Utvilad!

Inatt sov hon, äntligen! Och jag med, som en stock. M gick upp två gånger och buffade på henne vid ett, jag hörde ingenting. När klockan ringde vid fyra kände jag mig nästan utvilad och det säger väl en del om vilken skillnad det är när man får sova utan avbrott. Tyvärr vaknade även L av min klocka men turligt nog kunde jag lämpa över henne i vår säng, där hon snabbt somnade om bredvid M. Sedan sov hon ända till sju och då bara för att M hade ställt sin klocka på ringning. Vilken vändning! Från krångelnätter i kvadrat till en av de bästa sovnätterna i vår familjs gemensamma historia.

Nu känner vi iallafall att det verkligen börjar bli dags att skaffa större lägenhet, barnet måste få ett eget rum. Det känns ganska bittert att när hon äntligen börjar sova bättre så väcker vi henne när vi ska upp tidigt eller kommer hem sent. Snart är det dags att hämta hem L från dagis, undrar vad vi ska roa oss med i em? Ute går ju knappt att vara, det stormar så man håller på att blåsa bort.

Trevlig måndag på er!

Trassliga nätter!

Nätterna har varit rätt jobbiga nu men vi har varit vid ganska gott mod ändå. Några bakslag måste det ju bli och nu när hon är sjuk är det inte så konstigt att hon vaknar mycket. Hon har haft mellan en halvtimme och en timmes vakentid på natten när hon är ledsen och ligger och sprattlar. De senaste nätterna verkar det inte vara hostan som stört henne utan vi tror att hon har växtvärk. Underbart när allt kommer samtidigt! Inatt var det lite bättre och dessutom kompenserar hon nätterna med att åtminstone vakna vid sju, vilket är lite senare än vanligt.

Fredag och lördag har vi gått i barnbutiker, kul i början för L med alla leksaker men efter ett par timmar har hon inte varit lika road. Vi har letat bilstol och trodde att det skulle vara enkelt men den ska ju passa i bilen också.. Idag lyckades vi bestämma oss och köpa en till slut. L var vansinnigt uttråkad och trött så det var en pärs faktiskt, försöka lyssna på vad försäljarna sade samtidgt som L gnällde och pekade på dörren. "Tut, tut" (ut, ut övers anm). Haha! Till sist hittade hon en trappstege som hon fick klättra på och då höll hon sig lugn en bra stund.

Även fast schemat blev förskjutet och hon somnade senare och sov längre än hon brukar, så var hon supertrött vid åtta ikväll. Det märks att hon inte är riktigt kry.

Att klä ut sig är fortfarande poppis, här har pappa varit i farten.


Ja, vad ska jag säga om detta...


Vän som en tusensköna!


Lunch med farbror (och farfar och gammelfarmor) i förra veckan.


Kameraleendet.


Matchar med dockan!

Godkänd! :-)

18-månaders kontrollen i förmiddags gick alldeles utmärkt. L byggde lydigt med klossar, något hon aldrig gör hemma eftersom det är roligare när vi bygger och hon rasar. Hon pekade ut ögon, öron, näsa och mun men prata var hon inte så pigg på förrän på slutet när vi skulle gå därifrån. Hon ritade en teckning och så vägdes och mättes vår stora, långa tjej.

Sedan bar det iväg till doktorn som konstaterade att hon rosslade och behövde hostmedicin. Två sorter fick hon så förhoppningsvis blir nätterna lite lugnare snart. Dagis borde vi låta bli så vi följer doktorns order och håller L hemma resten av veckan. Det kan nog bli en hel del vabbande under våren...

Hosta!

Vi har haft en träffa familjen-helg. I fredags var vi ute på varsitt håll; jag på kusinmiddag och M var ute med en kompis. I lördags sov vi läänge, det är så skönt att få sova utan avbrott. Sedan åkte vi och hämtade L hos farmor. Vi blev kvar hela kvällen, middag och robinson med storfamiljen. Mysigt! På söndagen åkte vi ut till mina föräldrar. Inte mycket som blivit gjort, mest slappande faktiskt.

