En förkylning nalkas!

Från magsjuka till förkylning! L snorar, hostar otäckt och har feber. Hon är gnällig och sällskapssjuk och har sysselsatt M ordentligt hela dan idag. Natten blir antagligen en utmaning för oss alla tre, i motsats till andra barn så verkar hon sova sämre och mindre när hon är sjuk och har feber. (Såklart.) Men allt är bättre än magsjuka, man slipper städandet framförallt.

Imorgon är vi bjudna till familjen W på middag och hade sett fram emot en lekdejt med C och hennes "pojkvän". Men nu vete tusan om vi inte blir hemma, jag tror att vi har smittats färdigt och Lovas hosta vill vi helst inte bjuda på. Vi får väl se hur vi mår imorgon.

Hejsan!

Jag är lite oinspirerad just nu och dessutom kan jag inte lägga upp några nya bilder, sladden till kameran är borta. Vi har haft en mysig jul med firande i dagarna tre och däremellan har vi firat storebror som fyllt år. Massor med bus med kusinerna har det varit och så har vi ju tyvärr lyckats smitta hela Martins familj med magsjuka. Förlåt!!!

Jag och L var och hälsade på Lotta och lilla E häromdagen, han växer och lär sig nya konster hela tiden. Lova tyckte att han var ganska spännande och ville gärna klappa på honom när hon kom åt. 

Snart är det nytt år, hoppas att det blir ett bra! 

Lite spännande var det med julklappar. Den här var särskilt bra, tack snälla farbror!

Här kommer bilder bonusfarmor!

Ja, vårt julfirande har ju liksom hamnat lite på sniskan i år...



Men det har sina stunder och nu börjar vi nog hämta oss så sakteliga!


GOD JUL!!!

Rapport från sjukstugan!

Det var väl oundvikligt; M är också dålig nu. Förhoppningsvis är det värsta över nu eftersom han blev dålig inatt, nu ligger både han och L och sover och jag har faktiskt fått i mig lite mat. Vi ringde till sjukvårdsupplysningen igår för att fråga varför L fortfarande kräktes och vad vi borde göra åt det. Svaret var väl sådär lagon glädjande;hon har nog fått det igen! Men vad f*n! Tillbaka till att bara ge vätska och hoppas på att det ger sig någon gång.

Det är väl bara att inse att julen blir lite som den blir i år, jag får ju vara hemma med familjen iaf. Hahaha (ironiskt skratt).

Mera magsjuka!

Man kan ju se det från den ljusa sidan; jag blir nog frisk till julafton åtminstone. Igår blev det min tur, jag kom hem från jobbet och fick sedan hänga inne i badrummet större delen av kvällen. Jag har sovit på soffan medan M har fått ta hand om L hela natten. Idag mår jag inte illa längre men är alldeles matt och min shoppingtur på stan är bara att glömma. M håller sig frisk än så länge och förhoppningsvis slipper han, även om oddsen är ganska dåliga. Vi är lite bekymrade för L däremot eftersom hon fortfarande kräks då och då. Hm.. kanske går vi för fort fram med maten eller så drabbades hon av en riktigt elak bacill. Första släktkalaset som går av stapeln imorgon får vi tyvärr hoppa över, sedan får vi se hur det blir med resten av julfirandet under veckan.

Fy tusan!

Både sängen, soffan och jag har nu blivit nerkräkta två gånger var sedan igår. Även vardagsrums- sovrums- och badrumsgolvet har blivit i behov av städning ett par gånger. Stackars L har ibland vaknat av att hon kräks och blir alldeles panikslagen och gråter. Hoppas,hoppas,hoppas att det snart går över och att M och jag slipper ligga och kräkas över jul!

Annars då? Jotack; förutom att det blivit en hel del tvättande i dagarna så gör vi då och då små försök att putsa upp lägenheten inför julen. Eftersom det är absolut noll julstämning utomhus så får man väl göra sitt bästa inomhus med ljus, stjärnor och julmusik. Och pepparkakor som jag faktiskt har bakat! Förvisso på köpt deg och dekorerade med kristyr på tub, men dock.

Vi hoppas på fiskoljans mirakeleffekt!

