Roligt inköp!

Jag var ju bara tvungen att köpa den! HM kan ibland!




Helgen såhär långt!

Har varit kalasbra! Lunchdejt med Lotta och Skatten i fredags, lugna och glada barn och mammor som fick äta upp sin mat. Inte illa! Ledig sambo innebar sällskap på fredagskvällen, mys i soffan.

Lördagen började strålande med sovmorgon för min del, börjar bli ruskigt trött nu och sov ända till halv elva. På kvällen bar det av norrut för filmkväll hos Elli. Supertrevligt att bara sitta och snacka skit, bara vara jag utan ett barn att jaga och passa. Att man sedan blir bortskämd med helt galet god mat, hembakta muffins och kanelbullar gör lyckan total. (Får man dessutom påsar med hembakta underverk med sig hem har man liksom fått jackpott.)
Tack fina du för en mysig kväll som verkligen laddade mina batterier!





Idag blir vi hemma och myser! L snorar och mår nog bäst av att ta det lite lugnt. Kärleken och jag firar fem år tillsammans idag så ikväll blir det middag och familjemys här hemma!

Mera semlor!

Idag har vi inte badat. L snorar och hostar riktigt illa så vi höll oss hemma istället. Vi fick trevligt besök av svärmor/farmor som bjöd på semlor. Härligt!



Efter kvällsvällingen blev L starkt inspirerad av teven (ja, den står väl på liiite för ofta nu när det är OS) och tog med sig farmor på en skidtur i vardagsrummet.





Farmor nattade L som verkade ordentligt mosig och var alldeles blank på ögonen nu ikväll. Hoppas vi slipper feber och ont i öronen i alla fall!

Krypets partyskor!

Present från bonusfarmor!



Det är ju de perfekta dansskorna att ha på mammas trettiårs-partaj i sommar...
Tack!

Fix och kalas!

Igår var M ledig och vi passade på att fylla dagen med aktiviteter. Storhandling var tvunget, vi har skjutit på det så länge nu att maten verkligen började ta slut. Det tillsammans med inköp av syskonvagn klarade vi av på förmiddagen. Tack snälla, fina, generösa svärfar! Vi valde till slut en Carena syskonvagn, två sitsar bredvid varandra (framåtvända bara tyvärr) och en liggkorg till krypet. Skapligt pris och även M kan gå med vagnen utan att slå i knäna hela tiden. 

Efter lunch packade vi in oss i bilen och åkte hem till Martins farmor. Tanken var att L skulle sova middag i bilen men hon vaknade efter en kvart och ville inte somna om. Vi fikade och busade hos gammelfarmor en stund innan vi begav oss vidare. Gårdagens födelesdagsbarn skulle firas, "bonusfarmor" Anne fyllde år igår och bjöd på middag.

M åt litegrann, pussade på oss och åkte sedan iväg på match. L och jag stannade kvar och umgicks med bonusfamiljen hela kvällen tills M kom tillbaka och hämtade hem oss. Det blev senare än vi tänkt, runt halv tolv och Loppan hade däckat i soffan. Hon gillade inte alls att bli väckt men somnade om i bilen. Väl hemma blev det rörigt igen, så småningom lyckade vi dock få hela familjen i säng.  Pust!

Grattis och tack igen för en mysig kväll!



Mimmi är favoriten!



Bus med farmor!



Tröttis!



Förlossningstrauma!

Jag drömde om förlossningen inatt. Eller åtminstone om hur den började. Det gick inte så bra. Vattnet gick och jag åkte in till sjukhuset, där fick jag en nål i armen med något slags dropp som hamnade snett. Det skulle tydligen sätta igång värkarna. Efter en lång stund kom en kvinnlig läkare och förklarade att de måste lägga in mig och försöka stoppa att förlossningen startade. "Du är ju bara i vecka 33."  Ja just det, det hade jag glömt. Ensam var jag också. M jobbade och den som skulle hålla mig sällskap i hans ställe valde att umgås med sin nya tjej istället. Helskumt! Sedan fick jag en säng i en jättestor sal där patienter i alla åldrar låg på rad i sina sängar med bruna överkast. Pappa kom och tittade till mig och lämnade några tidningar. Och så fick jag ligga där med min nål i armen.

Jag hoppas att det går bättre i verkligheten!

Vi tog oss ut!

Jag ångrade mig nästan när jag kikade på termometern imorse; minus 15,6 grader. Hu! Men solen sken och vi behövde verkligen komma ut en sväng. Så efter frukost pälsade vi på oss och knallade ut genom porten lagom tills det började snöa igen. Vitt, vitt, vitt överallt omkring oss! Hjältarna med snöskyfflar hade just börjat röja våra gator och vi stod en bra stund och tittade på plogbilen. Vi tog en pulkapromenad ner till kajen men det blev en snabb reträtt, där blåste det ordentligt och kändes inte så behagligt trots att solen sken.

