Jag blev övertalad...

...att släppa iväg Lova till dagis idag. Trots allt har han ju rätt, sambon, hon är pigg. Bara lite snorig och kräksandet igår berodde på att hon bälgat i sig en massa vatten och sedan satte vällingen i fel strupe. Men ändå, riktigt bra känns det inte. Det som fick mig att ge mig är väl att jag är så himla risig. Om hon nu är frisk så är det roligare för henne att vara på dagis där det finns aktiviteter och folk som orkar engagera sig. Skulle hon bli dålig kan jag komma och hämta henne på en gång.

Nu är det jag och soffan igen!

Ja!

De är hemma igen och med familjen kom kaoset! Lova är snorig och hostig. Innan hon äntligen somnade vid halv elva hade hon kräkts ner sin säng och sig själv, blivit duschad och haft ett par viljefajter med oss. Tjohopp! Så hon får nog vara hemma imorgon, hon med.

Kusinlek på landet!


Nu räcker det!

Jag har legat i soffan och tittat både på morgontv och film. Jag har ätit soppa, glass och druckit te. Gjort slut på en toapappersrulle. Letat upp tio nya bloggar och läst dem, kollat fejan och familjeliv. Men nu är jag less! Jag är färdig, nu kan jag bli frisk igen! Gärna lagom tills familjen kommer hem ikväll. Jag har en massa saker att göra men orkar ingenting. Det är bara retsamt att ligga här och titta på röran. Kontrollbehov? Jag? Hmmpfff!

Jorå!

Dunderförkyld! Jag snorar, hostar och nyser. Känner mig alldeles mosig i huvudet. Inget jobbande idag alltså, jag och soffan ska umgås tillsammans med tv:n hela dan tror jag. Blä! Vi har inte varit sjuka på hela sommaren, någon av oss. Men nu när det är dagis och alla är tillbaka så var det ju bara en tidsfråga innan det var dags att vara hemma igen. Bara inte hela hösten går åt till vabbande och sjukskrivningar...
Nej, inte så negativ nu. Idag kommer de ju äntligen hem!



På landet i somras, önskar jag hade kunnat vara med i helgen också.

Dagisbacillerna!

Kan ha hunnit ifatt mig nu, kanske. Jag har nyst hela dan och känner mig ruggig och trött. Ska bädda ner mig i soffan med en kopp te så blir det  nog bättre. Imorgon kommer ju familjen hem då vill jag inte vara sjuk! Att jobba imorgon bitti lockar däremot inte alls, jag kanske är lite inbillningssjuk. Arbetsskygg bara? Hehe.

Utvilad!

Det är så underbart skönt att sova! Även om L sover mycket bättre nu så vaknar hon oftast minst en gång per natt. Och med jämna mellanrum har vi stöknätter, precis som de flesta småbarnsfamiljer. Jag har aldrig uppskattat sömn som jag gör nu, det är iaf helt säkert! Det känns i kroppen att jag fått sova i lugn och ro en hel natt. För att bättra på lyxen jobbar jag dagpass i helgen och börjar inte förrän halv ett idag. Gott om tid att vakna, duscha, äta frukost och dricka kaffe och titta på nyheterna.

Hoppas att familjen kom fram och att bilresan gick bra igårkväll!

Alldeles nyss!

Klev familjen ut genom dörren. Alldeles strax sitter de i bilen på väg mot landet. De ska vara borta hela helgen, ha kräftskiva och umgås med bonusfamiljen. Jag jobbar och får stanna hemma. Det kommer att kännas förskräckligt tomt men som vanligt finns den ostörda nattsömnen som väger upp saknaden litegrann iaf.

Idag har vi varit och simmat, jag och Lova! Förra stället vi babysimmade på gick i konkurs men vi fick gå en kurs inne i stan som kompensation för betald kursavgift. Så idag började vi och det gick jättebra. Det känns kul att vara igång igen och att vi kan fortsätta med badandet efter att ha sett i somras vilken nytta det har gjort.

Nu ska jag slöa i soffan!


Vilsamt!

Har det varit idag. Superlugnt på jobbet toppat med ett besök hos napprapaten på arbetstid. Åkte hem lite lagom avslappnad och mötte upp Lotta och Skatten. Hämtade Lova på dagis och sedan hängde vi i lekparken ett par timmar. Vi hade tom lite tid för vuxenprat medan barnen lekte i sandlådan en stund. Inte ofta det händer! Mysigt!








 

Trött!

Jag är så trött så trött. Vaknade flera gånger inatt och trodde att jag försovit mig. Gick till slut upp innan klockan skulle ringa. L är mammig just nu, mer än vad jag kan minnas att hon varit någon gång förut. Mysigt men lite stökigt. Massor med vilja har hon också. Man får höra många "nej mamma", som vanligt har jag alldeles för svårt att hålla mig för skratt.

Vi kom inte längre än ner på gården igår. Men det var många andra barn där, några har vi träffat förut så det var ganska trevligt för både mig och L.




Slöhelg!