Nu har vi klarat av våra två läkarbesök med Lova på lika många dagar och det känns väl ganska bra. 
Pricken i pannan; den kommer antagligen att försvinna av sig själv och man behöver inte göra något åt den. 
Magen; läkaren tror inte att det är något fel på magen men de tog ett allergitest för säkerhets skull. Han var desto mer oroad över vår situation hemma och kollade om vi har någon som kan ge oss lite avlastning. (Och det har vi ju, våra underbara föräldrar som ställer upp så att vi får sova ibland!) Han trodde att det var hennes sömnmönster som var problemet och det kan vi få hjälp med av en psykolog via bvc och på en avdelning på sachska där de jobbar med sömn och vardagsrutiner. Vi får testa det och se vad som händer, snart börjar hon ju på dagis och det finns en möjlighet att saker faller på plats av sig självt då. Idag har vi dessutom börjat ge henne kapslar med fiskolja, en särskild sort som av en del föräldrar har beskrivit som rena mirakelkuren för barn som inte sover. Allt är värt att testa!

Vi har haft två kanonmysiga dagar, jag har varit ledig så vi har handlat julklappar, varit på ikea och julpysslat lite. Idag var det lite extra guldkant på tillvaron när L sov så att jag och M kunde äta en sushilunch i nacka forum i lugn och ro. När hon sedan vaknade var hon pigg och glad och lekte som en galning med alla andra barn i lekhörnan. 

Favoritminen fortfarande..
  

Spännande bilder på golvet i lekhörnan.

Tisdagsrubrik!

I söndags fick jag mysa med L och liten igen, nu tog jag med mig familjen för att visa upp underverket för dem. Barnen var inte alldeles samarbetsvilliga, E ville äta (såklart) och Lova var lite sotis. Men jag fick låna honom en ganska lång stund och det var så mysigt så! Bilder finns på Lottas blogg.

De senaste nätterna har varit aningens bättre än vanligt, L har sovit runt tre timmar första sovningen och det är helt okej. På morgonen har hon inte heller varit särskilt stökig, kanske känner hon på sig att vi ska till doktorn imorgon. Och det sätter vi stort hopp till. Jag vet att ett ynka besök hos en läkare förmodligen inte kommer att ändra någonting alls och gör det det så kommer det att dröja innan vi ser en förbättring. Men det är svårt att inte hoppas, tänk om det kunde vända snart!

Åhej och hå och snart är det jul! Nu har jag köpt några julklappar iaf...

Glass!

Igår åkte M med Lova till farfar för att fira hans födelsedag, jag tål ju inte den rackarns katten de har så jag fick vara hemma och titta på idol. De hade det väldans trevligt och blev bjudna på fika. Lova fick uppleva något nytt igår (tror jag..) hon fick smaka glass!

Hon verkar gilla det!


Idag har vi frostat av frysen och känner oss fantastiskt duktiga! Även om jag börjar känna av julstressen rejält nu. Måste hinna städa och köpa julklappar. Imorgon blir det nog ett besök hos L och bebis, mysigt. Lova måste ju få träffa lillen också.

Bild på den nyfödde!

Igår var jag  ledig, jätteskönt! Vi har sovit, tagit en sväng i täby centrum och sedan fikat och ätit middag hemma hos familjen W. Mycket trevligt, tack ska ni ha! Lova och Cecilia lekte faktiskt bra tillsammans stundtals, L tyckte det var roligt med alla nya saker.

Här finns bild på världens finaste lilla kille för dem av er som är intresserade! lottas blogg

Undervattensloppa!

Här är det tätt mellan inläggen! I måndags var det sista gången på babysim för den här terminen och både farmor och mormor (fast bara en kortis för den senare) var där och tittade. Farmor filmade flitigt med sin nya kamera, tack för det! Nästa termin börjar Lova en ny kurs och förhoppningsvis kommer hon gå tillsammans med sin kusin.

Senaste dykbilden!

Äntligen!

Igår fick jag träffa världens finaste lilla kille. Han var alldeles underbar faktiskt och jag var helt överens med hans föräldrar om att han är helt perfekt. Det var himla mysigt att få träffa L och krama lite på henne. Hon såg trött ut, hoppas det blir ett par dagar till på bb.

Tänk att man glömmer att bebisar är sådär små! Jag kände mig verkligen klumpig när jag skulle hålla honom, man måste ju tänka på huvudet och så var han ju så...liten som sagt. Men ljuvlig! Han sov hela tiden och protesterade inte ens när han flyttades från famn till famn. Typiskt nog fick jag inte med mig kameran. 

Jahapp, då får vi se om vi får Lova att somna före kl 22 ikväll.. Just nu sitter hon och tittar i böcker och verkar superpigg, suck!  

Båtfärd!

Idag har vi varit på julmarknad på svartsö. Vädret gav väl inte någon särskild julstämning men det var mysigt att komma ut i skärgården och åka lite båt. M och jag har pratat länge om att vi borde ut och åka med mina föräldrar någon gång och nu blev det äntligen av.