På eftermiddagen var det ettårs-kalas, Lovas yngsta kusin fyller år idag! Det blev en snabb visit för oss eftersom M jobbar ikväll. (Jo, han får jobba trots att inga tåg går. När jag pratade med honom höll han på att hacka loss is från bryggorna på tåget. Kollegorna hålls visst sysselsatta och jag är så tacksam för att jag inte jobbar.)
Men trevligt var det, kusinerna satt vid eget bord och fikade vilket gick alldeles strålande. Lova hade nog väldigt gärna stannat längre och lekt, men vi lockade henne med pulkafärd till bilen och då gick hon med på att åka hem.

Fina lilla födelsedagsbarnet!



Nätterna är ljuvliga just nu! Lite störd av mardrömmar men annars sover vår dotter hela nätterna. Det är magiskt och märkligt. Man ska väl bara njuta av de veckor man har på sig att sova nu då!  


Jag ser det snöar...

Inte ens en nästipp har stuckits utanför dörren idag. Det kändes bara så väldans onödigt! Men imorgon har jag lovat L att vi ska åka pulka. Det börjar väl bli dags att släppa ut henne...

Morgonjympa att rekommendera; gunga barn i ikeakasse!



Snart försvinner lekplatsen helt i snön.

 

Lova hälsar på bebisen. (Roligast var att peta mig i naveln.)



Det går ju att dra pulkan inomhus också. Ja, jag vet. Vi måste gå ut snart.


Trevligt sällskap!

Det har vi haft hela dan idag! I förmiddags kämpade sig Lotta hit med Skatten, inte helt lätt i snön med barnvagnen. Lunch och Skattkramar, lek och bråk.



Fina ni!



Ikväll kom stora storebror och flickvän hit på middag. Vi bjöds på goda semlor till efterrätt, L åt grädde. Hon höll för övrigt hov hela kvällen och verkade väldigt glad i våra gäster. Till slut tröt iaf orken och vid halv tio var det inga problem att natta henne. Förhoppningsvis blir natten lika bra som den förra. Hon sov hela natten i sin egen säng! Jubel och fanfar!

Morgondagens planer blåstes bort av snöstormen, suck! Nu börjar man väl tröttna på allvar? Ut på gården kanske vi tar oss men några större äventyr blir det nog inte. Det positiva är väl att man inte behöver gå längre än utanför porten för att hitta en duglig pulkabacke åt en tvååring.

Badtorsdag!

Martin är ledig idag och eftersom det är badardag så fick han bada, jag satt bredvid och fotade. Det är svårt att få bra bilder där, ljuset blir konstigt. Efteråt lekte Lova sig trött i lekrummet och vi fick släpa hem henne, hon hade velat vara kvar mycket längre. Hem och snabbt fixa middag, klockan hinner bli rätt mycket. Sedan var Lova ganska spak. Efter välling i soffan så går hon in i sovrummet och ropar på mig, tydligen var det sovdags! Jag blev helt paff. Men inte mig emot, så får det gärna vara i fortsättningen! Hon har visat en hel del humör under dagen så det är skönt när inte allt måste vara en kamp.


Några mössor!

Våra första inköp till bebis! Ett par fina mössor med sliskigt budskap att ha på bb är ju ett måste. Minst en mössa med öron ska man också ha!


Jag har det bra!

Jag njuter för fullt just nu! Man ska göra det så länge det varar, så brukar min kloka mamma säga. Lova sover gott på nätterna och vaknar bara framåt morgonkvisten för att krypa ner hos oss och somna om.
Mina dagar är supersofta. Jag har shoppat lite, ett par korta vändor på stan - idag var det ettårs-present som skulle inhandlas.
 Annars har jag bara varit hemma, tittat på OS och lekt med Lova. På förskolan visar hon tydligen en del humör medan jag tycker att det har lugnat ner sig betydligt sista tiden. Men så är vi helt uppenbart inte överens om vad bra pedagogik är, jag och vissa i personalen där. Jag blir lite trött men samtidigt kanske det inte är någon katastrof.

Vecka 33!

Nu känns det som att veckorna rusar fram! Hoppsan, jag är i åttonde månaden och det börjar närma sig. Jag har diskuterat förlossningen litegrann med min barnmorska, vi gick igenom Lovas förlossning och det var ganska intressant faktiskt. Den här gången hoppas jag klara mig utan ryggbedövning men vi får se, det beror väl mycket på hur lång tid det tar. Jag hade velat gå en profylaxkurs men den på mvc var fullbokad. Lite avslappning och yoga-övningar kommer man rätt långt på tror jag.

