

Somrigt!

Det är soligt och svettigt och vi är ute länge efter dagis varje dag. Så härligt! Lite jobbigt med och för Ellen som ingte ska vara i solen och har det lite kämpigt med värmen. Idag när vi kom hem så däckade hon totalt. Men ljuvligt är det, hoppas det fortsätter hela sommaren.



Idag är det förskolans dag (?) och det har firats på Lovas dagis. Vi bänkade oss på gården (jag och Ellen, stackars sambon jobbade) och så kom de uttrippande med kransar i håret alla barnen. De sjöng några sånger och sedan fikade vi. Ett alldeles lagomt program tycker jag!





Mysig och stundtals kaosartad middag med Lotta och Skatten fick avsluta dagen.

Samsovning!



Far och dotter har ett gemensamt intresse, nästan som en sport de kan utöva tillsammans.
Fint va?

Lattemamman!



Nu dricker jag kaffe (riktigt kaffe) iofs, men ändå...


Vi flänger runt!

Hos vår gemensamma familj de här dagarna. I onsdags fyllde svärmor och Danielle år. Middag och tårta hos svärmor, barnen lekte och var mer sams än osams. Inte en enda bild tog jag men fortsätter på bb-temat och lägger upp den här:



Grattis igen fina svärmor/farmor!


Igår åkte vi ut till mina föräldrar där Lova fick hjälpa morfar att kasta vedträn.

När det blev för ruggigt ute gick vi in och fikade och försökte börja planera inför sommarens nittiårskalas.





Idag bar det iväg till landet för att träffa svärfar och Tove. Vi fick en riktig kalaslunch, här nedan förbereds efterrätten.



Sedan tog vi en promenad och tittade på får, kossor och en odokumenterad hund som hon tom fick klappa.









Imorgon blir det barnkalas, om vi bara orkar!

Kloka, vackra, fantastiska barn!



Du är det bästa som hänt mig, men tänk vad du kan pröva mitt tålamod ibland!



Morfar och Ellens första möte!





Visst är det en bra bild pappa!?




Men idag:

Gick det mesta över förväntan. Snabbt hejdå på dagis och sedan iväg till lekplatsen på kajen, gungorna lockar och lyser fortfarande av nyhetens behag. Vädret har ju varit fantastiskt idag och jag har lapat sol på sandlådekanten. Ellen överraskade mig med att sova hela eftermiddagen och Lova uppförde sig som en liten ängel. Trevligt sällskap hade vi också av andra mammor och barn. Ingen ville gå in, inte förrän strax efter fem ramlade vi in genom dörren.

Efter middagen (falukorv - tillräckligt snabbt för att undvika supergrinigt barn) kom mamma och moster på besök. Oplanerat men himla trevligt, särskilt som de hade med sig goda bullar. Lova somnade sent idag med men det är ju förståeligt efter socker och besök på kvällen. Funderar på om vi ska minska middagssovandet litegrann. Det är faktiskt inte okej att hon somnar framåt tio varje kväll.

Puh!

Idag är en sådan där dag när inget går riktigt som man tänkt sig. Ellens mage har krånglat hela dan och hon har haft svårt att komma till ro. Vi började med att gå till bvc i förmiddags, Ellen grät i vagnen nästan hela vägen dit. Sedan somnade hon. Så jag fick väcka henne när vi kom in. Hon tog det ganska bra, log tom mot sköterskan innan vägningen. Amma och packa ner i vagnen, ner till Sickla för att köpa present till svägerskan. Suktade lite på att ta en kaffe i lugn och ro medan Ellen sov i vagnen. Kunde jag ju glömma! Gick runt och bar på Ellen eller hängde i amningsrummet. Lyckades handla present åtminstone, hurra. Sedan kom äntligen sambon och då sov äntligen Ellen så vi kunde både äta lunch och prata med varandra.

Martin hämtade på dagis innan han åkte till jobbet, tack för det! Sedan har kvällen gått skapligt bra fast Ellen varit ganska gnällig, Lova har badat och vi har hållit henne sällskap. Läggningen däremot blev katastrof! Det tog nästan två timmar och jag var hes efter att ha sjungit alla sånger jag kan. Nästan inget bråkande dock och jag är stolt över att jag inte har tappat humöret idag. (Snäste åt sambon en gång bara men då var jag hungrig så det räknas inte...)

Nu sussar de så sött båda två och jag borde också göra det snart.

Gosråttan!


Höst?

Igår var vi på dop, barndomskompisens son nummer två skulle kristnas och vi fick titta på. Många barn både i kyrkan och på fikat efteråt. Skoj för Lova och rätt påfrestande för oss ärligt talat. Trevligt att vara där men oj så skönt att åka hem sedan. 

Idag fick vi visa Skatten nya lekplatsen på kajen, gungorna framförallt! Ert besök behövdes verkligen den här surmulna gråkalla dagen. Tänk att han börjar på dagis nu, vår lilla kille!    



Nä, byxorna var inte vattentäta! Då vet vi det!



Vi kollar på hockey. Norge - helt allvarligt, Sverige borde väl klå dem med massor? Det borde inte vara spännande, skärpning! Ellen är supercool iaf.


Fångat på bild!

En månad och en dag. Första leendet på bild! Är det äkta? Nej, förmodligen inte men sött ändå!



(Kolla in dubbelhakan!)

Det gick vägen idag också!

Hurra för det, hämtningen gick bra idag! Ellen sov och Lova krånglade inte alls. Vi gick ner till vattnet på vägen hem och lyckades äntligen hitta en svan (och fjorton fiskmåsar) att mata.



En alldeles ensam barnsko. Nedtappad eller uppspolad?



Nya STORA gungor, superkul!



Såhär fint sov lillasyster, det gillar vi!



Nu är de däremot vakna båda två, tur att M är hemma ikväll!

Nu är det allvar!

Nu jobbar han igen och jag måste börja lära mig att klara mig själv och passa tider ibland. Det går sådär; skitbra för det mesta och katastrof däremellan. Jag tappar tålamodet med Lova så att vi börjar bråka rätt ofta och hon testar oss ganska ordentligt just nu. Försöker trösta mig med att både hon och jag kommer bli bättre människor av det här, hehe.

Idag var min första hämtning på förskolan och det gick galant! Ellen sov från att jag gick hemifrån tills klockan sex, då hade vi både hunnit leka på gården, äta midddag och jag hade tom diskat. Positiv som jag är räknar jag alltså med att morgondagens hämtning kommer gå åt helvete.

Trots att M jobbade i helgen hann vi med att vara lite sociala och åkte ut till mina föräldrar i söndags. M hjälpte pappa att kapa ved och vi var ute hela dan i det fina vädret. Lunch och fika utomhus och Lova utforskade lilla skogen runtomkring. Vi måste ju se till att vårt stadsbarn får sina doser med natur med jämna mellanrum.



Lova och mormor planterar!







Äntligen vår, sol och värme! Visst får man knapra allergitabletter så fort man sniffat lite natur, men det är det verkligen värt.



RSS 2.0