Imorse skulle L äta frukost på dagis för första gången, vi lämnar henne klockan nio i vanliga fall men idag skulle M jobba morgon och jag kontorstid. Jag är inte van att behöva gå hemifrån så tidigt med henne och vi fick nog stressa lite men det gick bra till slut. Imorgon ska hon vara hemma, M är ledig och L ska på 18-månaders kontroll på bvc. Någon spruta blir det nog inte eftersom hon är jättehostig. Vi ska ringa imorgon bitti och försöka få en tid på vårdcentralen. Natten till idag var hon vaken länge och hostade och ikväll har hon vaknat ett par gånger. Det låter som att hon har det jobbigt så nu är det dags att få lite medicin!

Dagens bild!


Dagar när vi knappt ses!

Ja, såhär är det väl att vara skiftarbetande småbarnsföräldrar! Jag hade styrelsemöte idag, tillsammans med svärmor för första gången. Himla trevligt! Lämnade L på dagis imorse medan M sov efter sitt sena kvällspass igår. Han hämtade henne på eftermiddagen, de var hemma och lekte ett par timmar och sedan tog han med henne till jobbet vid fem. Överlämning till mig och farmor som körde hem oss och stannade på kvällsmacka och nattning. M jobbar sent ikväll igen men får vackert kliva upp imorgon bitti när L vaknar, eftersom jag börjar jobba klockan sex. Han får lämna på dagis och sedan gå hem och försöka sova ett par timmar till innan det är dags att jobba dagpass. Pust! Belöningen kommer till helgen när vi är lediga båda två och dessutom lämnar L till farmor fredag - lördag. Då ska det sovas!

Lovas galonbyxor är spårlöst försvunna, grrr! De fanns inte på dagis imorse och efter en stunds funderande kunde personalen konstatera att de nog inte fanns där igår heller. Det är inte alldeles lätt att klura ut hur och var de försvunnit när L var borta från dagis hela förra veckan. Hemma har vi inte haft dem iallafall och jag kan inte komma på om vi tog hem dem för en vecka sedan. Vilka bekymmer man har, hahaha. Men det stör mig att jag inte vet var de är, men det är väl bara att vänja sig. Man får vara glad att det inte är kängorna som försvunnit.

Nu ska jag hoppa i säng! De senaste nätterna har det funkat bra (peppar, peppar) och L har vaknat två-tre gånger och då snabbt somnat om. Framåt tidig morgon får hon välling och somnar om i vår säng, det är faktiskt bara mysigt. Jag ska hålla tummarna för att hon inte vaknar alltför tidigt imorgon bitti, för hennes stackars pappas skull...

Prat- och sångloppa!

Den sena kvällen igår hade faktiskt en viss effekt, inte förrän vid halv sju var det morgon hos oss. Jag fick sova ända till halv åtta eftersom M skulle jobba sent och kunde sova ikapp på dagen sedan. De röda prickarna verkar ha lugnat sig så L fick gå till dagis idag. Jag har haft löneförhandling på jobbet och alltså jobbat kontorstider idag, medan M skulle jobba sent som sagt. Så vi fick hjälp av min mamma med att hämta på dagis, för att L skulle slippa gå lång dag på dagis och få gå hem vid tre som vanligt. De hade haft det så bra och när jag kom hem satt L på golvet och övade sig på att ta på sig byxor. Hon kan sitta hur länge som helst med sådant; ett tag var det vantar eller strumpor, nu är det byxor eller tröja. Ibland har hon massor av tålamod minsann! 

Annars babblas det en hel del nu. "Itte hää" hörs ofta. Det betyder "sitta här" och ibland "titta". Det kan komma haranger eller ord som är helt omöjliga att tolka, följt av en frågande blick. Hon sjunger också och det är alldeles bedårande faktiskt. "Hej å hå, ampa på" hör vi lite då och då. Klapp o klang såklart! Jag kan inte sjunga bäbä vita lamm längre utan att börja skratta eftersom hon sjunger med bitvis. "Bäbä bäbä, lull lull lull, lill lill lill". Den funkar rätt dåligt som vaggvisa nuförtiden, haha.  

