Alla på benen!

Än så länge har vi klarat oss och Lova har piggat på sig ordentligt. Hon håller väl fortfarande på och återhämtar sig dock, det märks på de långa middagslurarna. Idag sov hon också runt två timmar.
Alltså kände vi att det var dags att lämna lägenheten och få lite frisk luft. Friskt var det verkligen; tio minus, sol och blåst. Martin drog Lova i pulkan och så gick vi ner till kajen och försökte mata fåglar.





Annars har vi ägnat oss åt hushållsysslor!


Hemmahelg!

Vi är långlediga i helgen men vad hjälper det? En hel del trevligheter var inplanerade men nu får vi vackert hålla oss hemma och borta från andra människor. Lova kräktes över halva vardagsrumsgolvet inatt, bara en gång (tack, tack, tack för att vi slapp kräks i sängen) men hon är fortfarande dålig i magen. Hon äter hyfsat och är skapligt pigg, med en middagslur på över två timmar som hjälp så har hon hållit igång ganska bra idag. Nu väntar vi bara på att det ska bli vår "tur".


Borde väl ha sjungit på vägen ut!

"Hej mitt vinterland" eller kanske "Nej se det snöar"? Det gjorde jag inte kan jag lova! "Jävla skitvinter" fräste jag när jag plöjde igenom snövallarna utanför porten med vagnen. Tyvärr tror jag att farbrorn som passerade hörde mig. Pinsamt! Jag ryckte upp mig lite när jag faktiskt lyckades ta mig fram till busshållplatsen och på bussen. L gillar att åka buss och var fortfarande på gott humör när vi kom fram till förskolan. Men där tog det slut!

Alla barn var ute på gården och lekte i snön och jag trodde faktiskt att Lova också skulle vilja klänga runt i snöhögen, men icke. Hon ville att jag skulle bära henne och när jag skulle gå blev hon jätteledsen. För första gången har jag lämnat mitt barn gråtande på förskolan. Hu vad det skar i hjärtat. Särskilt som jag fick uppmärksamma personalen på att de borde rycka in, jag kan ju inte gärna lämna henne gråtande i en snöhög för sig själv. Direkt när jag kommit hem ringde jag och kollade läget, då var allt bra igen. Puh! Jag vet att det är helt normalt och hade de varit inne så hade hon förmodligen inte blivit ledsen när jag gick, men usch vad hemsk jag kände mig.  

Stressfri kväll!

Sitter här i lugn och ro, L sover. Martin och jag har bytt arbetspass de närmsta dagarna, han ska jobba tidiga mornar och jag ska jobba eftermiddagar. Varför? Jo, för att jag är så sjukt trött och för att han ska få umgås lite med Lova. Alltså måste jag inte skynda mig i säng för en gångs skull utan kan sitta här och titta på tv, dricka te och önskeshoppa på nätet.

L vill vara stor just nu och gillar att "hjälpa till". Matlagning, städning och diskning är väldigt kul!




Buddha!


Så vad händer?

Med lägenheten nu då? Det får vi se! En dam som ska sälja sitt hus är intresserad men behöver lång tid på sig för att bestämma sig. Lägenheten har tagits bort från nätet för att "vila lite" och sedan gör vi ett nytt försök, antagligen någon gång i februari. Ut på nätet och visning, hela baletten igen! Förhoppningsvis går det bättre då, gör det inte det så får vi väl pröva igen om ett år eller så.

Snart är det dags för städning igen alltså. Tur att vi inte hunnit släpa fram alla grejor som vi ställde undan inför förra visningen!

Soffan och jag!

Har en dejt ikväll! Lova är hos mormor och morfar. De har bakat bröd, stekt plättar och badat och höll på med middagen nyss när jag fick prata med henne i telefon.

Jag ska ligga här och jäsa! Trotsa halsbrännan och festa till det med en kopp kaffe, titta på lite handboll och äta godis.

Badsäsong igång!

Nu badar vi igen, äntligen! Terminen började förra veckan men då var vi ju sjuka. Vi badar med kusin A, storkusinen har avancerat till nästa kurs. Igår var det alltså säsongspremiär och L verkade helt salig över att få plaska i det varma vattnet och skötte sig superbra. Farfar kom och tittade och det gillade hon. 

Hela familjen bubbel!

 

Efteråt bjöd svärfar på mat och fika, himla trevligt och L var jättenöjd med att ha farfar här. "Nej, farfar vill hjälpa mig tvätta händerna."