Martin jobbar, vi får ha honom hemma på kvällarna den här helgen så jag ska inte klaga alltför mycket. Jag hade tänkt att jag och Lova skulle hitta på en massa kul saker. Åtminstone en dag skulle vi sticka iväg och bada eller leta upp nån ny lekpark, kanske gå på museum. Men det blev ingenting, vi har bara varit hemma. Lekt inne och ute på gården, jag har gått och pysslat och plockat. Mer fanns det inte energi till just nu. Det får duga, mysigt har det varit iaf. Idag kanske jag orkar släpa oss iväg till den andra lekparken när Lova sovit klart, vi får se...











Fredagskväll!

Sambon jobbar sent. Jag och Lova har varit på 25 -års kalas. Min "lilla" kusin har fyllt år och bjöd på alldeles för mycket gott. L har fullkomligt proppat i sig kakor. Jag fick sätta stopp till sist, vilket hon iofs godtog utan protester. Vi kom hem strax efter nio och då var det bara att stoppa en väldigt trött tjej i säng.

Nu ska jag kika på en höjdhoppsfinal som kanske blir lite spännande trots allt!
Trevlig helg!


Spexloppa!







Min variant på temat "outfits". Ha!

Kalashelg!

Jag har fyllt år, nu ännu lite närmare trettiångest och ålderskris. Men den här födelsedagen och den här helgen var det trevligt. Familjen och svärfamiljen har varit här och fikat och stannat på middag. Barnen har lekt tills de nästan somnat på golvet. Finfina presenter har jag fått; presentkort på kläder och möbler. Sambon hade smusslat ordentligt. Sökt semester åt oss båda en helg i september så att vi kan gå och titta på Cirque du soleil! Förra gången de var i Sverige var jag antingen höggravid eller så var Lova nyfödd (minns inte) och då var jag lite bitter för att jag inte kunde gå. Men nu ska det bli av! 







Idag har jag jobbat och ska nu vara ledig två dagar igen. Det är lagom, jobba en, ledig två. Tänk så mycket trevligare det skulle vara att jobba då!

En annan variant!

Med tanke på gårdagens inlägg. Att vakna av väckarklockan, ligga och dra sig en stund och sedan buffa lite på det varma barnet som ligger tätt intill i sängen. Att se henne vakna och le stort när hon ser mig. Kramas och gosa lite innan det är dags att gå upp och göra oss iordning för dagis och jobb. Det är inte så dumt det heller. Faktiskt!

Ha en bra dag i solen!

Det har hänt igen!

Väckarklockan ringer och jag vaknar, sträcker på mig. Något känns konstigt. Känner bredvid mig i sängen och kikar bortåt sambons sida, inget barn. Sätter mig upp och tittar i hennes säng, där är hon ju. Sover sött med nallen under armen. Jag petar på sambon eftersom han också (för en gångs skull) ska gå upp samtidigt som jag. "Har du varit uppe inatt?" teaterviskar jag till honom innan han hunnit vakna till ens litegrand. Han plirar mot klockradion, funderar en sekund och säger sen; näej och gäspar stort. Jag känner att mitt leende går över hela ansiktet och kroppen fylls av ett litet lyckorus. Hon har sovit hela natten, elva timmar i sin egen säng! Att något så enkelt och vardagligt som sömn kan vara så magiskt. Sedan äter vi frukost alla tre tillsammans, nallen får också vara med. Så borde varje dag få börja!


Helg i hus!

Vi har varit i huset som vi semestervaktar i helgen. Jag tror att vi hade dött av värmeslag om vi stannat i lägenheten. Det har varit alldeles underbart igen. Badat med barndomskompisen och hennes son, sandstrand, långgrunt och utsikt mot en havsvik. L plaskade med sina simpuffar och ville aldrig gå upp. Den obligatoriska grillningen på kvällen, folköl och kaffe lite senare, myggbett i hundratal.









Nu dags för en ny vecka med jobb och dagis och snart är sommaren slut! Bäst att man njuter sista dagarna så gott man kan.

Mammmmaaaaa!

Mamma, mamma, mamma, mammmmaaaa!

I början är det gulligt. Efter ett par timmar har man nästan blivit galen. Men tålmodig får man vara. Kanske är det en liten biverkan av att vara på dagis igen. Hon vill veta var vi är hela tiden. Sedan är det ett plus att det är kul att ropa omväxlande på pappa, mamma eller båda två. Tydligen!

Lek på gården med en dagiskompis/mammagruppskompis idag, roligt. Vi har inte setts sedan i början av sommaren och barnen hinner bli så stora. Varmt var det, borde nog dragit till en strand nånstans istället.

Lova provar regnhatten (enda gången den blivit använd än så länge) och de finfina ärvda hängselbyxorna i manchester, hon blev helförtjust i dem!




Det går fortfarande bra!

Vi är igång med dagis igen. Lite undrande, skulle det komma nu då? Skulle hon protestera nu när hon inte varit där på nästan hela sommaren? Icke! Imorse förklarade hon för mig att hon skulle cyckla, vinkade och stack iväg med de andra barnen. Lättnad! Snarare var det väl jag som hade separationsångest som vanligt. De verkar ha det ganska mysigt på förskolan såhär i slutet av sommaren. Inte så många barn, personalen är sommarloj och trevlig och de kan  vara ute hela dagarna. Skönt med lite mjukstart!

Möte med naturen!



Stövlarna på!





Rådjuret backade först!
Sedan blev det skogsrally.



Sommar!


Skruttan i blåbärsskogen!



RSS 2.0