Längtan efter bebis ökar ju tyngre kroppen blir, kan det stämma?

Snöland!

Igår rymde vi ut på landet, Lova och jag. Jag är helt fascinerad av all denna snö. Gångarna som pappa skottat på tomten blev som tunnlar för Lova och snöhögarna räcker mig över huvudet. På eftermiddagen var vi ute, L åkte pulka och skottade. Sedan gungade hon med mormor i hamocken innan  vi gick in.





Inomhus blev det vattenlek, middag och fika. Mys vid brasan i gungstolen och hoppande på madrasserna i vardagsrummet. Och även om vi missade när det hände live så såg vi reprisen när Kalla tog os-guld!
Vi kom hem sent igår kväll, L var helt däckad och sov nästan hela natten sedan. Dubbelt hurra alltså!


Sköna söndag!

Men inte särskilt lugn! Vi kom äntligen iväg till familjen W och den sedan länge planerade dejten blev av. På förmiddagen hann tjejerna åka pulka och stjärtlapp (premiär för Lova) och fick sedan övertalas att komma in för att äta lunch.





Efter lunchen sov barnen och även papporna tog sig en powernap (bara några minuter, till deras försvar) och sedan var det dags för årets första semlor. Två år i rad gör absolut en tradition och så goda som de är (H gör nog de godaste semlor jag ätit) blir den inte svår att hålla.





Resten av dagen har tjejerna lekt, bråkat, haft sagostund och busat hundarna alldeles matta.







När farmor dessutom kom på kvällsfika kunde dagen inte varit bättre. Inte konstigt då att man inte vill gå och lägga sig, fast man nästan gäspar käken ur led.



Tack för idag!

Barnarbete!

Vi har haft en städdag idag. Lova älskar att "hjälpa till" och blir förbannad när hon inte får göra allt som jag gör. 

Jag skurade köket och hon i duschen, det funkade bra!

 

Hon har också haft långa stunder när hon lekt själv, pratat för sig själv och med leksakerna. Skönt, för annars vill hon helst att vi är med och leker och ibland vill man ju göra annat. Jag tycker det är rätt mysigt att höra henne sitta och mumla och se hur hon pysslar.

Lite kärlek och bus har vi ju också hunnit med!


Andas ut!

Äntligen fredagskväll och äntligen en sambo som landat här hemma! (Dessutom har han just lyckats söva barnet;pluspoäng!) Vi har haft en kanonmysig eftermiddag, jag och Lova, när vi väl tog oss ut från förskolan. En viss liten tendens av trots finns visst i mitt barn. Pust! Efter att jag i förväg hade bestämt mig för att låta hämtningen ta tid och verkligen låta henne inse att hon ville följa med hem och hjälpa till att klä på sig, så slutar det ändå med att jag tvingar på henne kläderna och bär henne ut i hallen. Kan man resonera med en tvååring och hur gör man? Bara att få slippa krånglet med alla tjocka kläder och vinteroveraller gör ju att man längtar sig sjuk efter vår och värme.

Det är inte så dumt det här!

Det är verkligen en fröjd att slippa gå upp innan gryningen varje dag! Jag mår så mycket bättre när jag får sova ordentligt. Förmodligen blir jag mycket trevligare att umgås med också. Igår kväll tittade vi tom på film, det gäller ju att passa på nu de kvällar vi har tillsammans. Snart kommer det en liten krabat som nog kommer kräva en del uppmärksamhet...

Idag var det dags för koll på mvc igen och allt var bara bra! Krypet låg med huvudet neråt och hjärtljuden var bra, över 150 (= tjej). Magen hade vuxit ordentligt sedan sist och det har faktiskt känts. Vi bokade in oss på en föräldraträff för andragångsföräldrar (säger man så?? och en profylaxkurs.

Färdigtågat för i år!

Nu blir det inget mera sådant här på väldigt länge!



Sista passet jobbades idag! Klädskåpet är tömt, nycklarna och jobbmobilen är inlämnade. Det känns ganska skumt men otroligt skönt!

Jag tror att Lova och jag ska fira med att gå och gunga efter dagis och äta pannkakor till middag! Sambon får fira på sitt håll med att vinna ännu en match (dart, de är obesegrade i serien) och dricka en öl eller fem ikväll.

Kanske bara inatt?