De senaste dagarna har vi äntligen kunnat leka i snön! Annars har det varit för kallt/vi har varit sjuka/Lova har inte velat gå ut i djup snö osv. Men nu har vädret blivit lite mildare och L har faktiskt tuffat till sig lite. Stora snöhögen på förskolan är särskilt poppis, där kan man både klättra och åka kana. Alltså kan det ta väldigt lång tid innan man får henne med sig hem...



Gravidstatus!

Var hos barnmorskan igår, nu kommer det bli tätare mellan besöken där. Hon mätte magen och lyssnade på bebbens hjärtslag. 140-145 så det är fortfarande "tjejfrekvens". Nästa gång ska vi boka föräldraträff och profylaxkurs.

Jag är nu i vecka 29 och har 79 dagar kvar till BF. Om lite mindre än tre veckor slutar jag jobba. Inga särskilda gravidkrämpor förutom lite ont i svanskotan. "Det har ju med bäckenuppluckringen att göra" sa barnmorskan. Javisst ja! Tänkte inte på det.. 

Sagt av Lova!

"Jag ska också få en lillesyster som ligger i en lång, lång väska!"
Men vad tusan? Tänkte hennes mamma då. Sedan kom jag på det! Kompisen på dagis har en lillasyster och "väskan" är mjukliften till vagnen som hon brukar ligga i. Haha!

Tror att vi kommer få höra en del roligheter framöver! Hoppas man kommer ihåg att skriva upp några av dem.  

Å andra sidan...

Så väntar vi nog lite. Insåg att vårt räknande kanske var lite optimistiskt i överkant, så vi tackade nej till budet. Två nya intresserade hörde av sig till mäklaren idag! Kanske blir vi kvar ett år eller ett par månader, vi får se...

Vi har nästan bestämt oss!

Ska bara ta en sista funderare och ett samtal med banken imorgon, sen så! Ibland är det himlans jobbigt att vara vuxen, svåra beslut är en del jag gärna skulle slippa ibland. Jag tror att vi har tänkt bra nu men visst kan man alltid få bättre. frågan är bara hur länge man vill vänta? Jag är fullt medveten om att vi har i-lands problem så det bara sjunger om det. Knepigt är det i alla fall!

Dagens!

Innan lunchen-hoppning!



Bus!





Tåg!


Sega veckan snart slut!

Jag har aldrig varit med om maken till segdragen budgivning! Flera gånger har vi varit helt säkra på att nu är det kört, det kommer inga flera bud. Och så piper det till i mobilen och budandet är igång igen. Lite plågsamt faktiskt! Nu är det färdigt och även om vi såklart hade velat se högre bud så känns det nästan som en lättnad. Nu måste vi bara bestämma oss! Slutbudet är faktiskt helt okej med tanke på vad vi hade väntat oss, men inte riktigt så högt som vi hade drömt om. Under helgen ska vi tänka, räkna och rådfråga. Tills på måndag ska vi ha bestämt oss. Brinn hjärna, brinn...

Njaej!

Kanske blir det som vi misstänkte; vi blir kvar här i vår älskade lilla tvåa ett tag till? Idag vid lunch visade mäklaren lägenheten för ett par och de är intresserade. Precis som flera andra men folk måste tydligen hålla på och vela! Någon budade på en annan lägenhet men skulle nog inte få den och ville isf buda på vår. Andra funderar fortfarande.

Jag känner mig förvånansvärt lugn ändå, trodde jag skulle gått upp i atomer vid det här laget. Ett bud har lagts ikväll och mäklaren skulle prata med de andra imorgon. Bara att fortsätta vänta alltså!

Resten av kvällen ligger jag i soffan och tröstar mig med cola och en dålig film. Tänker inte röra mig en meter i onödan. Känns som att jag knappt hunnit vara sjuk ens!


Kvällsvisning avklarad!

Visningen var mellan 18.30 och 19 ikväll, halvknepig tid när man har småbarn. Och är hemma och förkyld och inte har någon större lust att tex åka pulka för att fördriva tiden. Vi stack direkt från dagis och träffade Lotta och skatten. Middag och fika där och då gick tiden rasande fort!



Strax innan avfärd! Två dundertrötta barn och en tålamodsprövad Lotta. 
Här gick nattningen precis lika enkelt som igår. Tack och lov för jag har inte röst för att sitta och sjunga i en halvtimme.


Söndag kväll!