Det är jättekul att klä ut sig och titta i spegeln hur man ser ut.

Ibland hittar jag min familj på golvet när jag kommer hem. 

Tandborstning och bollkastning.

Trötta familjen!

Full fart hela helgen och nu är jag så trött, så trött. Sitter i soffan och väntar på att badrummet ska bli ledigt så att jag får borsta tänderna och gå och sova. "Pova" som L säger!
Igår jobbade M åt mig (ibland är det himla praktiskt att jobba på samma ställe) så att jag och L kunde gå på kusinkalas. Trevligt, L vimlade bland alla släktingar och hängde efter de större barnen. Idag jobbade jag och sedan åkte vi ut till min kompis M och hennes lilla familj, de har flyttat tillbaka och köpt hus i området där hon och jag växte upp. Visst blir man lite avis på husprylen men samtidigt är det så väldigt långt ut på landet. Mysigt var det hursomhelst, vi blev bjudna på taccos och barnen lekte snällt nästan hela tiden.

Skillnaden på livet med barn jämfört med innan; vi kom hem "jättesent" och L kom inte i säng förrän vid nio ikväll. Då var hon helt slut, särskilt som hon bara sovit i 25 minuter på dagen. Nattandet gick enkelt iallafall och förhoppningsvis sover hon lite längre imorgon bitti. Imorgon ska hon få gå till dagis, hoppas hon håller sig frisk ett tag nu. Vi har upptäckt några röda utslag, tror inte att det är vattkoppor men man vet ju aldrig..

Nu så, godnatt!

Hemmahäng med liten sjukling!

Idag har L och jag varit hemma, M har jobbat. Hon verkar lite piggare men är fortfarande snorig och hostig, så vi hoppade över badandet. På förmiddagen var vi ute en sväng och nu verkar hon äntligen tycka att det är lite roligt med snön. Nästa vinter är det nog fullt ös.










Imorgon är M hemma. Jag ska jobba hemifrån, haha inte ofta jag kan göra det men skönt ska det bli. Fast först ska jag till tandhygienisten på morgonen. Fy vilken ångest!

Sjuka igen!

Förkylda blev vi, L och jag. Sedan i söndags har vi hållit oss hemma, ganska pigga men hostiga och snuviga. Tittat på snön som yr utanför, funderat på att gå ut och låtit bli. Igår sov L tre timmar efter lunch, idag i ungefär 35 minuter. Hoppas att hon inte hostar så mycket inatt, vårdcentralen tyckte att vi skulle avvakta och jag håller med iofs men fortsätter det några nätter till så vill vi ha medicin!

Såhär har vi roat oss:













Imorgon ska jag släpa mig till jobbet och M vabbar för första gången i vår dagishistoria. L får nog vara hemma resten av veckan.

Prao i pilkastarland!

Vi hängde med M till dartcupen en sväng. Jag kom på att vi kunde kombinera det med att gå och titta på änderna i h-näs. Jag ser dem när jag kör förbi med tåget och tänker alltid att L skulle gilla dem. Men när vi kom dit på vägen hem var hon för trött för att göra mer än peka och säga "åglar". Japp älskling, nu tar vi tåget hem sa en mamma som frös. Och nös, ska tilläggas. Jag har nyst nästan konstant sedan i eftermiddags, bara jag inte blir sjuk nu! Undrar för övrigt om L har ont i öronen. Hon pillar i dem när hon vaknar och är ledsen, hm..

Märkligt för ett barn när en massa vuxna människor står och kastar saker på väggarna..


Det måste man ju testa.

Fler barn var där och tittade. Söta W flörtade med kameran!

Mardrömmar!

Igår var det badardag! Jag och L hade sällskap av M och A i vattnet och farmor satt i publiken. Efteråt hängde hon med oss hem och åt lite middag och fikade en snabbis. L var supertrött men glad att träffa farmor, det märktes.
Det gick hyfsat enkelt att natta henne men när hon sovit i ett par timmar så vaknade hon och var alldeles otröstlig. Hon var liksom inte riktigt vaken utan låg och slängde sig fram och tillbaka och grät förtvivlat. Det tog en bra stund innan hon lugnade sig, stackars liten, det var nog en otäck dröm. Men sedan sov hon ganska bra resten av natten åtminstone!
Tyvärr verkar det vara morgon halv sex hos oss nuförtiden, vi hoppades att det skulle ändra sig men det verkar inte så just nu. Ikväll somnade hon redan klockan sju, alltid något!