Det blev inget besök på bb idag, kanske lyckas jag imorgon men jag jobbar hela dagen. Jag längtar efter L och bebis. Nej han hade inget namn när vi pratade - nu kanske han har fått ett. När vi pratade funderade de för fullt, det är inte lätt att komma på ett bra namn.
 
Lova verkar vara lite dålig i magen, hoppas att vi får sova lite inatt trots det. Igårnatt sov hon hos mormor och morfar så att jag och M skulle få sova lite. Skönt! Fast jag saknade henne ordentligt, det känns att jag har varit utan henne mer än vad jag är van vid den sista tiden.

Hästen var jätteintressant, fåren gillade hon sådär.
   
Tack G och J för hjälpen med att fixa flytväst!
 
Vår allra finaste!

Nu är bebis här!

I förmiddags föddes världens bästa pojkbebis! Med på förlossningen var barnets far som hade turen att få se sitt första barn födas. Stort grattis L&B!

Jag och Lova sov hemma hos mina föräldrar inatt så att M skulle få vila upp sig lite efter sin ensamnatt med Lova.
L skickade hem mig igårkväll när värkarna fortfarande inte hade kommit igång så att jag skulle få träffa familjen lite. Svägerskan stöttade när värkarna började bli intensiva ganska snart efter att jag hade åkt och sedan var som sagt barnets far med på förlossningen.

Imorse fick jag ett sms om att de hade åkt in och sedan gick vi här och väntade. Nu kan vi slappna av, äntligen är väntan över. Imorgon blir det nog besök på bb för att hälsa på Lovas "lillebror"!


Uppdatering!

En kort uppdatering medan L vilar. Vi fick åka hem och vantar fortfarande på att värkarbetet ska starta ordentligt. L är sliten men annars funkar det. Vi har sett en hel bunt filmer och just nu rullar gilmoreboxen som distraktion. L är en hjältinna och jag hejar på så gott jag kan. Visst blir jag också trött men allra mest är jag faktiskt tacksam (mot L) för att jag får vara med och dela hennes och bebis äventyr.

Kram

Snart är det dags!

Tur för mig att jag mådde lite bättre igår och förhoppningsvis är av med magsjukeeländet helt och hållet. Idag verkar det äntligen vara dags för lilla spark att komma ut! Snart ska jag följa med L in till förlossningen för en koll. Sedan får vi se hur länge vi får vara kvar men hursomhelst är det inte långt kvar nu. Spännande!

Urk!

Jag har åkt på magsjuka och det är banne mig inte roligt. Men de allra flesta verkar bli drabbade, bara att hoppas att Lova slipper. Hon har precis avslutat penicillinkuren mot öroninflammationen och det vore skönt om hon fick vara frisk ett tag nu. En fördel med att få magsjukan nu är att jag har fått den avklarad innan förlossningen, jag skulle nog inte vara ett så bra stöd för L om jag hängde på hennes sängkant med magkramper. Fasen, jag skulle säkert inte ens vara välkommen på bb! När jag låg inne med Lova var de ju på väg att slänga ut Martin eftersom han låg och spydde efteråt. Inte förrän svärmor övertygade personalen om att han hade magkatarr gav de med sig och lät honom stanna. 

Vädret är trist, veckan ganska händelselös men vi har fått upp adventsstjärnorna i fönstren och de lyser ganska fint iallafall. 

Undrar när bebis tänker komma ut egentligen? H*n får gärna vänta till jag är frisk iofs men annars tycker jag nog att det är dags nu. Det börjar bli riktigt tungt och tråkigt för L och bebis borde vara alldeles färdig men uppenbarligen trivs h*n därinne. Jag får nog ta en övertalningskampanj igen rätt snart, mitt förra datum är ju missat ganska ordentligt nu. 

 

Vi har köpt en overall...

Efter några dagars letande och funderande har vi äntligen skaffat en vinteroverall som jag hoppas blir bra för Lova. Med två velputtar till föräldrar kan det ibland ta lite extra tid innan man får det man ska ha.. Det blev till slut en pop från outleten i barkarby; halva priset det är ju inte så dumt. Jag ska låna mammas symaskin och sy fast en söm på en ficka bara!

Mycket mer har vi inte hunnit i helgen. Pyntat och fikat/ätit middag med våra familjer och sovit!

L försöker sno kameran!


Den sköna min som hon testar på sin omgivning just nu!

RSS 2.0