Lova har sovit hos sin farmor mellan lördag och söndag, så i eftermiddags åkte vi dit och hämtade henne. Det har varit full fart och fullt hus som vanligt. Danielle som också varit där hade hunnit åka när vi kom, men goa BM som vi varit på semester med var kvar. Sambons kusiner var också där för att få träffa L en sväng. Vi fick middag och fika och sedan var vi tvungna att åka eftersom M jobbar ikväll. Tyvärr hann vi inte träffa grannarna G&J och sambons kusin med flickvän som kom precis innan vi skulle åka, mer än ett par minuter. Tack så mycket för den fina julklappen!

Presentregn har det varit över L idag! Svärmor var nyligen och hälsade på släkten i London och hade med sig en kasse med jättefina kläder därifrån.

Ja, det finns ju en viss risk!



Snygga skor som vi hoppas hon kan ha i vår. När vi kom hem skulle de prompt på iaf!
Thank u so much for all the lovely outfits!!!



Första inköpet till bebben gjorde farmor i London. Ett sjupack med bodys, passande i gult och vitt, perfekt till en påskbebis.



Lova tar kort på kamelen hon fick av Gunilla! Tack!



L stortrivdes och ville inte gärna åka hem. Det märks att hon haft kul idag, nattningen tog ungefär tre minuter.

 

Visat!

Första visningen avklarad! Mäklaren ringde efteråt, ganska många intreserade hade skrivit upp sig. Tänk om det inte hade varit någon här alls! Snopet! Nästa visning är imorgon kväll och efter det blir det (förhoppningsvis) budgivning.

     

Håll tummarna nu!

Bra besked idag!

Kollade posten idag och hade fått svar på min ansökan om havandeskapspenning. Godkänt utan krångel, skönt! Förra gången gick det också smidigt men man är lite nervös innan man vet säkert. Pust!
Så från och med den 11 februari är jag hemmafru! Nedräkning!

Nu städar jag vidare, inte så mycket kvar nu. Undrar när vi hade det så här rent hemma senast...


Röstlös!

Var jag imorse, eller redan inatt egentligen. M fick ringa jobbet och sjukskriva mig idag. Jättekul! Lova har nog undrat vad jag håller på med och i början så viskade hon tillbaka, lite väsande var faktiskt allt jag fick ur mig. Efter ett par koppar te med honung så börjar jag få tillbaka talförmågan men spar på rösten så mycket som möjligt.

En redig förkylning var väl inte vad jag hade önskat mig dagarna före visningen, men vad gör man? Man får vara glad att man inte ligger däckad iaf.  

Krax!

Jag har nästan ingen röst kvar! Jag låter ganska ballt men det river i halsen och nu håller jag på att tappa talförmågan helt. Sjöng godnattsånger för Lova nyss men det blev mest en massa väsande. Hon somnade och det är ju huvudsaken.

Stackarn har haft en tuff dag. I eftermiddags hade hon fyrtio graders feber och var rätt hängig. Bara att ta en tripp till jour-vårdcentralen där vi fick recept på en annan sorts antibiotika och hostmedicin, äntligen. Hoppas nu att det hjälper! Man känner sig ju som en skapligt elak förälder som inte har fattat att hon fortfarande haft ont i öronen hela den här tiden. Inte så konstigt då att hon varit vaken och stökat på nätterna! 

Så här pigg var hon igår! Det svänger fort minsann.


Ryska isvindar!

Är det tydligen som bjuder på vårt härliga vinterväder just nu! Minus sjutton har vi utanför fönstret, visst är det vackert men ganska vidrigt att vara ute i. L har fått feber igen, trots att hon fortfarande äter antibiotika mot öroninflammationen. Hm! Hon somnade tidigt och jag ska passa på att gå och lägga mig, jag med.

Vi närmar oss söndag och visningen av vår lägenhet. Jag känner mig hypernervös och lugn som en filbunke om vart annat. Det går som det går, ingen vits att oroa sig. Det enda vettiga man kan göra är att städa. Och det gör vi! Nu kan man tom gå in i klädkammaren!

Lite i efterskott fick vi fira storebror som fyllt år. Kusinerna fikade både på riktigt och på låtsas!



Julpyntet åkte ut!



Lova fotar själv! Det blir många bilder på fötter och kuddar men hon börjar avancera till att få med åtminstone halva personer.




100 dagar kvar idag!

Ett nytt år startar idag, med ett Stockholm i solsken. Kikar ut genom bussfönstret på vägen hem och staden ser ut som en tavla.

Jag fick sova skapligt inatt men L och M var vakna vid tolv och tittade på fyrverkerierna.

Nu börjar jag nedräkningen på allvar! 100 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum idag och ungefär fem veckor kvar att jobba. Det känns märkligt!

RSS 2.0