Ledigt i helgen, tjohoo! Imorgon har M dart hela dagen och jag kanske ska förlja med en sväng. På söndag ska jag på mosters boksläppsfest på söder. Hon och hennes hattskapargäng har gjort en kokbok tillsammans (kanske är det en kakbok, osäker) och nu ska den alltså ges ut och firas. Skojigt, får se om man och barn får (vill?) följa med också.

Trevlig helg!

Middag hos familjen W!

Idag har vi varit lediga. Sovit massor, handlat hylla och galonisar som behövs på dagis. På eftermiddagen hämtade M L på dagis och så åkte vi hem till fam W för lek och middag. Det blev en trevlig kväll med mycket lek, god mat och supergoda semlor. Mot slutet var tjejerna otroligt trötta men höll humöret hyfsat bra ändå. L fick välling i bilen hem och somnade sött. Sedan var det bara att lägga henne i sängen när vi kom hem, hon har iofs vaknat ett par gånger redan så vi får väl se hur natten blir.

Tjejerna gillade sina småsemlor..




..och vi gillade våra stora!

(Jag får nog öva lite till på mitt semmelfotande, haha.)

Tack för en mysig kväll!

L klär ut sig!






Nja!

Det blev ganska många uppvak inatt också. Jag gick upp halvsovande och nattade om, somnade så fort jag lagt mig i sängen igen. Det enda positiva var hur sjukt skönt det var att få somna om varje gång. Upp före fyra imorse, langade in en vällingflaska i sovrummet, fixade mackor och gick till bussen. Där jag stod och huttrade vid busshållplatsen räddades plötsligt min morgon. Min snälla kollega som bor i närheten körde förbi, såg mig och stannade. Jag fick skjuts till jobbet, slapp gå, slapp stressa. Underbart var det och jag ska köpa fika till honom någon dag som tack!

På eftermiddagen kom L och skatten hit och hälsade på, de följde med och hämtade Lova på dagis. Hon såg först helt förvånad ut men sedan var hon glad och babblade och pekade på vagnen och på "otta". Tant kom med en fin present; en ny bok om att bada! Den skulle såklart premiärläsas, jag lånade skatten medan Lotta läste med Lova i knät. Sedan röjde Lova, busade och sprang. Skatten pratade och charmades och tittade sig noga omkring. Tack för att ni kom, det är så mysigt att ses!

Lova hade blivit biten idag, i tummen. Av ett annat barn, sa personalen och jag hade svårt att låta bli att börja fnissa. Jo, jag trodde inte att det var någon i personalen som bitit henne. Men inte så roligt att hon blir biten förstås, hoppas att det inte kommer hända ofta. Man får väl räkna med att det blir bråk mellan barnen ibland, bara personalen reder ut det och håller koll ordentligt så går det nog bra.

Skatten gillade ankan!


Lova ville pussas och skatten gick med på det en liten stund.


Imorgon är vi lediga, då ska vi sova!

Det gick åt skogen!

Nej, jag vet ju att man inte ska utmana ödet. Man ska inte tala om för alla man träffar att "nu funkar det så bra på nätterna, äntligen sover hon". För då får man det kastat i ansiktet! Helgen har varit förskräcklig, hon har vaknat och skrikit och varit så ledsen att hon skakar. Mardrömmar? Ont i magen? Både och? Igår kom jag på att det kunde bero på att hon inte varit på dagis och alltså inte lika trött som vanligt. Kanske i kombination med magont.. Vi får se hur det går inatt, än så länge verkar jag ha ganska rätt. Hon nickade till flera gånger i soffan när hon drack välling och somnade i sin säng utan bråk halv åtta. Hoppas, hoppas, hoppas på en lugn natt!


RSS 2.0