Det dröjer kanske flera månader tills det händer igen, men det kan också vara så att det hjälper att inte ge välling på natten. (Tack snälla svärmor för att du inte gav vika!) Två nätter den här helgen har Lova sovit utan avbrott. Hela nätter! Den första räknades knappt eftersom vi varit borta sent och hon haft fullt schema hela dan. Igår var vi förvisso borta och det hände massor, men hon somnade ändå före nio och vaknade första gången vid sex på morgonen. Då kröp hon upp till sambon och somnade om  bredvid honom i vår säng. Hurra!!! 


Mage i silhuett!

Vecka 30+5


Mera firande!

Igår firade kompisen och gamla bandkompanjonen Toffe sin trettiårsdag. Massor av god mat och trevligt sällskap bjöds det på. Tack för en jättebra kväll! Jag blev kvar mycket senare än vad jag hade trott att jag skulle bli och lämnade nog inte köket på hela kvällen. Inte en enda bild tog jag, jaja.

Idag har jag sovit ut ordentligt, ända till klockan elva låg jag och drog mig i sängen! Släpade upp min kära sambo vid halv ett och sedan åkte vi till Babyland för att klämma på syskonvagnar. Lite klokare blev vi nog men fy vad svårt det är att veta vad man behöver. (Och hur mycket pengar det är värt att slänga ut.)

Sedan var det dags för helgens sista firande; svågern fyllde år igår och bjöd på middag idag. Han fick med beröm godkänt av hela familjen och kanske vågar bjuda oss på middag igen någon gång... Vi hann proppa i oss ordenligt med fika också, sedan var det dags att lämpa av M på jobbet och för mig och Lova att åka hem och  sova. 
 Jag ska väl snart göra ett försök men är inte särskilt trött. Mina två sista dagar (!) på jobbet kanske blir lite sega, men det kan jag nog leva med!




Fredagskalas!

Igår var det middag hos och firande av Martins kusin, hela elva år fyllde han. Vi bjöds på god mat och smarrig kladdkaka (tack Becka) och var kvar så länge att värdarna börjat gäspa för länge sedan när vi tackade för oss och packade in en i det närmaste sovande Lova i bilen. Hon hade en toppenkväll! Äntligen fick hon träffa farmor som hon saknat och pratat om och så fick hon leka med födelsedagsbarnet och han hjälpte henne så snällt att bygga med lego hela kvällen. Tack för en trevlig kväll!



Presentöppning!



Nu har sambo och dotter farit till farmor där L ska vara inatt. Jag ska städa och sedan göra mig iordning till kvällens fest. Härligt med en lång, egen, ledig dag!

Snötrött!

Jobbandet avklarat för den här veckan! Några gristidiga morgonpass kombinerat med det evinnerliga snöandet har verkligen tärt på humör och energi. Men nu är det långhelg och en hög med födelsedagar som ska firas (eh, eller födelsedagsbarnen kanske) höjdpunkten är lördagens tretti-års partaj. Ska bli skoj!

Idag har vi badat, Lova och jag. Efteråt lekte hon i lekhallen (som är i samma byggnad) med en tjej från en annan simgrupp. De hade jättekul ihop, sprang med rep emellan sig och gungade tillsammans. Man märker att hon blir mer och mer social och leker med andra barn snarare än bredvid. Lat och trött som jag var, plus att det hinner bli rätt sent så mötte vi upp M som just slutat jobba och gick till mc donalds och åt middag efteråt.  
Det var inga problem att natta L ikväll, efter hennes långa dag så somnade hon som en stock utan minsta lilla protest.

Nu ligger vi här i soffan och lyssnar på snön som rasar från taket. Det här snöslasket är verkligen vidrigt! Jag fick vada från busshållplatsen idag. Det finns ju lite snö att göra slask av, kan bli riktigt kul!

Ledig måndag!

Och hemma alla tre. Jag fick lite extra sovmorgon imorse och sedan stack vi till Ikea. Ny säng och matstol till Lova stod på shoppinglistan. Vi åt lunch och sedan provade L samtliga lekställen medan vi tittade på barnmöbler. Det gick rätt smidigt och hon fick vara med och välja litegrann. Än så länge verkar hon vara väldigt nöjd med sin nya säng.  



Snart hoppas vi att L ska kunna sova lite bättre på nätterna. Vi har äntligen tagit tag i hennes vällingdrickande mitt i natten och det har gått över förväntan. Det längsta gnällandet och (än så länge) största motståndet var inatt och varade i fem minuter. Det vore så otroligt skönt om hon kunde sova hela nätter ibland åtminstone!

Jag har gått in i vecka 31 och har en vecka kvar att jobba nu!

RSS 2.0